Odbojka
Slobodan Kovač je bil jezen kot ris po porazu njegovih varovancev proti Avstraliji. Foto: EPA
       Je fante, ki prvič igrajo na svetovnem prvenstvu, res lahko tako potrl poraz proti Braziliji? Pa ne moreš nekaterih stvari popravljati proti olimpijskim prvakom, mi smo veliko zapravili v tekmi z Argentino.       
 Slobodan Kovač, selektor
Kapetan reprezentance Tine Urnaut je prepričan, da se mora "nekaj spremeniti". Foto: EPA
VIDEO
Raje kot za namrščene obr...
VIDEO
Šket po porazu proti Avst...

Dodaj v

Kovač jezen kot ris: Najraje bi se pobral s klopi in odšel

Zaključek prvenstva z grenkim priokusom
23. september 2018 ob 22:32
Bologna - MMC RTV SLO, STA

"V tem trenutku res ne vem, ali sem še pripravljen voditi to ekipo, ki je razvajena, ko ji ne gre," je po porazu slovenske odbojkarske reprezentance proti Avstraliji na SP-ju dejal selektor Slobodan Kovač.

Slovenski odbojkarji so s porazom končali svojo prvo udeležbo na svetovnih prvenstvih. Po spodbudnem začetku na zadnji tekmi drugega dela skupine F proti Avstraliji so nato storili preveč napak, v odločilnem petem nizu pa so Avstralci stopili na plin in po seriji slovenskih napak tekmo odločili v svojo korist.

Čeprav nobena od reprezentanc že pred tekmo ni imela nikakršnih teoretičnih možnosti za preboj med najboljših šest in nadaljevanje prvenstva, je bil obračun vseeno zelo pomemben – zlasti za Slovence, saj bi jim zmaga prinesla lepo končno uvrstitev in pa tudi pomembne točke za lestvico Fivb, ki bodo odločale o mestih za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre.

Kovač: Fantov nisem znal motivirati
"Katastrofa, za katero sem v večji meri kriv sam. Fantov nisem znal motivirati, ampak vseeno veliko stvari ne razumem. A ni zadostna motivacija, da se boriš za osmo mesto, a ni zadostna motivacija, da te gleda 5.000 ljudi, ki znajo prepoznati določene stvari in se obrnejo proti tebi," je po grdem porazu dejal selektor Slobodan Kovač in nadaljeval: "Fantje sicer pravijo drugače, da jim ni bilo vseeno, ampak, a je kdo to videl. Enostavno nismo imeli motiva, nismo se zavedali, da igramo za državo in ne za sebe. Izgubil sem živce, ne vem, zakaj. Verjemite mi, da bi se najraje pobral s klopi in odšel."

Ekipa, ki je razvajena, ko ji ne gre
Selektor je še naprej besnel: "Je fante, ki prvič igrajo na svetovnem prvenstvu, res lahko tako potrl poraz proti Braziliji? Pa ne moreš nekaterih stvari popravljati proti olimpijskim prvakom, mi smo veliko zapravili v tekmi z Argentino." Sklenil je: "Razočaran sem, težko kaj pametnega povem. V tem trenutku res ne vem, ali sem še pripravljen voditi to ekipo, ki je razvajena, ko ji ne gre."

Urnaut: Treba bo nekaj spremeniti
Kapetan reprezentance Tine Urnaut je priznal, da so od prvega dne dalje delali osnovne napake, nič drugače ni bilo tudi na tekmi proti Avstraliji. "Moramo priznati, da so bili Avstralci boljši. Mi smo od prvega do zadnjega zatajili, ne bi govoril o posameznikih, kriva je ekipa, skupaj smo v dobrem in slabem. Niti v enem elementu nismo bili pravi, mučili smo se. Razočarani smo, a ne moremo reči, da nismo bili motivirani. Želeli smo si, čez ves dan smo se spodbujali. Ni bilo niti enega, ki bi po včerajšnji tekmi rekel, zdaj je konec, gremo domov. A enostavno nismo imeli kakovosti, tekmeca s servisi nismo oddaljili od mreže in če je tako, ne moremo igrati. Že začeli smo slabo, nato sta nam uspeli dve seriji dobrih servisov za dva niza, a ni bilo dovolj. Žalostni smo, ker nismo pokazali naše igre, zdaj se moramo usmeriti v prihodnost, da se nam to ne bo ponovilo. Mislim, da letos nismo bili pravi že od prvega dneva priprav, zato bo treba nekaj spremeniti," je povedal.

