Odbojka
Slobodan Kovač je bil po zadnji tekmi Slovenije na letošnjem SP-ju (poraz z Avstralijo) zelo jezen. "Najraje bi se pobral s klopi in odšel," je izjavil, poudaril pa je tudi, da gre za ekipo, ki je razvajena, ko ji ne gre. Foto: BoBo
VIDEO
Ropret Kovačevo prihodnos...
VIDEO
Ropret: Kovačeva izjava j...

Dodaj v

Odločitev o selektorju Kovaču v prihodnjih tednih

Ropret: Igra ni bila takšna, kot smo si želeli
28. september 2018 ob 16:02
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predsednik odbojkarske zveze Metod Ropret je povedal, da besede, ki jih je takoj po SP-ju izrekel selektor Slobodan Kovač, ne obetajo nadaljnjega sodelovanja.

"Selektor ima pogodbo še eno leto z možnostjo podaljšanja, če se uvrstimo na olimpijske igre. Ali bo ostal ali ne, bo treba še doreči. Prihodnji teden nas čakata seja predsedstva in seja strokovnega sveta, na obeh bomo poskušali oceniti trenutno stanje in na podlagi teh ocen ukrepali. Sam za zdaj stojim ravno, se bom pa moral v prihodnjih tednih tudi jaz nagniti."

Je Kovač že v navezi z drugimi reprezentancami?
Ropret se s selektorjem po koncu svetovnega prvenstva še ni srečal: "Govorila sva le takoj po zadnji tekmi. Bilo je kar nekaj težkih besed. Recimo, da jih razumemo v kontekstu zadnje tekme, je pa pred nami obdobje, ko se bomo morali usesti in pogovoriti. Tudi do nas so prišle govorice, da se selektor pogovarja z nekaterimi drugimi reprezentancami, a to so govorice."

Rezultat zadovoljiv, igra ne
In kako predsednik Metod Ropret ocenjuje slovenske predstave na SP-ju? "V mojih očeh gre ta ocena v dve smeri. Z rezultatskega vidika delitve devetega mesta ne moremo oceniti kot neuspeh, zagotovo je to spoštovanja vreden dosežek, še posebej ker smo na prvenstvu nastopili prvič. Težko ga bo ponoviti. Druga stvar pa je naša igra, lahko se strinjam, da na vseh tekmah ni bila takšna, kot smo si želeli in kot vemo, da so jo fantje sposobni."

"Kje so razlogi za to, je v tem trenutku težko reči, stoji pa ugotovitev, da znamo in zmoremo več. Ali bi to bilo dovolj, da se uvrstimo med najboljših šest, je vprašljivo. Kot rečeno, rezultat je zadovoljiv, ne moremo pa reči, da smo zadovoljni," meni predsednik.

V prihodnjem letu veliko izzivov
OZS in reprezentanca sta se že uzrla proti naslednjim dogodkom, ki ju čakajo v prihodnjem letu, teh je kar nekaj. Najprej si želi OZS priboriti organizacijo turnirja za popolnitev Lige narodov, če ji to uspe, reprezentanci ne bo treba igrati Evropske lige, septembra bo v Ljubljani igrala ena od skupin evropskega prvenstva, mesec pozneje pa bodo še olimpijske kvalifikacije. "Mislim, da smo si sodelovanje na kvalifikacijah z zadnjimi rezultati že zagotovili, za zdaj pa še ni znano, kako bodo te kvalifikacije potekale," je še dejal Ropret.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Grof Celjski
# 28.09.2018 ob 16:21
Mislim da je boljše za vse da odide. Ni bilo neke harmonije med njim in igralci.
zabowski
# 28.09.2018 ob 16:50
Kovaču ne očitam nič, čeprav je kdaj taktično tudi zabluzil.
Pripravljalni turnir v stožicah je uspel, torej priprave niso bile slabe, na prvenstvu je po težavah mešal začetne postave, ki pa niso dale željenega učinka. Da smo tako kilavo serviral, na čemer sloni naša igra, kaj je tukaj kriv selektor?

