Odbojka
Deveto mesto na svetovnem prvenstvu se ne sliši slabo, a slovenski odbojkarji niso mogli skriti razočaranja. Foto: Reuters
VIDEO
Kovač se sprašuje, če izg...
VIDEO
Raje kot za namrščene obr...
VIDEO
Šket po porazu proti Avst...

Dodaj v

Na EP in kvalifikacije za OI s Kovačem ali brez?

Igralce je ocenil komentator Vala 202 Boštjan Reberšak
24. september 2018 ob 11:53
Bologna - MMC RTV SLO, Radio Slovenija, STA

Med najboljšo šesterico SP-ja so svetovne velesile, medtem ko je Slovenija končala na 9. mestu. Razočaranja Slovenci niso mogli skriti.

Po koncu poti v drugem delu tekmovanja je med igralci vladal občutek, da niso izkoristili svoje priložnosti. "Preveč smo nihali, da bi parirali najboljšim reprezentancam. Proti najboljšim smo bili najslabši," je turnir povzel Jan Kozamernik. "Naša igra je bila premalo kakovostna od prvega dneva priprav do zadnje žoge tekme proti Avstraliji. Ne vem, zakaj, vem pa, da bo treba narediti en korak naprej," je prepričan kapetan Tine Urnaut.

Selektor Slobodan Kovač je bil kritičen do svojih varovancev: "Ne glede, koliko jih cenim ali spoštujem, ampak nismo naredili ničesar. Ena medalja v karieri igralca ni dovolj, da bi bil ta nadut. Ne sprejemamo kritike, ne sprejemamo nasveta, ne sprejemamo ničesar v trenutku, ko ne gre. In kako se pride iz krize? Z nasveti, disciplino in takimi podrobnostmi."

Reberšak: Najvišjo oceno si zasluži Kovačič
In kako so se igralci po mnenju komentatorja Vala 202 Boštjana Reberšaka odrezali na svetovnem prvenstvu? "Organizatorja igre sta bila povprečna. Dejana Vinčića je v stopnjevanju forme zmotila poškodba gležnja, Gregor Ropret je navdušil le kot menjava. V vlogi prvega organizatorja je zdržal le na drugi tekmi z Belgijo. V Janu Kozamerniku Slovenija dobiva vrhunskega srednjega blokerja. Po drugem delu je tretji bloker prvenstva. Napreduje lahko še v napadu, kjer smo pogrešali Alena Pajenka. Lani najboljši slovenski reprezentant je bil letos le bleda senca svoje najboljše podobe. Razočaranje je bil predvsem servis. Sprejemalci/napadalci so bili v slogu slovenske igre razpoloženi toplo-hladno. Klemen Čebulj je navdušil na sprejemu, reševal je tudi kapetana, a v napadu ne napreduje tako, kot mu omogočajo njegove fizične lastnosti in izkušnje. Tine Urnaut je bil znova najbolj obremenjen, a tudi on daleč od forme, s katero je pred nekaj meseci navduševal v zaključku italijanskega prvenstva. Alen Šket je bil glavni akter preobrata na prvi tekmi z Belgijo, a preplašen v vlogi prvega sprejemalca. Korektor Mitja Gasaprini ostaja eden izmed najboljših serverjev na svetu, a v njegovi igri za boljšo oceno kot povprečno je preveč napak in nezbranosti. Tonček Štern, ki naj bi bil enakovredna zamenjava, je prvi del prvenstva preživel na preiskavah zaradi zvina gležnja. Najvišjo oceno v slovenski reprezentanci si zasluži libero Jani Kovačič, ki je morda edini opozoril nase odbojkarski svet. Slobodan Kovač končuje drugo leto na klopi slovenske reprezentance. Še drugo veliko tekmovanje je končal z mešanimi občutki. Tudi on si zasluži povprečno oceno, saj ni našel iskrice, ki bi povezala slovensko igro za enakovreden boj z realno boljšimi tekmeci," je odbojkarsko reprezentanco ocenil Reberšak.

Prihaja domači EP in kvalifikacije za OI
Čeprav je bilo to najbrž zadnje svetovno prvenstvo te generacije, pa ji motivov v naslednjih dveh letih zagotovo ne bo zmanjkalo. Naslednje leto jo čaka domače evropsko prvenstvo, velik cilj pa ostaja, da se reprezentanca prek kvalifikacij uvrsti na olimpijske igre v Tokiu 2020.

