Veselje Slovencev po uvrstitivi na evropsko prvenstvo. Foto: OZS
Veselje Slovencev po uvrstitivi na evropsko prvenstvo. Foto: OZS

m turnirju v Novi Gorici neposredno uvrstila na letošnje evropsko prvenstvo.

Po dveh krogih so bile na dobri poti tudi slovenske mladinke, ki pa so v tretjem krogu v Rigi izgubile z domačo Latvijo in bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah.

Izbranci selektorja Sama Miklavca so si pot na evropsko prvenstvo, ki bo od 2. do 10. septembra v Bolgariji, zagotovili že v soboto, ko so po petkovi zmagi proti Ukrajini s 3:1 premagali še Belgijo s 3:0. V nedeljskem obračunu s Finsko so po dveh urah in pol premagali še Finsko s 3:2.

Pot na evropsko prvenstvo (predlani je bila slovenska mladinska reprezentanca v Brnu četrta) so si priigrali: Matic Vrtovec, Jure Okroglič, Aljaž Herman, Žiga Čopi, Urban Toman, Uroš Planinšič, Bine Oder, Žan Berglez, Jan Mulec, Aleksander Tepič, Tilen Križanič in Primož Mejal.

Slovenske mladinke so v petek s 3:0 premagale Francijo, v soboto pa Azerbajdžan s 3:1. V zadnjem krogu so morale priznati premoč domačinkam turnirja Latvijkam, ki so zmagale s 3:0. Kljub zmagi so bile Latvijke na koncu šele tretje, neposredno na EP pa se je uvrstila Francija, medtem ko si bodo Slovenke pot na EP skušale priboriti na dodatnih kvalifikacijah. Na sporedu bodo od 7. do 10. julija.