Kovačič: Kot da ni bilo želje
Libero Jani Kovačič je dodal, da se je s soigralci mučil od samega začetka tekme. "Kot da ni bilo želje za igrati, povsem nasprotno kot pri Avstralcih. Oni so bili željni igre, v njej so uživali. Moramo reči, da so zmagali povsem zasluženo. Ne bi nobenega krivil, vsak mora prevzeti svoj del odgovornosti. Tako danes kot na celotnem prvenstvu smo preveč nihali, da bi se lahko kosali z najboljšimi reprezentancami."

Ropret: Glave niso bile prave
Podajalec Gregor Ropret se je zavedal, da bo proti Avstraliji slovensko reprezentanco čakala težka tekma, hkrati je pojasnil, da se jim po porazu proti Braziliji ni uspelo pravočasno pobrati. "Glave niso bile prave. Nismo bili zbrani, nismo bili pripravljeni kot na prejšnje tekme. Avstralci so se prišli zabavat, uživat, niso pa toliko slaba reprezentanca, da bi se jih dalo premagati s 50, 60 odstotki. Zaključek prvenstva je na žalost z grenkim priokusom, ampak gremo naprej. Mislim, da smo s prvenstvom lahko zadovoljni."

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
mile
# 23.09.2018 ob 22:48
Predvsem se morajo glave umiriti in vse je treba malce prespati. Na tem SP-ju sploh ni bilo vse tako slabo, a tistih sijajnih 3:0 proti Belgiji smo pa že kar pozabili? Ne vem, zakaj bi bil poraz proti več kot solidni Avstraliji nacionalna katastrofa ... in to na tekmi, ki ni odločala praktično o ničemer. Obnašamo se, kot da smo svetovni prvaki. Malo več spoštovanja do nasprotnika tudi ne bi škodilo.
likid
# 23.09.2018 ob 23:14
Pet, šest reprezentanc je premočnih za nas in to je dejstvo. Mi smo potem po kakovosti v naslednji skupini petih, šestih reprezentanc in tudi uvrstitev na tem SP-ju to potrjuje.

Tako da ne vem, če je ravno potrebno delati neko tragedijo iz tega. Če kaj, je to SP samo potrdilo, da spadamo poleg...
taubi
# 23.09.2018 ob 23:16
Nihče jim ne oporeka porazov. Vsi nasprotniki so vrhunski. Samo nekaj je izgubiti z borbo, nekaj je pa to kar smo gledal. Dam Kovaču kar prav. Obnašali smo se kot da imamo že 20 medalj. Kot da nam nekaj pripada in nam nesramni nasprotniki niso enostavno podarjal setov. Kaj rabi mulc ekstra motivacijo kot da igra v polni dvorani v Italiji? Pa če bi bili tam brez selektorja bi morala biti motivacija na vrhuncu. Serveral smo tako da bi bilo boljše če bi se zmenili in bi vedno servirali nasprotniki. Bloka ni bilo niti pri udarcih iz petih metrov. Kaj ti bo dober servis, če ti nasprotni podajalec poda žogo izza zadnje avt črte in jo nekdo iz štirih metrov udari mimo našega bloka in doseže točko. Dober servis nekaj pomeni samo ob dobrem bloku. In to naše "šikanje", ki bi moral po pravilih večinoma biti nošena žoga. Gledal sem še druge tekme in praktično tega ne vidiš.
gospod iskreni
# 23.09.2018 ob 22:45
Priznavajo tisto, kar smo nekateri že sami videli.
por
# 23.09.2018 ob 22:56
Če bi igrali svetovno ligo bi si do sedaj nabrali veliko prepotrebnih izkušenj proti največjim in tudi kaj več ugleda. Tako pa naše občutljivčke še zmer matra tista nesramna krivica.
dadinho10
# 23.09.2018 ob 23:11
@ mile...
tekma, ki ni odlocala o nicemer...
gres prvic na sp, igras zadnjo tekmo in si pac reces, ne odloca o nicemer...
to ni sportno razmisljanje.....
odloca.....o mestu gor ali dol.....zmaga vec na sp....to niso neke kvalifikacije kjer pac ne mores ne naprej, ne nazaj, imas pa cez par dni pomembnejso tekmo-.-.
zabowski
# 23.09.2018 ob 23:39
naši odbojkarji so me žal ful začeli asociirat na košarkaše pred medaljo. Neki frajerji ki bi želeli rezultate brez da se potrgajo, zraven se pa še pojavlja vprašanje, koliko sploh zaupajo en drugemu....