S Kovačem ali brez? "Ne bi rad bil prehiter, ne bi nečesa napovedoval z vročo glavo, a trenutno se bolj nagibam k temu, da odidem," je za STA po tekmi z Avstralijo povedal Srb. Epilog bo znan kmalu.

Izžrebali skupine tretjega dela
V tretji del svetovnega prvenstva so se uvrstile reprezentance, ki imajo vsaj po dve medalji s svetovnih prvenstev. Brez zlata so le Srbi. Danes so izžrebali skupini za tretji del. V skupini I so Brazilija, ZDA in Rusija, v skupini J pa Italija, Poljska in Srbija. Igrali bodo vsak z vsakim, tekme pa bodo od 26. do 28. septembra. V polfinale se uvrstita po dve reprezentanci iz vsake skupine. Točke se iz prejšnjih delov tekmovanja ne prenašajo.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
_runis_
# 24.09.2018 ob 12:56
Giani je odšel sam od sebe, ker so ga Nemci mastno plačali.
pocasnela
# 24.09.2018 ob 12:25
Dajmo bit malce korektni MMC - napišite vsaj 9-12 mesto. Če pa smo natančni smo pa točno na 12.mestu, saj je vse merljivo z zmagami, točkami in set razliko:
če si deliš s še tremi 9.mesto je to 9.-12.mesto, če pa dejansko pogledamo točke tretjeuvrščenih pa smo najslabši med vsemi tretjeuvrščenimi: najboljša izmed tretjeuvrščenih je Francija z 18 točkami (torej 9.mesto), nato Nizozemska s 14 točkami (10.mesto), sledi Bolgarija z 13 točkami in set razliko 16-12 (11.mesto) in na koncu Slovenija prav tako 13 točk a set razlika 17-16 (torej smo točno in objektivno na 12.mestu)
Mirlo
# 24.09.2018 ob 13:26
Vsi tisti servisi v mrežo pa res nimajo nič skupnega s Kovačem ali s tem, kdo je igral na drugi strani mreže. Če si toliko fuknjen, da na tekmo daš servis 20 krat v mrežo, potem bi lahko na drugi strani mreže bilo tudi prazno!
Evaleš
# 24.09.2018 ob 12:02
Bolj ali manj je klasika, ko je treba zares odigrat na vrhunski ravni, se takrat vse podre kot domino efekt.
gospod iskreni
# 24.09.2018 ob 13:38
Servisi v mrežo so posledica slabe priprave na tekmo saj z glavami niso bili pri stvari.
pan
# 24.09.2018 ob 13:03
@šešerko

