Zlasti prva niza so igralke Nove KBM odigrale sijajno. Foto: BoBo
Zlasti prva niza so igralke Nove KBM odigrale sijajno. Foto: BoBo
Mariborske odbojkarice so petnajstič pokalne prvakinje. Foto: BoBo
Veselje Mariborčank po osvojeni lovoriki je bilo v kamniški dvorani zelo pristno. Foto: BoBo
Odbojkarski pokal Mariborčankam

Predvsem v prvem nizu je bil Calcit nemočen, saj je zmogel le devet točk. Mariborska ekipa je na servis Sarah Ammerman, dosegla je tudi štiri ase, z delnim izidom 8:0 povedla s 14:4. Čeprav je Gašper Ribič vzel oba polminutna odmora, Bolgarko Slavino Kolevo na sprejemu zamenjal za Petro Vrhovnik, Calcitovke niso dohajale ritma branilk pokalnega naslova, ki so prevladovale v vseh elementih igre. Niz, v katerem je bila na igrišču praktično le mariborska ekipa, je končala Ammermanova.

Drugi niz se je končal na 14, tretji pa je bil vendarle vsaj nekoliko razburljiv in se je končal na 23. S tremi zaporednimi asi Tine Grudine so ljubljanske odbojkarice prvič na tekmi prišle do štirih točk prednosti (19:15), toda po asu Marine Kaučič in bloku Saše Planinšec so vodile le še za točko (20:19). Sara Najdič je z asom izid na 21. točki izenačila, odlična Planinšeceva pa je z novim blokom Braniku po daljšem času spet priborila vodstvo (23:22). Takoj v naslednjem napadu so Mariborčanke prišle do dveh zaključnih žog za končno zmago, Ammerman je izkoristila prvo za 15 pokalni naslov Nove KBM Branika in prvega Sebastijana Škorca kot trenerja v članski konkurenci.


Gašper Ribič, trener Calcit Ljubljane: "Mariborčanke so bile v vseh elementih igre boljše od nas. Vso tekmo so držale sprejem, bolje so izvajale začetne udarce, na drugi strani nam ni šlo prav nič. Ni kaj, zasluženo so nas premagale."

Tina Grudina, blokerka Calcita Ljubljane: "Že na začetku tekme nismo igrale sproščeno, kot da smo bile preveč nervozne, čeprav smo komaj čakale na to finalno tekmo. Preprosto nam igra ni stekla. Prva dva niza so bile veliko boljše od nas, v tretjem smo le prikazale nekaj boljšo igro, vendar je bilo to premalo. To ni bila naša igra.

Sebastijan Škorc, trener Nove KBM Branika: "Ker gre za mojo prvo trenersko člansko lovoriko, je zmaga še toliko slajša. Dekleta so igrale, kot smo se dogovorili. Na igrišču so bile ves čas stabilne, delovale so kot ekipa, pomagale so druga drugi. Prva dva niza smo resnično odigrale na visoki ravni, tudi v končnici tretjega niza, ko smo se uspeli vrniti v igro."

Marina Cvetanovič, sprejemalka Nove KBM Branika: "Mislim, da je bilo odločilno to, da smo tako dobro začele tekmo, ko nam je vse uspevalo. Ves čas smo bile zbrane in natančno smo vedele, kaj moramo na igrišču delati. Verjetno smo s tem presenetile naše nasprotnice, ki se niso več pobrale. Sicer je lepo osvojiti pokal, toda v prvenstvu bo to popolnoma druga zgodba."

Pokal Slovenije, finalni turnir, Kamnik

MOŠKI, polfinale:
ACH VOLLEY - PANVITA POMGRAD
3:0 (22, 21, 22)

CALCIT VOLLEYBALL - Krka
3:0 (21, 20, 15)

Finale bo v nedeljo ob 19.00.



ŽENSKE, finale:
CALCIT VOLLEYBALL - NOVA KBM BRANIK
0:3 (-9, -14, -23)

Polfinale:
NOVA KBM BRANIK - GEN-I Volley
3:0 (16, 14, 16)
Planinšec 16; Kolbl 8.

CALCIT VOLLEYBALL - Luka Koper
3:1 (16, 11, -23, 19)
Kostić 22, Potokar 12; Kaker 12.

Odbojkarski pokal Mariborčankam