Sem absolutno na strani selektorja, ki je kot kaže v enaki situaciji kot Vujović v rokometu. Igralci se ti zaklinjajo da se bodo trgali, potem pa nič..... namesto tehnikalij in taktike se moraš ukvarjat s problemi odraščanja iz adolescence in kompleksov majhnosti.....

Moram rečt, da sem precej razočaran nad prvenstvom ravno zaradi tega, ker so naši pokazali da pašejo zraven, niso pa borbal za res presežek. Oni bi morali biti motivirani 100x bolj kot drugi, ki redno osvajajo medalje. Zdaj naj pa grejo pač domov in tuhtajo kdo je bil večji frajer v ekipi, ki je niti ni bilo.....
Bregas
# 24.09.2018 ob 08:22
Če sem prav preštel, smo na koncu 14, če bi premagali Avstralijo, bi bili pa 8. To je velika razlika in ogromno točk za olimpijske kvalifikacije je šlo po gobe. Škoda, ker to ni dovolj velika motivacija za naše.
gorazdgor
# 24.09.2018 ob 07:13
Takole bom rekel. Če bi bila Slovenija na več področjih na robu deseterice med vsemi državami sveta bi lahko bilo zelo veseli. Zatorej kljub (predvsem) lastnemu razočaranju in (upravičeni) samokritiki - čestitje, fantje!
zmajmun
# 24.09.2018 ob 06:13
To je taprav karakter za selektorja, ne pa da se po porazu na novinarje spravlja, ali pa da se njegov naslednik trese kot šiba na vodi
jakosol
# 24.09.2018 ob 08:07
Za prvi nastop na SP čisto solidno. Seveda so oz. smo želeli še več, vendar je konkurenca v odbojki močna. Razlike med najboljšimi in zasledovalci niso velike in veliko je odvisno od dnevne forme. Škoda porazov proti Argentini in Avstraliji, vendar tudi s čistima zmagama ne bi prišli med top 6. Za to bi morali tudi Brazilcem ali Italijanom odvzeti kakšno točko. Priznam, da je ta sistem milo rečeno čuden in favorizira velesile, saj se prave tekme na izpadanje pričnejo šele v polfinalu. Npr. naši so 2x premagali Belgijo, pa so na koncu nekaj mest za njo. Veliko je odvisno tudi od razporeda tekem. Brazilci so bili proti nam na polno motivirani, proti Belgiji pa so ''varčevali'' in skoraj izgubili. Če bi mi najprej igrali z Avstralijo in včeraj z Brazilijo, bi se lahko drugače razpletlo, zagotovo pa bi bili najmanj drugi v skupini.
Odbojke ne spremljam preveč podrobno, morda tudi zato, ker je cel sistem preveč zapleten in nedorečen. Tekmovanj je ogromno. Vsako leto SP ali EP in svetovna liga oz. liga narodov po novem. Kvalifikacije za OI so nedorečene in se prilagajajo sprotni situaciji. Pravila tekmovanj se spreminjajo čez noč, kakor ustreza velikim (kako so nas izigrali glede svetovne lige) in to odvrača velik del publike, čeprav je odbojka dinamičen in zelo razširjen šport. FIVB ima več članic kot FIFA, vendar so šli v iskanju tekmovalnih formul občutno predaleč.
darksonic777
# 24.09.2018 ob 00:59
Fantom čestitke za dobro 1. svetovno prvenstvo, na trenutke so igral fenomenalno, ampak na težkih tekmah (Italija, Brazilija, Argentina) je blo preprosto preveč napak, Kovač je izjemen trener ampak, ne zna pa fante motivirat tako kot jih je Gianni, ki je isto po tem ko je šel iz Slovenije za večjo plačo k Nemcem naredil podobno na zadnjem Evropskem prvenstvu, če bi jih na tem prvenstvu vodil Gianni, si upam trditi, da bi bil rezultat povsem drugačen, bi fantje verjetno pokazali veliko bolj borbeno igro in pa verjetno vsaj odščip točk če ne zmaga nad Brazilci in Italjani