Gianija ni nihče odpustil!
Šel je tja, kjer je bistveno več denarja (Nemčija) in temu podobno večji apetiti! (Tudi Christiano Ronaldo verjetno ne bi šel igrat v Aluminij iz emotivnih razlogov, pač pa zato, ker bi mu Kidričani ponudili pogodbo za 120 mil.evrov!!!)
Vsaka nadaljnja raziskava je nepotrebna,......da pa nekaj ne štima na področju motivacijskih prijemov, pa je več kot očitno.
Giani je bil, kot igralec, pa tudi kasneje kot trener, izjemno deloven in dlakocepski (beri: dosledno natančen) in kot takšen tudi velik motivator,.....da ne govorim o tem, da je imel izjemno bogate osebne izkušnje na treh igralnih mestih (sprejemalec, korektor, bloker).
Kovač je bil sprejemalec in - veliko bolj kot Giani - vajen "slovite" balkanske improvizacije, predvsem pa še bolj slovitega - srbskega "inata".
Če kdo ne ve, kaj se je dogajalo na OI v Sydneyu v garderobi,.....naj se pozanima pri tistih, ki o tem nekaj vedo (iz zelo dobrega vira v Vojvodini, iz katere prihaja Gjula Mešter - nekaj vem tudi sam),.....in kako so to kasneje na igrišče - v zalo olimpijsko kolajno - prenesli igralci.
Slovenci smo tukaj neka čudna zmes - nismo več tipični Balkanci, pa tudi najbolj kljubovalni, žal, ne znamo biti - ob tem pa nas tepe še pogosta nedoslednost!
Konglomerat vsega je letošnji rezultat naših odbojkarjev na SP-ju.
Morda je tudi javnost pričakovala preveč!
Vidi se, da jim manjka več izkušenj (beri: težkih turnirskih tekem) na najvišjem nivoju,.....posledica "čudne" odločitve FIVB, ki je čez noč spremenila pravila in so se naši obrisali pod nosom za nastope v Ligi narodov.
laično si upam trditi, da je to - slednje - še najbolj vplivalo na igre toplo-hladno.
Še vedno pa je treba odbojkarjem izreči vse čestitke!!!!
S tako skromnimi finančnimi vložki in tako skromno bazo (odbojke vendarle ne gre enačiti z nogometom, kjer ima vsak zaselek svoj NK,....delajo pa "iz kruha drek",....za kvalitetno igranje odbojke je treba namreč imeti bistveno bolj izobražen strokovni kader in - temu primerno - višjo motorično inteligenco naraščajnikov!!!......ne govori zaman teorija in praksa, da je odbojka šport z žogo, ki se ga uči najdlje) - smo naredili pravi mali čudež!!!!!!!!!!!!!!
Šele po desetih letih igranja (učenja) odbojke, lahko rečemo, da smo vzgojili odbojkarja - ki svojo igralsko zrelost pokaže šele po 26.letu starosti).
Torej - odbojkarji, glave gor!!!
Še se bo treba učiti in še se bo treba dokazovati!
apollo11
# 24.09.2018 ob 13:41
Zvezdniki in užaljenost gor ali dol, dejstvo je da na realciji selektor Kovać in igralci ne štima, predvidevam da so odnosi med selektrojem in igralci zelo zelo slabi. Takšnih direktnih izjav igralcev, ki so sicer še vedno zavite v diplomatski jezik že dolgo nismo slišali ( že od prvega dneva priprrav smo bili slabi in nekaj ni štimalo, proti najboljšim smo igrali najslabše, nekaj bo treba spremeniti....). Tudi selektor v izjavah ni šparal igralcev.

Ne gre se za to kdo ima prav in kdo je kriv, selektor mora oditi, ker ni povezal igralcev v eno celoto, ki bi lahko dala maksimum.
top
# 24.09.2018 ob 13:40
Če kdo ne ve, kaj se je dogajalo na OI v Sydneyu v garderobi,.....naj se pozanima pri tistih, ki o tem nekaj vedo (iz zelo dobrega vira v Vojvodini, iz katere prihaja Gjula Mešter - nekaj vem tudi sam).
Jez ne poznam nobenega. Le tebe bežno, tako da le povej prosim.

Jaka, da daješ prednost ženskemu športu, je pa v Sloveniji strel v koleno. Odbojkarji in odbojkarice so vzorčen primer zapostavljanja (a je to seksizem?) ženskega športa. Pa je v odbojki razlika še najmanjša.

Drugače pomoje nobeden ni stopil na igrišče brez "razbil/i jih bom/o". Takega povratka kot proti Belgiji, se pod Ganijem jaz pravzaprav ne spomnim. Po vaših "luzerskih" prepričanjih, bi bilo tisto gladko 0:3. Ni pa letos padla nobena velesila in se je najbrž težko napaliti, kot recimo, ko smo izločili Poljake.

Rezultat je itak dober in precej realen. Bravo fantje!
šešerko
# 24.09.2018 ob 12:56
opusdei

kar nekaj možnosti je da bi Giani lahko prišel nazaj
top
# 24.09.2018 ob 21:59
Se pravi, je brezveze kar se grejo odbojkarji?
Tudi ti jim v glavo vtepaš, da se bojo itak posrali, ko bo šlo zares. Velik vpliv imaš. Če bi vrjel vanje...
mehmedi
# 24.09.2018 ob 13:35
Vidim da ima zveza glede izključnega vlaganja v moško odbojko in tudi razvajena ter naduta reprezentanca (to je rekel Kovač, ne jaz) spet cel konzilij odvetnikov, ki "imajo kapo dol"
Ni kaj, s tem se kaže usmerjenost naše zveze. Žalostno.
atal
# 24.09.2018 ob 13:15
Razočarani smo lahko samo zaradi poraza z Avstralijo. Brazilci so s svojimi odličnimi posamezniki iz drugega planeta. Italijani pa tradicionalno močni. Zbrati vrste, glave gor in naprej...
šešerko
# 24.09.2018 ob 13:09
pan

