Odbojkarice Calcita se veselijo četrtfinala. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarice Calcita se veselijo četrtfinala. Foto: Aleš Fevžer
Calcit v četrtfinalu pokala challenge

Kamničanke so pred tekmo veliko časa namenile tudi psihološki pripravi, kajti po gladki zmagi na prvi tekmi v Kamniku, ko so odbojkarice iz Poreča premagale s 3:0, je trener Gašper Ribič naredil vse, da njegove varovanke ne bi pomislile, kako bo povratna tekma le formalnost.

Odločitev o zmagovalkah je padla v petem nizu. Do sedme točke sta bili ekipi izenačeni, nato pa sta Petra Vrhovnik in Tjaša Turnšek z odličnimi začetnimi udarci pripomogli, da so Kamničanke povedle z 11:7, zadnje tri točke pa je prispevala Lana Ščuka.

"To je bila tekma vzponov in padcev. Lahko rečem, da smo mi preživeli in zadevo srečno pripeljali do konca. Vedeli smo, da bo težko, da bo Poreč igral doma veliko bolje, kar se je tudi pokazalo. V prvem nizu smo imeli kar nekaj napak na sprejemu in servisu, a smo ga kljub temu izvlekli. V tretjem nizu smo naredili nekaj menjav, ki so se nam obrestovale, predvsem smo se umirili in zdaj se lahko veselimo uvrstitve v naslednji krog. Dekletom lahko samo čestitam, da so zdržale proti tako glasnem občinstvu," je dejal kamniški trener Gašper Ribič.

Mariborčanke brez možnosti
Odbojkarice Nove KBM Branika so izgubile povratno tekmo osmine finala Pokala challenge z rusko ekipo Zarečje Odincovo z 0:3 (-21, -25, -20) in končale nastope v tem tekmovanju.

"Ruska ekipa je boljša, višja in tudi izkušenejša in to prednost je znala udejanjiti na igrišču. Naša ekipa ni igrala najbolje, preveč je bilo tehničnih napak, zaradi katerih so tekmice prelahko prihajale do točk," je povedala Ana Starčević, s 15 točkami najučinkovitejša igralka Nove KBM Branika.

Pokal challenge (Ž), osmina finala, povratni tekmi:
Nova KBM Branik - ZAREČJE ODINCOVO 1:3
0:3 (-21, -25, -20)

Poreč - CALCIT VOLLEYBALL 0:3
2:3 (-25, 23, -19, 23, -10)



Pokal challenge (M), osmina finala, povratna tekma:


Četrtek ob 20.05:
SELVER TALLINN - CALCIT VOLLEYBALL 1:3

Izida prvih tekem so v krepkem tisku.

Calcit v četrtfinalu pokala challenge