Mariborčanke za končno slavje potrebujejo še dve zmagi. Foto: Primož Mahkovec
Mariborčanke za končno slavje potrebujejo še dve zmagi. Foto: Primož Mahkovec
Mariborske odbojkarice v finalu povedle z 1:0

Prvi niz so s 25:23 dobile Kamničanke, nato pa so prevladovale Mariborčanke, ki so v naslednjih treh nizih zmagale na 22, 19 in 13.

Prvi finalni dvoboj v zadnjih letih zagrizenih tekmic se je končal z zmagoslavjem Mariborčank, ki so tako prekinile niz treh zaporednih zmag Kamničank v medsebojnih tekmah. Obračun je še enkrat pokazal, da gre za izenačeni ekipi, vendar so gostje, ki so tekmicam morale čestitati tako v finalu slovenskega pokala kot v finalu srednjeevropske lige, zapustile boljši vtis.

Čeprav so naredile več napak, pa so to slabost nadomestile v drugih elementih, predvsem so bile trdnejše v bloku, zanesljivejše v napadu, pa tudi servirale so boljše od tekmic. Pohvale za igro si v mariborskem taboru zaslužijo prav vse igralke, najučinkovitejši pa sta bili s 23 oziroma 22 točkami Hrvatica Ana Starčević in mlada Iza Mlakar.

Druga tekma - ekipi igrata na tri zmage - bo v torek v Mariboru. Moštvi igrata na tri zmage.

ACH in Panvita Pomgrad finalista pri moških
Znana sta tudi finalista pri moških. Delo sta z "dvokorakom" suvereno opravila ACH Volley in Panvita Pomgrad. ACH Volley je na drugi tekmi odpravil Salonit s 3:0, Panvita Pomgrad pa je z istim izidom premagala Calcit Volleyball.

Finale, prva tekma (Ž):
CALCIT VOLLEYBALL - NOVA KBM BRANIK
1:3 (23, -22, -19, -13)

Calcit Volleyball: E. Mori 1, Turnšek 18, Božič 1, Kavčič, Borko 4, Vrhovnik, Valenčič 12, N. Mori, Hribar, Jerala, Charuk 11, Ščuka 3.

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Blagne, Kučej 5, Kaučič 10, Ajnihar 1, Igličar 14, Gričnik, Najdič 2, Starčević 23, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković.


Polfinale, drugi tekmi (M):
Salonit Anhovo - ACH VOLLEY
0:3 (-18, -17, -19)

Calcit Volleyball - PANVITA POMGRAD
0:3 (-16, -23, -21)

Mariborske odbojkarice v finalu povedle z 1:0