imaš veliko prav, dejstvo je da so naši odbojkarji zajebani tipi in imajo hitro povešen nos. Giani jih je znal krotiti, Kovač proti mojim pričakovanjem ne. Vseskozi sem imel občutek da se mu enostavno ne da ukvarjati z Gaspriniji, Vinčiči itd
šešerko
# 24.09.2018 ob 13:02
Nemci so razočarani z njihovimi rezultati, vse kar je po trebno je narediti klic do Gianija. Bo šlo?
solovinko
# 24.09.2018 ob 12:14
Spet deligirano....italijani s srbijo in poljsko...joj da bi ze tle izpadli..prepotentnezi
top
# 24.09.2018 ob 20:44
Kaj pa se je potem Poljakom in Italjanom na EP naredilo, da smo jih premagali? So se tudi ustrašili uspeha? Pomoje ne. Najbrž je bilo lako čemo. Tega na SP ni bilo pri nobeni izmed reprezentanc. Prav nobeden si ni rekel tele Slovence bomo pa že. Naši pa so si verjetno mislili, vse lahko. Ko ni šlo, pač ni šlo. Kdorkoli je že kdaj poizkusil servirati, sprejeti, napadati ali blokirati, ve da občutek in sposobnost vse ali ne zmožnosti pride tudi med setom. Kaj šele med tekmo.
Bili so blizu, pa vseeno daleč.Žal.
Žoga je okrogla.
Učitelj
# 27.09.2018 ob 10:53
Tekmovanje se ni končalo z izpadom naše reprezentance. Ta članek je bil objavljen 24.9.. Danes 27.9., 3 dni kasneje, ne vemo, ali svetovno prvenstvo še traja ali pa se je končalo predčasno, ker so naši izpadli.
Bilo bi strokovno in odgovorno do bralcev MMC portala, da se SP spremlja do konca in si lahko bralci ustvarijo sliko celotnega svetovnega prvenstva. Če jim boste ponudili še kakšen napovednik tekmovalnega dne in kakšno novico, dnevni razpored in povezave do uradnih strani tekmovanj in uradnih spletnih strani prenosov tekem in posnetkov tekem, bi bilo sploh super.
prlek
# 24.09.2018 ob 13:59
Nisem pričakoval medalje. Tudi uvrstitev v tretji krog, se mi je zdela malo verjetna. To bi bil že super rezultat.
Ampak 2 zmagi proti Belgiji in 1 niz proti Italiji sta premalo za pozitivno oceno. In to zaradi porazov proti Argentini in Avstraliji. Če bi ti dve tekmi zmagali bi bil povsem zadovoljen.
Acinho
# 27.09.2018 ob 09:53
top@ za rtvslo se je SP očitno končalo z izpadom Slovenije. Vsaj ena kratka novica za vsak tekmovalni dan pa bi ja lahko sledila, sploh če vemo da smo včeraj gledali dve odlični tekmi. Veliki preobrat Brazilije po zaostanku 2:0 in razstavljanje domačina s strani Srbije.

Če želiš kot država priti blizu vrhu oz. se postaviti ob bok tistim najboljšim v nekem športu, kar Slovenija poskuša zadnjih nekaj let, potem lahko tudi nacionalni medij pokaže toliko spoštovanja do tega športa in nameni par stavkov za vsak tekmovalni dan, sploh če vemo da se igra zaključek svetovnega prvenstva.
prlek
# 24.09.2018 ob 13:49
"Točke se iz prejšnjih delov tekmovanja ne prenašajo."

Tale FIVB je res ena smešnica.
Iz prvega v drugi del se točke prenašajo, da ne bi bilo kalkuliranja.
Potem pa iz drugega v tretjega pa ne. Itak da včeraj ni bilo nobenega kalkuliranja. Me zanima, če bi Srbi tako gladko izgubili proti Poljakom, če bi se točke prenašale. In Brazilci oddali točko Belgijcem.