Mommy_Kitty
# 23.09.2018 ob 23:36
Res je da končni rezultat ni tako zelo slab za prvo igranje na prvenstvu, vendar pa mi vsi vemo, da so fantje sposobni še mnogo več, če ne že po rezultatski plati pa to ni igra s katero so osvojili srebro na EP. Se še zelo spominjam tiste tekme v finalu, in v nobenem trenutku tam naši niso bili v podrejenem položaju, ali pa da bi delali takšne napake kot na celem prvenstvu. In kar dam prav trenerju ko reče, da bi že to da igrajo v polni dvorani in za boljšo uvrstitev morala biti dovolj visoka motivacija da bi dali vse od sebe, tako pa se je videlo, da niso pri stvari, in to že skozi celo prvenstvo. Ne moremo jim zamerit porazov in neuvrstitve v nadaljne tekmovanje, lahko pa jim to da niso dali 100% od sebe in so marsikaj dolžni pokazat še na igrišču, pa ne glih nam navijačem ampak samim sebi, da si dokažejo da resnično spadajo v Evropski in Svetovni vrh.
marvin34
# 23.09.2018 ob 23:31
Nasim manjkajo tezke tekme, to je to. Ce ne igras tezkih tekem se ne mores izboljsati. Si upam trditi, da bi bila situacija precej drugacna, ce bi prisli v prvo ligo, kot bi morali.
mehmedi
# 24.09.2018 ob 09:26
Zame je glavni krivec zveza oz fukcionarji, ki - kot se je izrazil slektor - razvajence - kar naprej treplja po rami in jih še naprej razvaja, občuduje, jih zagovarjajo v javnosti, postavlja za junake, zvezdnike,..Obljubljalo jim je Evropsko prvenstvo, na njih žalost so morali naprej prirediti žensko Svetovno prvenstvo do 23 let - tj. za mlajše članice - ker je treba najprej organizirati eno veliko tekmovanje - šele potem so dobili Evropsko prvenstvo 2019. Za moško reprezentanco jim ni težko dodeliti udeležbo z B reprezentanco v Evropski ligi, obljubljajo Challenger cup (čeprav je ekipa izpadla v srebrno evropsko ligo), pa Ljubljana cup naj bi postal tradicionalen, pa kvalifikacije za Olimpijske igre in še in še...Ženske izkoriščajo samo za to, da bodo lahko organizirali tekme za moško reprezentanco. Zadnji primer je SP mlajše članice 2017 v Ljubljani, ko so jih punce malce zafrknile in osvojile srebro. Glede na povedano se vprašam: kdo razmišlja o ženski reprezentanci - očitno nihče. Tam pa sploh ni nobene strategije. Obstranska dejavnost, ki jo morajo opravljati, saj dopinos ženskih klubov predstavlja skoraj 70 % v blagajno.
stalin
# 24.09.2018 ob 08:27
Ekipa, ki je razvajena, ko ji ne gre - iz tega gre izhajati - zvezdništvo na nepravi način spodbujajo pa dodatno še funkcionarji na zvezi. Na to je v bistvu opozarjal že Luka Slabe, a ni imel prave podpore istih ljudi. S tem izgubljajo vsi, še najbolj pa odbojka kot panoga. Imeli smo srečo Gianija, da je s svojo karizmo spravil fante v red, ampak zdaj smo ponovno zapluli v stare vode, saj je dobra izkušnja zbledela.
gerder
# 24.09.2018 ob 08:16
tako kot v rokometu, se tud tukaj vidi mentaliteta nasih. ko gre, je vse ok, ko ne gre je razpad sistema.

tip je povedal po resnici
veza
# 24.09.2018 ob 00:07
Ko trener krivi ze neuspeh igralce in obratno, je to konec....
jakosol
# 24.09.2018 ob 09:31
@Bregas
Če sem prav preštel, smo na koncu 14, če bi premagali Avstralijo, bi bili pa 8. To je velika razlika in ogromno točk za olimpijske kvalifikacije je šlo po gobe. Škoda, ker to ni dovolj velika motivacija za naše.

