Ne glede na razplet današnjega obračuna bo Slovenija repasažni obračun za četrtfinale odigrala v sredo na Dunaju. Slovenska skupina se križa s skupino C, v kateri so Italija, Francija, Belgija in Finska. Foto: Reuters
Ne glede na razplet današnjega obračuna bo Slovenija repasažni obračun za četrtfinale odigrala v sredo na Dunaju. Slovenska skupina se križa s skupino C, v kateri so Italija, Francija, Belgija in Finska. Foto: Reuters
Slovenski navijači so bili s predstavama v prvih dveh krogih evropskega prvenstva zadovoljni. Foto: Marko Kovič

Slovenci Turke dobro poznajo. Z njimi so se nekajkrat že pomerili, nazadnje so jih gladko premagali pred dobrim tednom na pripravljalnem turnirju v Franciji. Če bi sodili po tej tekmi, Turki, ki so bili v tem dvoboju povsem nebogljeni, nimajo veliko možnosti, a slovenski korektor Alen Šket opozarja: "Prepričan sem, da bodo Turki tu nevarnejši. To je le evropsko prvenstvo, zagotovo bodo storili vse, da nas presenetijo, pričakujem, da bodo zaigrali bolje. Na tekmo se moramo dobro pripraviti, pozabiti na poraz s Srbijo, če bomo pravi, nam zmaga ne bi smela uiti."

Enakega mnenja je tudi sprejemalec Andrej Flajs: "Igrati moramo tako kot v treh nizih proti Srbiji. To bi bilo najbrž dovolj za zmago, ki bi nam pomenila ogromno. Ni vseeno, ali se bomo v razigravanju za četrtfinale pomerili z drugo ali tretjeuvrščeno ekipo skupine C."

Celo zaletavajo se med seboj
Selektor slovenske reprezentance Veselin Vuković meni, da ni vprašanje, katera ekipa je boljša, toda vse to bo treba pokazati na igrišču: "Upam, da nas Turki ne morejo presenetiti. Vsekakor bo rezultat odvisen od naše igre. Menim, da so Turki vendarle kakovostnejši od Avstrijcev, vsaj kar se tiče individualnih sposobnosti. Toda delajo nerazumljive napake. Take so delali proti nam v Franciji, ponovili pa so jih na prvi tekmi prvenstva proti Srbiji. Ko z nekaj dobrimi točkami dohitijo tekmece, storijo nekaj neumnih napak. Znajo se celo zaletavati med seboj, vsekakor pa se jih ne sme podceniti, morali bomo dati vse od sebe, v nasprotnem primeru se nam ne piše nič dobrega."

Tekma se bo začela ob 15.30. V posnetku si jo boste lahko ob 16.30 ogledali na drugem programu Televizije Slovenija.

SKUPINA A (Dunaj)
Danes ob 15.30:

SLOVENIJA - TURČIJA
Ob 20.10:
AVSTRIJA - SRBIJA

Lestvica:                          
SRBIJA               2  2 0  6:1  6
SLOVENIJA            2  1 1  4:3  3
TURČIJA              2  1 1  3:3  3
-----------------------------------
AVSTRIJA             2  0 2  0:6  0