Naše je res drago stal poraz proti Argentini. Najprej smo izgubili 2 točki. Potem pa igrali z Brazilci že v drugem krogu in ne v zadnjem, ko bi bila možnost za presenečenje večja, saj bi bili Brazilci takrat že v tretjem delu.
šešerko
# 24.09.2018 ob 13:19
atal

ni problem poraz, problem je nemoč, brezizhoda, To smo pod Gianijem imeli. Fantje so verjeli da lahko zmagajo. Tu pa je bila samo neka sila, če bo bo, če pa ne bo pa ne bo
mehmedi
# 24.09.2018 ob 15:14
#pejtnourt
zelo iskrivo in korektno.
pa vseeno malce poglej bližnjo zgodovino vključno z kvalifikacijami z SP 2018-bile so 3 medalje tudi (kadetska, mladinska, mlajše članice SP). Na kvalifikacijah za SP 2018 pa le korak od uvrstitve-seveda so morale na Portugalsko, fantje so igrali doma. Tudi nekaj punc je zelo uspešno in še igra v tujini, kljub tem razlikam.
Zveza seveda že dolgo (odkar je prenehal biti predsednik Silvo Obid -leta 1993) priviligira moško stran, čeprav vseh teh 25 let veliko več dobi v blagajno od punc kot od fantov (70-30). To so dejstva. 10 reprezentantov, ki jih omenjaš je verjetno velik del plod 25-letnega vlaganja. Nekaj več se vlaga v punce zadnje čase, a to je samo zato, da nam zaprejo usta - češ, kaj nergate, saj nekaj pa delamo. Lep primer je lansko SP do 23 let. Če ga ne bi organizirali, ne bi mogli članskega moškega Evropskega prvenstva 2019 za moške. Tvoje navedbe samo potrjujejo vse skupaj-že 10 let poslušamo: kaj se bunite, saj nimate rezultatov, poglejte fante, kako so oh in sploh. Pa niso oni nič krivi in nima nihče proti njim, ampak zveza ima pač svojo začrtano pot in strategijo. Sam si odgovori katero?
šešerko
# 24.09.2018 ob 14:02
če pogledamo realno je edina pozitivna točka obe tekmi z Belgijo. Že proti Dominiki smo imeli probleme, ki jih ni imel nihče
jakosol
# 24.09.2018 ob 13:25
Letos bo konkurenca za najboljšo ekipo v kolektivnih športih ''huda'':
- košarkarji brez SP
- nogometaši s serijo porazov
- rokometaši brez SP in povprečno na EP
- hokejisti brez elitne divizije in nesrečen izpad na OI
- odbojkarji solidno na SP a z grenkim priokusa
Še najboljše možnosti dajem rokometašicam, ki so se uvrstile na EP, ki jih čaka decembra in košarkašicam, ki so se praktično drugič zapored uvrstile na EP.
Fleaa
# 24.09.2018 ob 12:40
razočaran sem... podobno kot sem razočaran s košarko.... razočaran nad fudbalom.... razočaran nad Risi.... kaj mi sploh še ostane... rokomet? do kdaj?
top
# 25.09.2018 ob 09:18
Dajmo se še kaj retorično vprašat.
Glede na to, da je odbojka "ženski" šport, potemtakem so vsi fantje ki igrajo odbojko poženščeni? Najbrž niso uspeli v pravih športih v rosnih letih. So bili tepeni na hokeju, predriblani pri nogometu, preskočeni pri košarki, pa so zato okoli desetega leta našli odbojko. Tam so jih trenerji najprej par let peglali, kako nimajo pojma, kako ne znajo odbijati, skakati, sprejemati. Potem so se sicer nekaj naučili, pa še vedno so vedno delali napake. Lahko tudi precej drobne, pa vseeno take, da žoga zaradi tega ni šla v polje ampak v mrežo. Dela v odbojki vse. Noge roke, trup in glava. In v resnici so stvari pogojene z glavo. Ob enem so pa tudi morali udarjati na polno, ker drugače itak vse poberejo na drugi strani. Če pri nogometu fališ gol za štiri metre, je vseeno poskus dober, z zgrajeno akcijo prej in vsi trenerji in navijači ploskajo. Če to narediš pri odbojki, gre pika na drugo stran in se vsi tolčejo po glavi, kako moreš biti tak k**** da si se odločil napačno.. In situacij z zaključkom je potrebno na eni tekmi imeti 75.
Ne vem no, meni se odbojkarji ne zdijo zgube po mentaliteti. A potem so zgube tudi "moški" športniki, glede na zadnje rezultate? Čeprav so bili v rosnih letih zmagovalci.
Kr nekej.
mike1968
# 24.09.2018 ob 14:07
Kovač pošteno povedal! Gremo naprej.....
atal
# 24.09.2018 ob 13:44
Šešerko; razmišljaš narobe. To prvenstvo je že mimo... treba se je zbrati za naprej.
macupicu
# 24.09.2018 ob 12:59
Neresno, domišljavo. Ta ekipa ne bi smela več igrat za reprezentanco, to je igra brez duše.
opusdei
# 24.09.2018 ob 12:53
povejte raje kdo naj bi ga zamenjal, naši strokovnjaki mu ne pridejo do kolen
bojanec
# 27.09.2018 ob 22:22
Poljakom za polfinale zadošča zgolj 1 niz, oziroma že 61 doseženih točk. Srbija je že v polfinalu.
kopibrejk
# 27.09.2018 ob 21:32
Sam res - čemu še rubrika SP v odbojki, če pa je očitno prvenstva že konec?
max_pythor
# 27.09.2018 ob 19:52
#rtvslosport !!! #rtvslo !!!

