ACH Volley je v sezoni 2009/10 igral na zaključnem turnirju Lige prvakov. Foto: BoBo
ACH Volley je v sezoni 2009/10 igral na zaključnem turnirju Lige prvakov. Foto: BoBo
Luka Slabe
Luka Slabe bo prvič vodil moštvo v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO

Nemci naj bi bili Ljubljančanom glavni protikandidati za drugo mesto v skupini, ki bi lahko še vodilo v osmino finala (letos je sistem nekoliko drugačen, saj zanesljivo napreduje le sedem zmagovalcev skupin in šest najboljših drugouvrščenih). Prvo mesto v skupini D naj bi bilo rezervirano za italijanskega prvaka Macerato.

Pozor na Dünnesa
"Lennik ima sicer dobro ekipo, a je doživel veliko sprememb pred sezono, tako da se bomo najbrž za drugo mesto potegovali le mi in ACH Volley. Prav zaradi tega in tudi dejstva, da bo to letošnja prva evropska tekma, bo dvoboj zelo pomemben. Ljubljančani so odlična ekipa, zato bi bilo odlično, če bi jih premagali," je na novinarski konferenci dejal kapetan nemške ekipe Christian Dünnes, ki bo največja nevarnost za ljubljansko ekipo, saj je odličen napadalec, prek katerega se večinoma zaključujejo napadi Unterhachinga.

"Imamo veliko posnetkov njihovih tekem. Vse iz lanske Lige prvakov, z vseh letošnjih prijateljskih in prvenstvenih tekem, tako da sem igralcem posredoval informacije. Upam, da nisem bil celo preveč izčrpen in da jih bodo fantje znali uporabiti, da bodo izkoristili njihove slabosti, skrili pa svoje. To bo ključ do zmage. Vsekakor nam je jasno, da bo zelo pomembno, kako se bomo zoperstavili Dünnesu. Na njihovi zadnji tekmi proti nemškim prvakom iz Berlina, ki jo je Unterhaching izgubil z 2:3, je dobil kar 59 žog. Tretjina žog je šla k njemu, najbrž bo tako tudi tokrat, saj organizatorji igre najbolj zaupajo njemu. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na druge napadalce, Unterhaching jih ima kar nekaj," je bil zgovoren ljubljanski trener Luka Slabe.
Želijo si pomoči navijačev
Debitant v Ligi prvakov je ogrodje ekipe sicer našel, na mestih sprejemalcev bosta Uroš Kovačević in Jason Jablonsky, libero bo Daniel Lewis, najbrž tudi glede blokerjev nima odprtih vprašanj (Borislav Petrović, Milan Rašić), zato pa še ne ve, kdo bo tekmo začel na mestih korektorja in organizatorja igre.

"Na mestu korektorja je treba vedeti, da Alen Šket kar nekaj časa ni igral, Mory Sidibe pa je na zadnjih tekmah pokazal veliko energije. Pri podajalcih imata tako Gregor Ropret kot Carlos Moreno svoje pluse in minuse, tako da se bom odločil šele po zadnjem treningu," je dodal Slabe, ki pa v primerjavi z Nemci tekmi ne daje take pomembnosti: "To je prva tekma, poraz ne bo usoden, zmaga pa prav tako ne bo odločilna. Za to tekmo jih bo še pet, morebitna zmaga se lahko še pokvari, poraz pa popravi. Vsekakor bo zelo pomembno tudi, koliko gledalcev se bo zbralo v Stožicah. Nam bo lažje, če jih bo čim več, da bomo res vedeli, da igramo doma. Res si želimo pomoči navijačev."
Liga prvakov, skupina D, 1. krog

Sreda ob 20.30 (prenos na TV SLO 2):
ACH VOLLEY - GENERALI UNTERHACHING

EUPHONY ASSE-LENNIK - MACERATA