ACH Volley je vse tri tekme v novi sezoni Lige prvakov izgubil s 3:0. Foto: BoBo
ACH Volley je vse tri tekme v novi sezoni Lige prvakov izgubil s 3:0. Foto: BoBo
ACH nemočen proti poljskim velikanom
ACH Volley brez možnosti proti Poljakom

Nizi so se končali na 18, 17 in 14. V oranžnem dresu je izstopal le Erik Mochalski, ki je v napadu dosegel 18 točk, kar je polovico vseh ACH-jevih točk.
"Kar se rezultata tiče, sem razočaran, nisem pa razočaran nad pristopom. Če je bila prva tekma evforična, v drugi nas ni bilo, za današnjo lahko rečem, da smo bili bolj zbrani, disciplinirani. A žal nismo mogli konkurirati s kakovostjo. Ena dimenzija je višina in lahko rečem, da je ta danes igrala veliko vlogo. Blok je bil dostikrat na pravem mestu, delal je vse, kot je treba, a Poljaki so igrali prek njega. So višji, so kakovostnejši, mi enostavno nismo imeli pravih možnosti," je povedal trener ACH-ja Bogdan Kotnik.

Slovenski prvaki so pred tisoč gledalci sicer pustili precej boljši vtis kot na tekmi 2. kroga v Novem Sadu, a proti favoriziranim Poljakom niso imeli resnejših možnosti za presenečenje. V nasprotju s tekmo v Srbiji je na položaju libera Matijo Pleška zamenjal Matevž Ledinek.

Lotos Trefl Gdansk je serviral devet asov, ACH nobenega, zmagovalci so 41 točk dosegli iz napadalnih akcij, ACH 28, ekipa iz Gdanska je bila izjemna tudi v nekaterih obrambnih akcijah. Dvoboj je trajal uro in dvajset minut. Evropska sezona je s tem že v slepi ulici, za zdaj pa je prinesla več skrbi kot zadovoljstva.


Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Danes smo solidno držali sprejem, vsaj do tretjega niza. A kot da bi pozabili osnove, nismo ščitili drug drugega, nismo vedeli, kam se postavljati, preveč žog je padlo na tla. Danes je bilo videti, da se Poljaki za zmago niso niti prepotili. Njihovega glavnega igralca Mateusza Miko, ki je igral rahlo poškodovan, niso obremenjevali v napadu, je pa odlično serviral. Videlo se je, da so se na tekmo tudi odlično pripravili, točno so vedeli, kaj morajo na igrišču delati. Za nas pa lahko rečem nekaj. Ko mislimo, da smo popravili eno stvar, se pojavi druga, za Ligo prvakov pa kažemo absolutno premalo. Smo pa nekaj takega pričakovali, saj vsi vemo, da odplačujemo dolg za nazaj in v sezoni nimamo ekipe, ki bi se bila sposobna enakovredno boriti z Italijani in Poljaki."

Jan Kozamernik, bloker ACH Volleyja: "Dobro smo igrali do sredine nizov, nato pa smo popustili pri servisu in sprejemu, to je posledično povleklo vse za sabo, tako da se iz tega nismo mogli izvleči. Zbranost bi morali dlje držati, to bo naša naloga za naslednje tekme. Poljaki so igrali suvereno, praktično brez napak, dokazali so, da so v odlični formi. Za razliko od Modene, ki ima bolj zabavljaški pristop, so bili resni od začetka do konca in so zasluženo zmagali. Mi misli preusmerjamo na derbi domače lige, Calcit Volleyball moramo premagati, ker smo enostavno boljša ekipa."

Liga prvakov, skupina F, 3. krog:
ACH VOLLEY - LOTOS TREFL GDANSK
0:3 (-18, -17, -14)

ACH Volley: Flajs 4, Jereb, Kozlowski, Kozamernik 2, Walker 4, Purič 4, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Kumer, Mochalski 18, Terpin.

Lotos Trefl Gdansk
: Grzyb 6, Gacek 1, Stepien, Falaschi 2, Schulz 8, Schwarz 11, Gawryszewski, Troy 7, Ratajszak 10, Debski, Mika 15, Hebda.



MODENA - VOJVODINA
3:0 (6, 14, 25)

Lestvica:                          
MODENA               3  3 0  9:0  9
LOTOS TREFL GDANSK   3  2 1  6:3  6
VOJVODINA            3  1 2  3:6  3
ACH VOLLEY           3  0 3  0:9  0
ACH nemočen proti poljskim velikanom
ACH Volley brez možnosti proti Poljakom