Na koncu smo 12, ker smo bili 3. v skupini (mesta 9-12). Na wikipedii je sicer označeno, da smo skupaj na 9. mestu. Ne vem, kako se potem to vrednoti ali bodo kar vse 4 ekipe na 9. mestu.

Kot sem že prej napisal, sistem s 3 skupinskimi fazami je butast in omogoča ogromno nepoštenega taktiziranja. Poljaki so prišli naprej, ker so v zadnjem krogu gladko premagali Srbe, ki so že imeli zagotovljeno napredovanje. Belgijci so skoraj premagali nemotivirane Brazilce in osvojili točko, s katero so nas prehiteli.
Mislim, da bi morali že po prvem delu iti takoj na izpadanje, potem ni več taktike, ampak samo na polno.
Fleaa
# 24.09.2018 ob 09:03
ja takle mamo... pri odbojki, basketu, fudbalu, košarki, nenazadnje zadnje leto tudi pri hokeju.... povsod voz beži po hribu navzdol
Bregas
# 24.09.2018 ob 08:07
Celotno prvenstvo lahko povzamemo z enim stavkom, avtor Gregor Ropret: Glave niso bile prave.

Zdaj kdo ali kaj je krivo za to, naj pa pove stroka
alojzr2
# 23.09.2018 ob 22:57
Tale Slobodan je drugi Veselin. Čakam samo še, da se v gol postavi.
pocasnela
# 24.09.2018 ob 11:07
ja če smo točni in če si deliš s še tremi 9.mesto je to 9.-12.mesto, če pa dejansko pogledamo točke tretjeuvrščenih pa smo najslabši med vsemi tretjeuvrščenimi: najboljša izmed tretjeuvrščenih je Francija z 18 točkami (torej 9.mesto), nato Nizozemska s 14 točkami (10.mesto), sledi Bolgarija z 13 točkami in set razliko 16-12 (11.mesto) in na koncu Slovenija prav tako 13 točk a set razlika 17-16 (torej smo točno in objektivno na 12.mestu)
šešerko
# 24.09.2018 ob 10:24
res kakšen čuden sistem in še dobro da imamo kavčarje da nam malo razložijo podrobnosti, ker seveda na tej strani ne najdeš nič konkretnega kako se igra to SP.
Ta fenomen med Srbijo in Francijo je pa res smeššen
šešerko
# 24.09.2018 ob 11:04
Slovan

ma koliko ljudi pa svetovno zanima to plezanje? Če zanima tebe še ne pomeni da moramo vsi noreti za plezalci. Zame je to eden manj razumljivih in tudi precej nezanimivih športov
macupicu
# 24.09.2018 ob 09:00
Brez veze...
Bolek
# 24.09.2018 ob 08:38
Ne razumem prav tega sistema tekmovanja, ker ga sledim podrobno.
Koliko ekip je v tretjem krogu? Jaz sem jih naštel šest.
Prosim za pojasnilo! in vnaprej hvala.
mehmedi
# 24.09.2018 ob 12:18
bravo šešerko!
naredili so tudi analizo registriranih igralcev in igralk po športih (sportske novosti leta 2013 -13.avgusta) in odbojka je daleč najbolj razširjen, v katerem se udejstvuje največ registriranih igralk in igralcev.
edini link, ki sem ga našel: http://www.odbojkasica.si/images/2015/Od
bojka-sport-st1.jpg
šešerko
# 24.09.2018 ob 11:43
Slovan

a se ti zavedaš da so nogomet, košarka, odbojka vsi športi s katerimi se aktivno ukvarjajo vse države sveta. In uspeti v taki globalni konkurenci je neprimerno težje kot s plezanjem ali skoki,
Razlog temu je tudi zanimanje za te športe
Sploh se ne da primerjati.
jurjev
# 24.09.2018 ob 11:30
Gianni je s Slovenijo osvojil srebro ne EP, Kovač ga ni na SP
Gianni nemške reprezentance sploh ni spravil na SP (pa so evropski viceprvaki)
Kovač je Slovenijo ponesel do neverjetno prepričljive zmaga na B ligi narodov.
Kovač Slovenije ni uspel priupeljati med 6.

