Odbojkarice Calcita so vrnile udarec Mariborčankam. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita so vrnile udarec Mariborčankam. Foto: www.alesfevzer.com
Calcit v petih nizih izenačil na 1:1

Odločitev pred 500 gledalci je padla v petem nizu, ki so ga Kamničanke dobile s 17:15. Tretja tekma bo v petek, 10. aprila, v Mariboru.

Varovanke Gašperja Ribiča so osvojile kar 14 točk več od tekmic, boljše servirale (dosegle so 15 asov), predvsem pa imele manj težav pri sprejemu. A kljub temu so v tekmi z veliko preobrati za zmago trepetale do konca, gostje so imele celo priložnost, da si priborijo vodstvo z 2:0, a zaključne žoge v tie-breaku niso izkoristile.

Junakinja zmage je bila mlada in nadarjena Lana Ščuka, ki je bila s 23 točkami najučinkovitejša igralka tekme. Uspešno ji je v napadu pomagala Petra Vrhovnik, na drugi strani se je več pričakovalo od Ize Mlakar, ki je bila neučinkovita v napadu.

Od prvih štirih nizov najtesneje v prvem
V prvem nizu so Mariborčanke povedle z 19:23, nato so se jim domače odbojkarice približale samo na točko, toda gostje so le izkoristile četrto zaključno žogo za zmago s 23:25.

V drugem nizu so Kamničanke povedle z 8:3, gostje so izid na deseti točki izenačile, toda po drugem tehničnem odmoru so calcitovke z odličnimi servisi nekdanje "bankirke" Elene Kučej spet ušle, niz pa je z asom zaključila Vrhovnikova (25:18).

V tretjem nizu so si gostiteljice priigrale vodstvo z 22:12 in ga znova dobile s 25:18. V četrtem nizu so si veliko prednost hitro priborile Štajerke in jo brez težav zadržale do konca (16:25).

Na koncu dve zaporedni točki Igličarjeve
Odločilni peti niz so bolje začele gostje (1:4). Kamničanke so z asom izid na šesti točki izenačile, z novo točko Vrhovnikove pa na menjavo strani odšle s prednostjo. S točko Ščuke so pri 14:12 prišle do prve zaključne žoge za zmago, ki pa je niso izkoristile. V nadaljevanju so imele priložnost za zmago tudi Mariborčanke, a tudi one brez izkoristka, zato pa je z dvema zaporednima točkama Urške Igličar naposled to uspelo gostiteljicam.

V moški konkurenci je prvi finalist ACH Volley, ki je v polfinalu še drugič premagal Panvito Pomgrad.

DRŽAVNO PRVENSTVO (Ž)

1. DOL, finale

Druga tekma:
CALCIT VOLLEYBALL - NOVA KBM BRANIK 1:1
3:2 (-23, 18, 18, -16, 15)

Calcit Volleyball: Kranjc 1, Barnes 8, Božič 5, Kregar, Borko 8, Vrhovnik 20, Igličar 17, Forštnarič, Kučej 3, Hribar, Jerala, Ščuka 23.

Nova KBM Branik: Mlakar 15, Blagne, Ammerman 22, Kaučič 9, Sužnik, Čeplak, M. Planinšec, Najdič 3, S. Planinšec 10, Sobočan 13, Pintar 1, Eržen.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.


DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. DOL, polfinale

Drugi tekmi:
Panvita Pomgrad - ACH VOLLEY 0:2
0:3 (-19, -13, -21)

Nedelja ob 19.00:
SALONIT ANHOVO - CALCIT VOLLEYBALL 0:1
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.
V odebljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.

Calcit v petih nizih izenačil na 1:1