Odbojka
Selektor Slobodan Kovač
Selektor Slobodan Kovač je prepričan, da morajo Slovenci ne glede na začetno postavo premagati Dominikance, ki niso nič kaj bolj mednarodno izkušeni. Dominikanska republika drugič igra na svetovnih prvenstvih, a prvič po 44 letih. Foto: www.alesfevzer.com
       Potrebujemo pravega Dejana Vinčića in pravega Mitjo Gasparinija. Potrebujemo prav vsakega igralca, čeprav imam širok kader.       
Slovenski odbojkarji so šli v Firence z dobro popotnico po uspehu na pripravljalnem turnirju v Ljubljani. Premierni nastop jim za nameček namenja še na papirju najugodnejšega tekmeca v skupini A. Foto: BoBo
VIDEO
Odbojkarji odštevajo ure...
VIDEO
Pajenk: Na SP-ju nas čaka...
VIDEO
Slovenski odbojkarji izgu...

Dodaj v

Dominikanci pravi nasprotnik za krst Slovencev na SP-jih

Selektor Kovač za prvo tekmo stavi na širok kader
11. september 2018 ob 10:44
Firence - MMC RTV SLO

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v sredo začenja prvo svetovno prvenstvo. Na krstu se bo Slovenija pomerila proti Dominikanski republiki, vse drugo kot zanesljiva zmaga izbrancev Slobodana Kovača bo veliko presenečenje.

A to ne pomeni, da bodo Tine Urnaut in kolegi tekmo vzeli z levo roko. Sicer ne bodo najbolj sveži, saj jim je Kovač po ponedeljkovem preizkusu dvorane Nelson Mandela Forum namenil trening v fitnesu, toda glave naj bi imeli na pravem mestu, zavedajo se, da si spodrsljaja ne smejo privoščiti.

Z zbranostjo bi morali zmagati
"Prav vsaka tekma bo pomembna. Točke se prenašajo, z dobrim prvim delom lahko veliko naredimo za drugi del, zato moramo biti zbrani in se čim bolj približati naši igri. Če to storimo, bi morali zmagati," napoveduje Urnaut, ki se najbolj boji osnovnih napak, te so bile kljub dobrim predstavam značilnost pripravljalnega dela.

Selektor Kovač ni hotel izdati, s kakšno postavo se bo lotil Dominikanske republike. Ne bo presenečenje, če bo v igro poslal nekatere rezerviste, čeprav po drugi strani meni, da so take tekme zelo primerne, da se dvignejo nekateri igralci, ki na zadnjih pripravljalnih tekmah niso bili na ravni, na kateri bi si želel, da bi bili.

"Potrebujemo pravega Dejana Vinčića in pravega Mitjo Gasparinija. Potrebujemo prav vsakega igralca, čeprav imam širok kader," se nujnosti, da morajo biti, če se želijo na maratonskem tekmovanju boriti za vrh, na visoki ravni prav vsi reprezentanti. Mogoče ne na prvi tekmi, a v nadaljevanju zagotovo.

"Dominikance premagamo s kakršno koli postavo"
"Mislim, da smo dovolj kakovostni, da Dominikansko republiko premagamo s kakršno koli postavo in v kakršnem koli stanju. Vsekakor pa ne pričakujemo lahke tekme, taki obračuni znajo biti še kako nevarni. Prve tekme so najnevarnejše, tekmeci prihajajo z velikim motivom, na kakovostno razliko se ne ozirajo toliko kot pozneje, zato moramo biti previdni,"
se nevarnosti prve tekme zaveda Srb, ki je igro Dominikanske republike natančno preučil, informacije pa počasi vceplja svojim varovancem.

Izstopa Hernandez in želja po odhodu v Evropo
"Dominikanci me niso navdušili. Delajo veliko napak, a vedno imajo nekega posameznika, ki izstopa. Na tekmah, ki sem si jih ogledal tokrat, največkrat Wilfrido Hernandez. Imeli bodo velikansko željo, želijo se prodati v Evropo, a mi smo boljši, tako da
bi nam morala tekma predvsem zadostovati, da se čim bolj seznanimo z dvorano, kar nam bo v naslednjih tekmah prišlo prav," meni srbski strateg.

Slovenci prvi debitanti na SP-jih po 16 letih
Dominikanska republika, 38. reprezentanca sveta (Slovenija je na lestvici Fivb na 23. mestu), sicer na svetovnih prvenstvih nastopa drugič, prvič je igrala leta 1974, ko je v Mehiki v 11 tekmah trikrat zmagala in zasedla 22. mesto, prehitela je le Panamo in Portoriko. Lani je na prvenstvu Severne in Srednje Amerike zasedla drugo mesto, v finalu je izgubila proti ZDA.

Slovenija, ki je po Hrvaški in Kazahstanu letu 2002 prva debitantka na prvenstvih, se z Dominikansko republiko na medsebojnih tekmah še ni srečala, zadnja tekma z reprezentanco iz Srednje Amerike pa je imela pred dvema letoma, ko je v svetovni ligi v Solunu premagala Portoriko.


