Francozi so po ogorčenem boju v Stožicah slavili s 3:1. Foto: BoBo
Francozi so po ogorčenem boju v Stožicah slavili s 3:1. Foto: BoBo
Tours v Stožicah zmagal s 3:1

Sledil je preobrat, ki so ga odločile malenkosti - rešenih nekaj neverjetnih žog v polju na strani gostov, nekoliko slabši sprejem in posledično počasnejši in manj učinkovit napad. Dolge izmenjave so se srečno končale v korist Francozov, žoge, ki so letele ob rob igrišča, so na semaforju spreminjale številke pri Toursu. Niz se je končal z 28:26, po 33 minutah igre.


Po njem se je predvsem v psihološkem smislu tehtnica nagnila povsem v korist tekmecev. Gostujoči igralci so dobili samozavest, Kevin Klinkenberg, ki je vstopil s klopi je dal moštvu širino in malenkosti so popeljale Francoze do velike zmage. Tako v rezultatskem prerezu tretjega in četrtega niza kot predvsem v točkovnem prerezu prvega dela predtekmovanja v skupini A. Ena žoga ali akcija bi povsem zavrtela trenuten položaj, v katerem ACH Volley zaostaja več kot zmago za tekmecema za drugi del Lige prvakov.

Najboljša moštva stopnjujejo formo, tudi slovenski prvaki jo, a je ogromna razlika med potencialom, ki ga ima letošnja zasedba slovenskih prvakov, in najboljšimi evropskimi klubi. Zato naj bi se razlika decembra, ko se bo predtekmovanje nadaljevalo, še povečala, točke pa bodo še težje dosegljive.

Kljub nezavidljivemu položaju na lestvici so lahko obiskovalci torkove tekme zadovoljni predvsem z odbojko, ki je bila na vrhunski ravni, na ravni, ki je v Stožicah že dolgo nismo videli.

Tours v Stožicah zmagal s 3:1