Odbojka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 21 glasov Ocenite to novico!
Odbojkarska žoga
Saga glede novega formata Svetovne lige se nadaljuje ... Foto: Reuters
VIDEO
Se bo OZS borila za pravi...

Dodaj v

Odbojkarska zveza Slovenije od FIVB-ja zahteva pojasnila

Saga glede novega formata Svetovne lige se nadaljuje
12. julij 2017 ob 20:31
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vse od sredine junija, ko so se na spletni strani bolgarske odbojkarske zveze pojavile informacije o spremembi formata tekmovanja v Svetovni ligi, Odbojkarska zveza Slovenije od krovne organizacije poskuša dobiti pojasnila.

Po navedbah na spletni strani bolgarske odbojkarske zveze bi bila Slovenija, kljub zmagi v drugem kakovostnem razredu tekmovanja, izključena iz elite.

"Odbojkarska zveza Slovenije je od FIVB že pred časom zahtevala pojasnilo in predsednika mednarodne zveze, dr. Aryja Graco povabila na pogovore v Slovenijo oz. zahtevala sestanek na sedežu FIVB v Lozani. Kakršnegakoli odgovora ali povabila s strani FIVB do danes, dne 12. 7. 2017, OZS ni prejela, zato je mednarodno zvezo danes še enkrat prosila za pojasnilo," so v sporočilu za javnost zapisali na OZS-ju.

"Odbojkarska zveza Slovenije je vseskozi v stiku tako z Olimpijskim komitejem Slovenije kot tudi z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, ki FIVB prav tako pozivata, da pojasni nastalo situacijo. V sodelovanju z dvema priznanima odvetniškima pisarnama so stekle tudi že aktivnosti v povezavi s pripravo pravne argumentacije primera oz. vse potrebne dokumentacije, ki bi jo OZS pristojnim inštitucijam predložila v primeru, da bi se FIVB vendarle odločila potrditi format tekmovanja, ki bi bil v škodo Sloveniji," so še dodali.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Henrik
# 12.07.2017 ob 20:44
Ta FIVB je zgleda še bolj prodana mafija kot FIFA ...
Branko57
# 12.07.2017 ob 21:21
Ta FIVB je zgleda še bolj prodana mafija kot FIFA ...
fifa je že dolgo precej bolj urejena organizacija kot večina ostalih manjših ekipnih in tudi individualnih športnih zvez, edina razlika je da se pretaka dosti več denarja pri fifi in je korupcija toliko bolj na udaru, ta brazilski predsednik fivb je bil že leta 2014 udeležen v korupcijski skandal podobno kot blatter, le da očitno tega v odbojki ni nikogar zmotilo in je dobil še 8 letni mandat leta 2016 brez nasprotnika.
likid
# 12.07.2017 ob 22:39
Pravzaprav smo mednarodni odbojkarski zvezi lepo zajebali njihove plane, ki bi jih lahko brez težav uresničili, če bi Avstralci ali pa Japonci osvojili ligo.

Definitvno trenutno nimajo ideje, kako zadevo speljati kot so si prvotno zamislili, sploh ker jim mi sedaj lahko toliko zjebemo to njihovo privat ligo, da ne bo smela šteti za lestvico za uvrstitve na SP in OI. S tem pa se njihova liga povabljencev strašno razvrednoti...
nesreča
# 12.07.2017 ob 21:34
Ko je bil šef odbojkarske zveze Brazilije je z menedžerskimi pogodbami v žep pobasal okrog 30 mio $. Ko je "zvohal" oz. so mu prišepnili da ga preverjajo je odstopil s položaja, le 3 mesece pred končnim poročilom preiskovalne komisije. Seveda je ostal nekaznovan, saj ima tak "status" kot en naš župan. "Ne može nam niko ništa", pa to....
OMNIC
# 13.07.2017 ob 07:47
Slovenija je na najnovejši rang listi DEVETA na svetu.
Slovenija je bila lani viceprvak Evrope.
Slovenija je letos SUVERENO dobila svetovno ligo B.

Kaj še rabijo teli cepci iz FIVB?
Baje nas evropska zveza CES podpira.
Majestic12
# 12.07.2017 ob 21:59
Naj predlagajo arbitražo po načelu pravičnosti.
ruskivladar
# 13.07.2017 ob 08:51
A mednarodno športno razsodišče v Lozani pa nam ne more v tem primeru pomagati?
jezevec
# 13.07.2017 ob 00:29
Pa dobr ajde, naj imajo "veliki" zagotovljeno 1. ligo. Recimo, sploh če vplačujejo več v proračun FIVB (ala Eurosong, če hočete. :))
Ampak naj pustijo zmagovalcu 2. lige vsako leto vstop. V čem je problem?
likid
# 13.07.2017 ob 11:23
@ruskivladar

Športno razsodišče v Lozani nam ne more pomagati v smislu, da bi prisilila FIVB da igramo v zaprti ligi, če bi jo ustanovili.

Ampak po drugi strani pa lahko onemogoči, da bi ta zaprta liga bila osnova za določanje udeležncev predvsem na Olimpijskih Igrah in mogoče tudi na svetovnih prvenstvih.

S tem pa avtomatsko takšna zaprta liga zgubi svoj osnovni namen in sem prepričan, da bi tudi najboljše odbojkarske nacije potem takšno ligo precej manj resno odigrale, sploh pa bi verjetno največji odbojkarski zvezdniki rajši izbrali dopust po naporni sezoni kot pa igranje v neki ligi, kjer se za nič ne bi šlo.

To je po moje tudi največji problem, da sedaj FIVB ne ve, kaj naj nam odgovori oz. iščejo načine kako se izmazati iz tega...
raknac navi
# 13.07.2017 ob 09:17
Ruski mislim da ne, da je to bilo ze omenjeno. Ne znam ti pa povedat zakaj ne...
DAbears
# 13.07.2017 ob 07:41
Blackbaerd

Pazi da tvojga komentarja snezinka ne vidi ker si ga .... rajs ne napisem kaj
d_a_r_k_o
# 13.07.2017 ob 01:48
Razjasnjeno ne bo. Išče se druga manj nebeška mednarodna zveza.
vzhodnik
# 12.07.2017 ob 22:28
Kakšen dokaz pa je to za šport? To ni šport in vladavina enakosti in tudi pravil ter prava v športu, ampak dokaz da je korupcija in denar, pranje denarja toliko prisotna, da enostavno izhoda za majhne države ni. To je poniževanje, predvsem pa mafijski posli posameznih mednarodnih zvez. V danem trenutku ne bo pravic v športu, ne bo tudi nikjer drugje drugače. Niti v življenju posameznikov in državljanov držav! Govoriti o premajhnosti je nesmisel, kajti neglede na vse smo vsi pod nebom po konvenciji OZN enaki z istimi pravicami na vseh področjih življenja. Če temu ni in ne bo tako je nesmisel imeti organe in trošiti denar, kajti tako se financira samo mafija!
dovce
# 12.07.2017 ob 22:13
Premajhni smo premajhni in posledično premalo zanimivi. Bojim se, da nas bodo ponovno izigrali kot že tolikokrat na raznih področjih.
Kazalo