Odbojkarice Calcita Volleyball so okusile, kaj pomeni igrati z eno najboljših evropskih ekip. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita Volleyball so okusile, kaj pomeni igrati z eno najboljših evropskih ekip. Foto: www.alesfevzer.com
V zadnjem nizu so bili gledalci lahko kar zadovoljni s predstavo ljubljanske ekipe. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojka: Turški vihar v Tivoliju

Dvakratne evropske prvakinje, pri katerih je kar sedem igralk višjih od 190 cm, so bile boljše v vseh prvinah odbojke. Nekaj manj kot tisoč gledalcev ni moglo upati na kakšen osvojen niz slovenskih prvakinj, ki so delale preveč napak in v prvem nizu tekmicam poklonile kar deset točk, v drugem dvanajst. Menjave trenerja Gašperja Ribiča so sicer v igre vnesle nekaj več energije, a za kaj več kot kakšen aplavz je bilo premalo. Dvoboj je trajal manj kot uro in pol.

Udarni sili zatajili
Že začetek tekme je pokazal razmerje moči. Pri 7:3 je Ribić že zahteval odmor, kar ni prineslo spremembe. Pri drugem tehničnem odmoru je bilo 16:7, ob koncu niza 25:10. Gostje so odlično servirale, odlične so bile tako v obrambnih akcijah kot v napadalnih zaključkih. Olivera Kostić in Cecilia Aragao, ki sta pri Calcitu zadolženi za nabiranje točk, nista bili razpoloženi.

Ribič dal priložnost domačim igralkam
V drugem nizu so slovenske prvakinje do drugega tehničnega odmora (9) in do konca niza (12) osvojile dve točki več kot v prvem in prišle do nekaj nasprotnih napadov. Gašper Ribič je premešal postavo, stavil je na slovenske igralke, a kakovostna razlika je bila prevelika, da bi lahko to bistveno vplivalo na potek.

Tretji niz na začetku izenačen
V tretjem nizu so mlade slovenske igralke sprva dokaj uspešno držale korak (2:1, 6:8) in z nekaj potezami dobile tudi aplavz navijačev. Ko so, tudi po nekaj ostrih besedah italijanskega trenerja na klopi VakifBank Istanbula, gostje "prestavile v višjo prestavo", je bila razlika spet očitna.
Ribič zadovoljen z rezervistkami
"Veseli me, da so igralke s klopi, ko so vstopile v igro, prinesle neko dodatno energijo. Že nekaj časa smo v ritmu sreda-sobota, sreda-sobota, kar igralke telesno in psihično iztroši, so pa zato tiste igralke, ki do zdaj niso igrale veliko, svojo priložnost izkoristile in kot trenerja me to samo veseli. V prihodnje bom lahko odpočil katero izmed nosilk igre in dal priložnost drugi igralki. Že pred tekmo smo vedeli, kakšna je moč VakifBanke, kar je tudi pokazala na igrišču. Žal mi je le tistih nekaj lahkih žog, ki smo jih podarili nasprotnicam," je pojasnil Ribič.

Liga prvakinj, 3. krog:
CALCIT LJUBLJANA - VAKIF BANK CARIGRAD
0:3 (-12, -14, -15)

Calcit Ljubljana: Grudina 2, Božič, Vrhovnik 3, Igličar 4, Forštnarič, Kučej 3, Kostić 2, Aragao 3, Hribar 1, Jerala, Turk 2, Potokar 6.

VakifBank Istanbul: Örge, Kirdar, De Kruijf 6, Akman, Akin 6, Aslanyürek, Slöetjes 1, Aydemir Akyol, Buijs 7, Castro 7, Hill 11, Rašić 8, Cetin, Aykac.


ATOM TREFL SOPOT - NOVARA
3:0 (21, 21, 21)

Lestvica:                          
VAKIF BANK CARIGRAD  3  3 0  9:1  9
ATOM TREFL SOPOT     3  2 1  6:3  6
NOVARA               3  1 2  4:6  3
CALCIT LJUBLJANA     3  0 3  0:9  0
                                   
 
Odbojka: Turški vihar v Tivoliju