Kamniški odbojkarji, ki so v četrtfinalu Krko odpravili z 2:0 v zmagah, so dobro začeli tudi polfinale in na prvi tekmi delo končali v treh nizih. Foto: www.alesfevzer.com
Kamniški odbojkarji, ki so v četrtfinalu Krko odpravili z 2:0 v zmagah, so dobro začeli tudi polfinale in na prvi tekmi delo končali v treh nizih. Foto: www.alesfevzer.com
Tine Kvas
Kamničan Tine Kvas, ki je lani iz Calcita prestopil k Panviti, je dosegel eno točko. Foto: www.alesfevzer.com

Nizi so se končali na 20, 21 in 26. Tekmeca sta se v tej sezoni do sobotne tekme srečala štirikrat, vsako pa je po dvakrat zmagalo doma.

V prvem nizu je bilo odločilno, ko je Žiga Štern po odlični podaji Jana Brulca poskrbel za vodstvo 14:12, z dvema zaporednima asoma Tončka Šterna pa je bilo že 19:15.

V drugem nizu je do izraza prišla boljša igra kamniške ekipe v bloku. Dve točki zapored je z blokom dosegel Žan Novljan in Calcit je gostom pobegnil za tri točke (13:10).

Tretji niz je bil zelo izenačen in razburljiv. Ob drugem tehničnem odmoru je imela Panvita že pet točk prednosti, a so s točkama Žige Šterna gostitelji povedli 23:22 in do končne zmage prišli po napaki Aljoše Bogožalca.

"V končnicah nizov smo ohranili višjo zbranost od nasprotnika, ki nam je po 15., 16. točki podaril nekaj žog s svojimi napakami. Po drugi strani me veseli, da je bil Andrej Štembergar Zupan tako uspešen tudi na položaju na mestu korektorja in tudi po njegovi zaslugi smo se v tretjem nizu izvlekli. Drugi so igrali v smislu toplo-hladno, nekaj časa blesteče, nekaj časa pa tudi precej slabše," je bil komentar Marka Brumna, trenerja Calcita.

Druga tekma, na kateri si Calcit Volleyball že lahko zagotovi mesto v finalu, bo v sredo v Murski Soboti.

ACH Volley je v drugem polfinalu s 3:0 premagal Salonit.

1. DOL, polfinale, prvi tekmi
CALCIT VOLLEYBALL - PANVITA POMGRAD (v zmagah 1:0)
3:0 (20, 21, 26)

Calcit Volleyball: Hribar - libero, Novljan 4, T. Štern 8, Štalekar 1, Vidmar, Štembergar Zupan 11, J. Brulec 1, Lakner 2, Kotnik 1, Ž. Štern 16, Videčnik, Konjedic.

Panvita Pomgrad:
Pečnik, Šmitran 7, Kvas 1, Detela 7, Rojnik 8, Fridrih - libero, Flisar 9, Bogožalec 11, Menih - libero, Grabar 1, Drvarič 1.


ACH VOLLEY - SALONIT ANHOVO (1:0)
3:0 (23, 24, 20)
ACH Voley: Flajs, Kozlowski, Kozamernik 8, Walker 5, Purič, Ledinek, Satler 2, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 20, Terpin, Pokeršnik 12, Koncilja 4.
Salonit Anhovo: Mijatović, Česnik 6, Šarič, Karnel, Kovačič, Dos Santos 5, Jerončič, Kovačič, Čabarkapa 11, Okroglič 15, Krivec, Tomić, Savičić 7.


Ženske, polfinale, prvi tekmi
CALCIT VOLLEYBALL - VITAL
3:0 (15, 21, 14)

NOVA KBM BRANIK - GEN-I VOLLEY
3:0 (8, 23, 14)