Torej ne zdaj razlagati: če bi Gianni bil bi bilo, ker ga ni, pa ni bilo.. zelo mimo razmišljanje po mojem mnenju

Poglejte na primer samo nemške nogometaše... z istim trenerjem najprej prvaki, naslednjič izpad v kvalifikacijah.. Isti trener, kaj pa sedaj?

Ne gre zato vedno govoriti: trener ne zna / trener zna. Tako Gianni kot Kovač nedvomno znata. A je veliko drugih faktorjev. Dve leti je minilo od srevrne kolajne, naketerim starejšim, ki so bili pred dvema letoma še kako ključni, se to pač mora poznati (Gasparini, ...)

Pri odbojki so padci in vzponi zelo izraziti, celo v obdobju ene same tekme, drobna malenkost lahko vse bistveno spremeni. (tisti, ki ste jo kdaj igrali boste vedeli)

Še vedno pa: vsaka čast za tisto srebro na EP , če ta generacija ne osvoji nikoli ničesar več, so za mene še zmeraj carji. In pa 9-12 mesto je konec koncev kljub vsemu odlična uvrstitev.
Fantje, vsaka čast in kapo dol.
kar_nekdo
# 24.09.2018 ob 10:53
@Katja79 in @Bregas: hvala za pojasnilo...
Čeprav mi je čisto nesmiselno to pravilo. Če imajo točkovanje za vsako tekmo posebej, bi moralo vseeno prevladovat končno število točk. Tako kot pri vseh ostalih športih.. Če pa bi imeli dve ekipi na koncu enako točk, pa bi se potem gledal ta kriterij... No, to je moje skromno mnenje...
Bregas
# 24.09.2018 ob 10:27
Ja, pri fivb so na prvem mestu zmage, šele potem točke, zato je tudi Kanada npr. pred Belgijo, čeprav ima manj točk.
šešerko
# 24.09.2018 ob 10:26
kdaj pride Gianni nazaj?
katja79
# 24.09.2018 ob 10:22
@marsch
Ker se gleda število zmag in Srbija ima eno več (zato napreduje, kljub temu, da ima Francija več točk).
marsch
# 24.09.2018 ob 10:06
ali mi lahko razloži zakaj je Srbija uvrščena pred Francijo?
ElTorro
# 24.09.2018 ob 09:58
Pravilno:
, ker ga NE sledim podrobno.


V bistvi je pravilno: "ker MU ne sledim podrobno"....če se že popravljaš ;)
top
# 25.09.2018 ob 07:42
Seveda lahko ključno vpliva in nobeden ne tega zanika.
Tvoja rešitev? Vzgoja? Šola? Trenerji? Mešanje genov s "predrznimi" narodi?
Bolek
# 24.09.2018 ob 12:11
šešerko,
se oproščam, sem se zmotil, vse sem narobe napisal. pravilno je:

Kanada ima 13 točk tako kot mi, pa je v končni razvrstitvi pred Francijo, ki ima 18 točk (mislim, da je sedma Belgija in osma Kanada).

Če bi mi premagali Avstralijo, bi pa mi bili seveda sedmi in ne šesti, tako pa smo dvanajsti.

Upam, da je sedaj prav (prej sem preveč navijal za naše, hehe).
šešerko
# 24.09.2018 ob 11:54
prava sramota je da ne vemo katero mesto smo osvojili
šešerko
# 24.09.2018 ob 11:52
glejte RTV ima kar nekaj novinarjev na prizorišču, bodite toliko usmiljeni do nas kavčarjev in nekako izvohajo katero mesto smo osvojili. Ker možne so vse variante od 7 do 14. mesta
šešerko
# 24.09.2018 ob 11:50
Bolek

o kakšnem 6. mestu govoriš če bi premagali Avstralijo? To pomeni da bi bili v finalnem delu? kot druga uvrščena. Nič več mi ni jasno
šešerko
# 24.09.2018 ob 11:40
jurjev

saj ni debata ali je boljši Giani ali Kovač. Debata je da je našim odbojkarjem bolj ustrezal Gianni in to je edino pomembno in je dejstvo. Ne rabiš toliko nakladati
threepointer
# 24.09.2018 ob 11:21
@Slovan64, a jaz to dobro berem, da Slovenci po tvojem naj ne bi bili talentirani za športe z žogo? Povej, da se hecaš, pa nehajmo s tem :).
rangerno1
# 24.09.2018 ob 09:57
Joj, kako bi bilo lepo, če bi podobno razmišljala Kavčič in Trifunović