Svetovno prvenstvo v odbojki se nadaljuje tudi po izpadu slovenske reprezentance!!!..Vaša zadnja novica je objavljena 24.9., o tem kako je izgubila Slovenija. Od takrat so se odvile že 3 odlične tekme in nič!!! Kot da ekipe, ki se bile tokrat boljše od slovenske sploh ne obstajajo. Krasen športni duh, ni kaj! Sram vas je lahko! Prevzemate vzorec ignorantnosti avstrijskega ORF, za katerega SP v odbojki sploh ne obstaja, samo zato ker niso prisotni.
baabu
# 27.09.2018 ob 10:46
sp v odbojki, pa hiter link na vrhu strani, zadnji članek pa 24.sept ob 12ih. kljub včerajšnjim super tekmam...
top
# 27.09.2018 ob 06:26
Včeraj se je malce drugačna odbojka gledala.
Pero#
# 25.09.2018 ob 18:18
Rebršak je napisal odlično analizo. Samo s pripombo, da je na uradni strani FIVB Kozamernik na drugem mestu med blokerji.
Pero#
# 25.09.2018 ob 18:06
Odgovor vsem, ki sprašujete zakaj štejejo najprej zmage in potem točke. Že tri ali štiri leta je v veljavi to pravilo na vseh prvenstvih (SP, EP, OI). Kar je zelo smiselno in pravilno. Primer. Zmagaš vse tekme 3:2 in nisi prvi, ker je lahko ena ekipa nabrala več točk. Točke so drugi kriterij ob enakem številu zmag.
Kar se tiče naše reprezentance. Pričakovano. Igralci so bili pospremljeni na SP v očeh novinarjev, večine Slovencev, verjetno tudi njih samih z besedami. Medalja je skoraj naša.
Zavedajmo se, da je bila skupina A verjetno najlažja. Ena zmaga več pa bi vsi govorili. Velik uspeh. Zakaj se je končalo kot se je vedo najbolj igralci sami. Vso pozornost, energijo in željo po novih uspehih je potrebno usmeriti na prihodnje EP. Verjetno z nekaj novimi obrazi, ki jih na žalost nimamo prav veliko.
Pejtnourt
# 25.09.2018 ob 12:37
@top

En kup odvečnih besed. Vsak ima možnost poskusit in naj po tem pove, kako "ženski" ali "enostaven" šport je to. Vse ostalo je neplodno debatiranje s šank komentatorji, ki se vsako nedeljo kregajo ali Hamilton goljufa ali ne. Đaba.
Pejtnourt
# 24.09.2018 ob 16:08
@Pompej1990

