Mitja Gasparini je bil najučinkovitejši Slovenec. Foto: Aleš Fevžer
Mitja Gasparini je bil najučinkovitejši Slovenec. Foto: Aleš Fevžer
Slovenska ženska reprezentanca
Slovenke so še drugič v dveh dneh izgubile s Turkinjami. Foto: Aleš Fevžer
Za slovo drugi poraz Slovenk v Novem mestu

Slovenci so povedli z 2:1 v nizih, a je Grčiji uspelo izenačiti, tako da je odločal peti niz. V njem si je Slovenija po servisih Tineta Urnauta priigrala vodstvo s 3:0, vendar so si domači na krilih odličnega serverja Athanasiosa Protopsaltisa priborili vodstvo s 6:4.

Na osmi točki pa je bilo spet izenačeno. Obema ekipama se je poznala utrujenost, toda bolj Grkom, ki so v nadaljevanju naredili nekaj napak, Danijel Koncilja pa je s pomočjo sreče s servisom poskrbel za vodstvo z 12:8. Tega Slovenci niso več zapravili. Niz so dobili s 15:11. Pri Sloveniji je bil z 22 točkami najučinkovitejši Mitja Gasparini.

Slabe: Toliko napak kot na treh tekmah skupaj
"Fantje vedo, da so boljši, to je bil danes problem. Nismo bili pravi, toda zmagali smo, in to je najpomembneje. Fantom moram čestitati, sprejem je bil odličen, tudi večina drugih elementov, pripombo imam le na napad. Sam odstotek niti ni bil slab, moti me le veliko število direktnih napak. Toliko napak, kot smo jih danes naredili, jih prej nismo na treh tekmah skupaj. Ekipa, ki po navadi naredi eno napako na niz, jih je tokrat pet. Zato je bil izid 3:2. A tudi to je prednost pred domačo tekmo, ki bo podobna. Ne smemo delati začetniških napak, še prej pa (moramo, op. a.) pozdraviti Gregorja Ropreta in dobro opraviti treninge. Zagotovo pa nas čaka še ena težka tekma," je dejal slovenski selektor Luka Slabe.

EVROPSKA LIGA (M)

POLFINALE, prvi tekmi

Solun:
GRČIJA - SLOVENIJA
2:3 (19, -26, -22, 23, -11)

Grčija: Đurić 32, Filippov 1, Kokinakis 4, Protopsaltis 9, Efraimidis, Takouridis 3, Pelekoudas 10, Koumentakis, Dalakouras 3, Kanelos 4, Angeloupolos, Palentzas.

Slovenija: Šket, Gasparini 22, Plot, Mijatović 2, Koncilja 17, Klobučar, Pokeršnik, Ropret 2, Urnaut 15, Čebulj 17, Jereb 1, Kozamernik.

MAKEDONIJA - ČRNA GORA

Povratni tekmi bosta v sredo.


EVROPSKA LIGA (Ž)

NOVO MESTO

12. krog:
SLOVENIJA - TURČIJA
0:3 (-21, -19, -24)

Slovenija: Mori, Hutinski 15, Medved, Kaučič 4, Mlakar 5, Valenčič 10, Najdič 3, Igličar, Cvetanovič 9, Kraker, Planinšec, Ščuka 3.

Turčija: Dilik, Akman 11, Arisan 2, Dumanoglu, Uslupehlivan 6, Baša 4, Örge, Cetin 5, Yilmaz 5, Ismailoglu 13, Akin 1, Yurtdagülen 6.

AZERBAJDŽAN - BOLGARIJA
3:0 (18, 27, 15)

Vrstni red: Turčija 27, Azerbajdžan 16, Bolgarija 15, Slovenija 14.

Za slovo drugi poraz Slovenk v Novem mestu