SVETOVNO PRVENSTVO

SKUPINA A, Firence


ITALIJA - JAPONSKA (v Rimu)
3:0 (20, 21, 23)

Sreda ob 17.00:
DOMINIKANSKA REPUBLIKA - SLOVENIJA

Ob 20.30:
BELGIJA - ARGENTINA

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
Grof Celjski
# 11.09.2018 ob 10:52
Gremo Slovenija proti vrhu sveta.
rimljan10
# 11.09.2018 ob 13:20
Nikakor to ni pristop lako cemo. Vsaka neuvrstitev med top8 bi bila razocaranje. Ne pozabite, da so ti isti igralci bili v evropskem vrhu. Da ne govorim o svetovni ligi in ostali "muckam". Se bolj morajo biti motivirani zaradi vseh spletk, da dokazejo kam sodijo. Imamo sirino, imamo selektorja in igrace. Samo hrabrooooo!
Yufko
# 11.09.2018 ob 16:36
Pričakujem
3:0 nad Dominikanso in Japonsko
3:1 nad Belgijo in Argentino
3:2 nad Italijo
Bregas
# 11.09.2018 ob 14:54
Ne poznam ekipe Dominikane, čeprav odbojko zelo spremljam. Ampak če so bili v S. in Sr. Ameriki drugi za ZDA, se pravi pred Kubo in Portorikom, potem gotovo znajo dobro igrat odbojko. Pred leti sem v polni dvorani v Krakovu (15000 gledalcev) gledal super tekmo med Portorikom in Italijo, bilo je 3:1 za Portoriko, tako da preveč podcenjevanja ni dobro. Seveda pa nič drugega kot zmaga ne pride v poštev.
PopPep
# 11.09.2018 ob 13:23
Kekci, pa o kakšnem podcenjevanju/pristopu Lako ćemo zaboga govorite?! A če francoski nogometni selektor pred tekmo s Slovenijo reče da Slovenijo premagajo s katerokoli postavo je tudi podcenjevanje ali je ocena realnega stanja?! Dejstvo je da smo boljši od Dominikanske Republike in če to igralci/trener izpostavijo to ni nikakršno podcenjevanje! Nehajte bit taki negativci in raje navijajte za naše fante!
FORZA JUVE
# 11.09.2018 ob 10:58
Gremo fantje na zanesljivo zmago 3:0 brez popuščanja! Srečno!
Bregas
# 11.09.2018 ob 15:00
Jaz bi Vinkota in Gasparinija še malo šparal na začetku. Če gremo na visoko uvrstitev, potem predpostavljamo, da bomo igrali zelo veliko tekem. Bosta imela dovolj časa, da prideta na vrhunsko raven. Štern in Ropret pa tudi nista dosti slabša, za Dominikano, pa tudi Japonsko bi morala biti dovolj.
AlBundy
# 11.09.2018 ob 14:46
Je predsednik ki "združuje" morda že obelodanil, zakaj si odbojkarji za osvojeno drugo mesto na EP še sprejema niso zaslužili, kaj šele odlikovanja ...
AlBundy
# 11.09.2018 ob 19:50
@smithies
V mislih sem imel sprejem v predsedniški palači in podelitev odlikovanj, kot je bilo to v primeru rokometne in košarkaške reprezentance ...
smithies
# 11.09.2018 ob 18:37
AlBundy
Sprejem je bil pred mestno hišo v Lj.
bruno1985
# 11.09.2018 ob 15:27
MI zna kdo povedat s kom potem igramo v nadeljevanju, s katero skupino se križamo? Nikjer ne zasledim razporeda zaključnih bojev?
burkelca
# 11.09.2018 ob 12:50
Uf kaksna razlika med Kovacem in recimo Kavcicem.... boljsi smo, caka nas tekma za ogrevanje vs. Ciper ni slab, se jih kar malo bojimo... :))
kar_nekdo
# 11.09.2018 ob 11:13
Komaj čakam tekmo jutri..
Upam, da se jim premierna tekma "poklopi" in ste izteče po naši željah. Potem bo lažje naprej.
Dajmo fantje! Zavedajte se, da niste zastonj na SP-ju.. Tako kot pravi selektor: če bodo vsi "pravi", skoraj ni bojazni za dober rezultat...
torcida_ce
# 11.09.2018 ob 22:02
Hmmmmm. Zaželim našim srečo in dobim 3 minuse pa en plus. Sem bral prad nekaj dnevi en članek na delu, da je ne vem koliko Slovencev funkcionalno nepismenih.
Sedaj sta samo dve možnosti: ali to drži ali so pa tukaj sami Dominikanci
bootleggerka
# 11.09.2018 ob 11:48
#zonty Prenos bo na Sportklubu.
torcida_ce
# 11.09.2018 ob 13:43
Ne spremljam odbojke, se mi pa zdi Dom Rep zoprn nasprotnik. Predvidevam da so visoki in fizicno mocni. Sigurno so nam manj znani kot npr. Belgija, ampak sigurno zeljni dokazovanja.
Poleg tega mislim, da je odbojka v Dom Rep po baseballu najbolj priljubljen sport. Tam nekje skupak s kosarko
torcida_ce
# 11.09.2018 ob 13:43
Ps. vsekakor pa zelim nasim vse najboljse
Branko57
# 11.09.2018 ob 11:58
Zaznati je veliko podcenjevanje.
zonty
# 11.09.2018 ob 11:08
A prenos bo?
gospod iskreni
# 11.09.2018 ob 13:20
Giani je o nasprotnikih bolj malo govoril. Take izjave selektorja niso pametne za naso mentaliteto
neymar_psg_10
# 11.09.2018 ob 11:06
Pristop Lako ćemo...
Kazalo