Igralke Nove KBM iz Maribora so v Turčiji izgubile s 3:0. Foto: BoBo
Igralke Nove KBM iz Maribora so v Turčiji izgubile s 3:0. Foto: BoBo

Slovenske podprvakinje so bile povsem enakovredne v prvem nizu, v nadaljevanju pa je Galatasaray unovčil večjo kakovost. Dvoboj je trajal uro in osem minut. Zaradi zdravstvenih težav nista igrali Iza Mlakar in Maja Košenina

V uvodnem nizu so gostiteljice povedle z 10:6, toda v nadaljevanju so ritem igre ujele tudi mariborske odbojkarice, ki so na drugi tehnični odmor odšle s točko prednosti. Turška ekipa je spet povedla pri 18:17, točko prednosti je imela še pri 24:23, nato pa osvojila odločilno za vodstvo v nizih.

Začetek drugega niza je dal slutiti, da se Štajerkam ne piše nič dobrega. Italijanka Nadia Centoni, Sinead Jack iz Trinidada in Tobaga ter Bolgarka Hristina Ruseva so ob pomoči domačih odbojkaric igrale kot dobro naoljen stroj, povedle 10:6, ob drugem tehničnem odmoru pa so vodstvo povišale na šest točk. V mariborski ekipi so bile za igro najbolj razpoložene Ana Marija Vovk, ki je uspešno zamenjala Mlakarjevo, Nika Blagne, Anita Sobočan in Sara Najdič, kar pa ni bilo dovolj, da bi se dekleta enakovredno kosala s turško ekipo.

Pri rezultatu 19:12 za domače je ekipa Nove KBM Branika osvojila pet točk zaporedoma in se tekmicam približala na dve točki, toda v nadaljevanju so si turške odbojkarice s štirimi zaporednimi točkami utrle pot do zmage v drugem nizu.

V tretjem nizu je trener Branika Bruno Najdič namesto Marine Kaučič v igro poslal Elo Pintar, a to ni ustavilo domačink, ki so še naprej igrale zelo zanesljivo. Povedle so 5:0, nato pa iz minute v minuto višale prednost. Pri 18:10 je bilo jasno, da bodo dobile še tretji niz in tekmo.

"Tekmo smo začeli odločno z željo po čim boljši igri. Dobro smo izvajali začetne udarce, sprejem je bil na ravni in tudi v napadu smo bili dovolj hrabri in odločni. Škoda za priložnost, ki se nam je ponujala, da dobimo uvodni niz. V nadaljevanju naša igra ni bila več tako zanesljiva in zbrana in tekmice so zasluženo zmagale," je pojasnil Najdič.

"To je šele prvi polčas. Spoznali smo vse dobre in slabe strani igre turške ekipe in menim, da bomo v Mariboru dokazali, da se lahko kosamo z njo," pa je dejala Anita Sobočan.

POKAL CEV (Ž), osmina finala, prva tekma
GALATASARAY - NOVA KBM BRANIK
3:0 (23, 19, 15)

Nova KBM Branik: Blagne 12, Kaučič 1, Vovk 8, Najdič 1, Milosavljević, Planinšec 7, Sobočan 15, Jerala, Pintar 1, Koskelo.

Povratna tekma bo v četrtek, 23. februarja, ob 18.00.