Sicer se strinjam, da bi lahko naši dalo od sebe mnogo več, tudi na teh tekmah, ko ni bilo več možno napredovanje... navsezadnje je to naše prvo Svetovno prvenstvo. Ampak roko na srce tudi Kovač, ga je res precej sral z menjavami in poznimi reakcijami.

Če potegnemo črto in smo malce realni je našim vseeno potrebno čestitat! Seveda bi bilo lepo, če bi naredili še korak dlje, ampak realno pričakovat, da se bomo kosali z reprezentancami kot so Rusija, ZDA, Brazilija, Kuba,... je le pretirano....
šešerko
# 24.09.2018 ob 09:50
Dejstvo je da Kovač ni sposoben narediti potez, da bi obrniul voz ki gre navzdol. Manjkajo mu tiste poteze, ki jih je imel Gianni Mislim da je potrebna menjava
Slovan65
# 24.09.2018 ob 09:35
Bolje, da mi Slovenci pustimo kolektivne športe, nismo za to, nimamo dovolj talenta in ne jajc.
Nismo za košarko (razen potomcev priseljencev z juga), nismo za nogomet (razen potomcev priseljencev z juga), nismo za odbojko.
Držimo se mi raje športnega plezanja in glinastih golobov.
Hope
# 24.09.2018 ob 09:04
Nehajte že enkrat s to motivacijo in željo po zmagi. Ste jo izmerili najbrž... !? Sem 100% da so si vsi želeli zmage in so vedeli, da je veliko v igri. A vendar je v športu treba imeti znanje, srečo, taktiko, kondicijo, zbranost... vse to je veliko pomembnejše od "želje po zmagi". Kateri športnik si pa želi poraza?
tim sein
# 23.09.2018 ob 23:41
Aha, in sedaj bo butnilo vse ven.... že videno...
Janko1973
# 26.09.2018 ob 16:25
Potem pa pojdi, čimprej.
LaSalle
# 24.09.2018 ob 12:38
Spremljam odbojko že lep čas, in jo tudi igral, sicer rekreativno.

Bi rekel da je Slovan nekako OK opredelil ker šport komu paše. Ne strinjam se s Šešerkom. A si videl UK ali Irsko v košarki ali odbojki ? Jaz ne. Enako s nogometom v USA. Indije in Pakistana v košarki ne bo še lep čas, za kriket pa naredijo marsikaj.

Glede tekme, to je bil maksimalen doseg, sploh kdo spremlja, Brazilija, Italija, Rusija, Srbija, Poljka in Francija so premočne. Sicer je Francija izpadla, kar je čudo po malem, ampak kot ste rekli tukaj odločajo majhne nianse. Dosti bolj kot v košarki, zato se rado klice time-out parkrat po vrsti že če da as. Piko na piko se gre, in je dosti bolj občutljivo kot košarka. Pa vemo kako je Pipan zgubljal že dobljene tekme, enako Zdovc.

Leta 2000 o Sloveniji ni blo O od odbojke, tako da je šele "novost". Ni glih alpinizem.

Razpored je malo čuden, USA so mele lahko delo, drugi težje, Srbija je morala dati čez Rusijo in Francijo. Kaj delajo Rusi z Muserskim, Orlovom se ve. Verjetno bodo sedaj USA potegnili kratko ker imajo ravno Ruse in Brazilijo v sklupini.

Kontinuiteta se ohranja, Brazilija, Srbija, Italija... te majo lepe rezultate en čas. Včasih so bili Nizozemci dobri in že lep čas so out, so pa Poljaki prišli - liga Swiatkowska dela. Pri ženskah se to vidi s Turkinjami, njihova liga je prva, kot je pri moških rusko-italijanska. V SLO je klubska forma razen enega kluba out.
Kazalo