Odbojkarice Calcita se bodo v petek srečale s Slovakinjami. Foto: Primož Mahkovec
Odbojkarice Calcita se bodo v petek srečale s Slovakinjami. Foto: Primož Mahkovec

Nova KBM Branik in Calcit Volleyball sta v rednem delu zasedla prvi dve mesti, tako da so želje, da bi gledalci v dvorani Lukna videli slovenski finale, povsem realne.

Mariborčanke, zadnji dve leti zmagovalke lige, bodo lovile svoj četrti naslov. V polfinalu se bodo pomerile s Post Schwechatom, ki so ga lani ugnale v finalu, medtem ko bodo Kamničanke, lani tretje, napadle svojo prvo lovoriko v tem tekmovanju. Letos so v Mariboru prvič slavile v slovenskem pokalu, zdaj pa si isto želijo tudi v srednjeevropski ligi. Njihove prve tekmice na turnirju bodo igralke Doprastava iz Bratislave.

Najdič dobro pozna Dunajčanke
"Vsak izmed štirih klubov, ki bodo igrali v Lukni, lahko osvoji prvo mesto. Ekipe so po kakovosti zelo izenačene in vsaka lahko premaga vsako. Naš prvi cilj je zmaga v polfinalni tekmi proti Postu. V letošnjem prvenstvu smo Dunajčanke premagali na obeh tekmah, v gosteh s 3:1 in v Lukni s 3:2. Toda ti zmagi sta že pozabljeni, pred nami je nova tekma," je poudaril trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

"Igro Posta poznamo, ne vemo pa tega, s kakšnim igralskim kadrom bodo avstrijske prvakinje pripotovale v Maribor. Ne glede na to nas čaka zahtevna naloga. Na finalni turnir smo se dobro pripravili, vse igralke so zdrave in nestrpno pričakujejo začetek turnirja. Smo optimisti," je še dodal Najdič.

"Na turnir prihajamo z velikimi pričakovanji. Prvi cilj je dobra igra, in če bomo igrali tako, kot znamo in zmoremo, smo v polfinalu sposobni ugnati Doprastav. V prvem delu smo s slovaško ekipo igrali 1:1, v gosteh smo zmagali 3:1, z enakim rezultatom smo izgubili v Kamniku. Z izjemo Tamare Borko, ki po poškodbi gležnja še ni najbolje pripravljena za zahtevne tekme, so druge igralke zdrave. Pričakujemo tudi podporo naših zvestih navijačev. Če se uvrstimo v finale, bi v odločilnem obračunu za tekmice raje imeli dunajske kot mariborske odbojkarice," je pojasnil trener odbojkaric Calcita Gašper Ribič.

ZAKLJUČNI TURNIR, Maribor

Polfinale, sobota ob 16.30:
CALCIT VOLLEYBALL - DOPRASTAV BRATISLAVA

Ob 19.00:
NOVA KBM BRANIK - POST SCHWECHAT

Finale in tekma za 3. mesto bosta v soboto.