Varovanci Marka Brumna so pripravili prijetno presenečenje. Foto: Primož Mahkovec
Varovanci Marka Brumna so pripravili prijetno presenečenje. Foto: Primož Mahkovec
V finale odbojkarskega pokala Calcit in Salonit

V ljubljanski vrsti je bilo v zadnjem času veliko pretresov, spremenila se je tudi ekipa, a vseeno je poraz veliko presenečenje. Po osmih letih bo tako ACH predal naslov. V izenačenem prvem nizu so Kamničani ob koncu naredili preobrat, zmagovito točko v prvem nizu pa so ob izvajanju začetnega udarca dobili zaradi nepravilne postavitve tekmeca. Drugi niz je po razburljivi končnici pripadel Ljubljančanom, odločilno točko je pri 29:28 dosegel Gregor Ropret.

Podobno kot v prvem je tudi v tretjem ob zaključku niza Kamničanom uspel preobrat, Boris Brus pa je pri 24:23 povedel Calcit v vodstvo z 2:1. V četrtem nizu so državni prvaki povedli že za štiri, toda znova so se nepopustljivi Kamničani vrnili igro. Andrej Štemberger Zupan in Tonček Štern sta zrežirala preobrat za veliko zmago.

Vrhunska igra Calcita
"Igrali so vrhunsko, igrati boljše je skoraj nemogoče. Morda so Ljubljančani tekmo začeli prepričani o zmagi, a smo bili tokrat boljši. Vseeno nam je, s kom bomo igrali v finalu, tekmec bo zagotovo neugoden, upam pa, da naši odbojkarji niso pokurili vseh moči,
" je povedal trener Calcita Marko Brumen, trener ACH-ja Luka Slabe pa je dodal: "Kamničani so bili boljši tekmec, borili so se srčno in rešili veliko žog, ki so bile na videz že izgubljene. Nismo bili pravi, morda se je ta poraz moral zgoditi. Kamničanom čestitam za zmago."

V finalu, ki bo v ponedeljek, bo Calcit naskakoval drugo pokalno lovoriko, Salonit, ki je s 3:1 (-19, 22, 17, 27) premagal gostitelje turnirja, pa jih ima že sedem.

V finale odbojkarskega pokala Calcit in Salonit