Gre se za ić pravilo, ki je bil testno vpeljan ravno včeraj. Reprezentanca, ki ima več priimkov na ić, ima jollya in se direktno uvrsti v naslednji krog tekmovanja. FIVB je na današnji konferenci pojasnila, da se je pravilo obneslo in bo kot tako veljalo vsaj teden dni. Je pa res, da smo bili mi izvzeti iz tega pravila, saj selektor kot nosilec ekipe nima te končnice v priimku. Šušlja pa se da bo poraženec tekme za 3.mesto tudi končni zmagovalec prvenstva. Na olimpijske igre pa bo kot presenečenje uvrščen tudi Nepal. Odbojka kot taka pridobiva na medijski prepoznavnosti na račun teh bonbončkov.
šešerko
# 24.09.2018 ob 16:03
Pompej

stvar je menda taka, da štejejo zmage , ne pa točke. Jaz tega ne razumem ampak očitno je nekaj na tem. So pa pri FIVB neverjetno inovativni
sportsman
# 24.09.2018 ob 15:35
Če želimo nov zagon oziroma veter v jadra rabimo novega selektorja in to po možnosti italijana.
Amen in pika
mihamiha23
# 24.09.2018 ob 14:48
lahko gledamo tudi tako.
prvenstvo smo začeli na 23 mestu na svetovni lestvici, končali na 9-12 mestu
sploh nismo bili daleč od zmage z brazilci(oni so odigrali najboljše na prvenstvu,mi pa slabo), kar bi pomenilo popolnoma drugačen pogled na vse,pa ne pozabimo da so oni prvi na lestvici
Buterfly_007
# 27.09.2018 ob 22:05
Lahko bomo srečni, če bo RTV sploh objavil novico o polfinalistih. ZDA so do zdaj verjetno največ prikazale in nekako potihem pričakujem finale med njimi in Brazilci. V drugi skupini pa drama. Pravzaprav domačinom kaže zelo slabo, ne samo, da kaže da bo Poljska zmagala 3:0 ampak ob tem sta bila točkovno oba niza zelo tesna, malce me preseneča da Srbom kaže, da zopet ne bodo osvojili niti enega niza proti Poljakom. Verjetno iz te skupine napredujeta Poljska in Srbija, morda še tretja tekma na prvenstvu med tema dvema reprezentancama :D.
dukeslander
# 27.09.2018 ob 16:10
Učitelju 2+, prav to sem se spraševal
top
# 27.09.2018 ob 11:47
Ti mater sem naredil pravopisnih napak.
top
# 27.09.2018 ob 11:46
Vse drži kat pravite. Obojka bi si ti zaslužila.
Drugače po včerajsnji igri, dvomim, da bi bila pri Slovencih dovolj samo urejena glava.
veza
# 24.09.2018 ob 20:07
Ali pozna kdo podatek, koliko spremljevalcev- funkcionarjev je bilo zraven in zakaj ni denarja za psihologa?
deficente
# 24.09.2018 ob 19:21
A je komu jasno, zakaj je Srb pred Fra? Nekdo je nekaj omenjal večje število zmag, ampak zakaj potem sploh štejejo točke? Neverjetno, najprej tisti debilizem z istimi nasprotniki, zdaj še to - FIVB je celo večji gnoj od košarkarske Fibe.
uni406
# 24.09.2018 ob 15:16
Normalo da brez, tu ni dobene debate.
Bivši uporabnik
# 24.09.2018 ob 15:13
Ja, zdaj je Kovač kriv. Ko nam pove resnico. Kot jo pove Vujović pri rokometu.

Balkanske mentalitete nam nihče ne more privzgojiti; moramo jo imeti sami. Se roditi z njo. Mi pa v vseh športih ostajamo hlapci in zgolj prebliskom, srečni zvezdi, ustrezni konstelaciji planetov... itd se imamo zahvaliti za določene uspehe, ki so nam jih prinesli ekipni športi. In to je to. Ja, igramo fenomenalno do prvega poraza. Enako bi bilo lani na EP v košarki. Ko bi doživeli prvi poraz, sem imel občutek, da bi se borili za mesta 8-12. K sreči se je izšlo.

Poglejte si zdajšnje kvalifikacije v basketu. Do poraza. Potem pa se začnejo problemi, odstopi, zavrnitve... surle.

Na letošnjem EP v odbojki sem jaz, iskreno, bil presenečen, da smo premagali Belgijo po dveh porazih zapored...

Tako je.
Kazalo