Eni otroci tukaj so že po dveh porazih začeli zahtevat menjavo selektorja, vendar kot rečeno to so otroci, ki sploh ne razmišljajo o tem, da smo mi v odbojki majhna, ligaško nepomembna, marketinško nezanimiva in nasploh odbojkarsko leva država, ki največjim trenerjem ne more biti izziv. Tudi tako opevanemu Gianniju smo bili samo stopnička v njegovi osebni trenerski karieri in nič več od tega. Iz tega vidika, jaz ne bi preveč upal na neke trenerske 'odrešitelje', ki bi naše igralce popeljal 'tam kamor baje sodijo'. Prej kot Kovača se mi zdi, da bi se morali losati kakšnih dveh, treh igralcev, zaradi katerih cela ekipa deluje razvajeno in zvezdičarsko. Mislim, če se je že treba nekog losat.... če pa igralci slučajno niso zvezdičarji (v kar me niti malo niso prepričali - vse preveč je bilo nekega bebavega hihitanja po izgubljeni točki) in samo manjka potrebna kemija s trenerjem, ga pa naj pač menjajo. To je naloga zveze da oceni, kaj se dogaja.
Ples
# 28.09.2018 ob 17:32
Name ni naredil nekega vtisa, ampak to ne pomeni, da navijam za njegovo menjavo.
Te javne zahteve po takojšnjih menjavah selektorjev postajajo neznosne. MMC, hvala, da niste spet dali ankete ...
cricka
# 28.09.2018 ob 16:24
Niti približek Gianniju, žal.
zabowski
# 28.09.2018 ob 18:10
šešerko

potrebna je nujna in takojšnja zamenjava selektorja. Glede na to da so bili hudi spori, prepriri, mogoče celo kakšen pretep potem sploh ni kaj za razmišljati. Odpoved

Kdo te je informiral o teh prepirih in pretepih, pero aroma ali karma91?
Pod 'otroke, ki takoj kličejo po odpovedi', sem mislil na komentatorje tvoje vrste......
zabowski
# 28.09.2018 ob 17:42
@Ples
Te javne zahteve po takojšnjih menjavah selektorjev postajajo neznosne. MMC, hvala, da niste spet dali ankete ...

Podpis!
To imbecilno obnašanje se razpaslo po zlati medalji košarkašev.... največji absurd je, da je tudi ob začetku mandata Kokoškova precej tukajšnjih komentatorjev kričalo, da ga je treba menjat, pa kaj nam treba tega srbina za trenerja ipd....
Robin Lood
# 28.09.2018 ob 20:54
Potrebujemo selektorje s karizmo, ki motivirajo, pohvalijo, spodbujajo reprezentante, da si upajo doseči več, kot jim je dano. To potrebujemo pri vseh športih.
zabowski
# 28.09.2018 ob 16:57
Niti približek Gianniju, žal.

povsem neumestna primerjava..... Eno je neobremenjeno vodit anonimuse, ki imajo mogoče potencial za opozorit nase, če ne bodo, pa nič hudega, nekaj povsem drugega pa če ima reprezentanca že določeno ime in se od nje zahteva nek rezultat.
mkermc
# 28.09.2018 ob 16:46
Lani se mi je zdel še kar nekako v redu. Letos je kot limona stal zraven terena in ni kazal nič energije. Tako da hvala ter nasvidenje.
SF0100
# 28.09.2018 ob 23:47
Primadone igralske so prizadete jokale šefu namesto, da bi z jajci odigral tekmo z avstralci do konca

Nagrada: trener, ki jih bo božal
zabowski
# 28.09.2018 ob 18:30
gianni nas je zavrgel kot rabljen kondom, a vam nekaterim res to ni jasno????
Niti toliko ni počakal, da se naša zgodba izpoje, pa gre potem služit resen denar, zdaj boste kot zadnji prostituti poveličevali njegovo ime do onemoglosti......
zabowski
# 28.09.2018 ob 18:27
šešerko in podobni

isti ste kot mandarić, katerega (upravičeno!) posmehujete. A ste se že kdaj vprašal, komu se vi to pravzaprav smejete - njemu ali sebi, ko imate isti mindset.......

kar menjat, menjat, menjat, dokler se ne bo od nekje pojavil tip s čarobno paličico....... to vse je razmišljanje otroka, ki mora potem vsa svoja globokoumna otroška razmišljanja delit še po omrežjih....pa ne rečem, da je kovača treba zadržat - kot sem v prvem postu rekel, to je stvar strokovne presoje zveze. Mene kot kavčarja pa vsekakor nekateri igralci niso prepričali da se borijo kot tedaj, ko so iz anonimnosti (reprezentance) prišli do srebra na evropskem..... kolikšno vlogo ima pri tem trener, pa si ne bi drznil ocenit.
gospod iskreni
# 28.09.2018 ob 17:06
Naredil je točno tisto kar vsi južni strokovnjaki pred njim, popolnoma nič. Preprosto ga niso poslušali, še manj pa cenili. Tudi sam je naredil en kup neumnih potez. ČE je Giani z lahkoto zmetal igralce, ki se niso trudili iz reprezentance, KOvač ni imel tega poguma. Komentar o vednje anonyimnusov je neumen, Fantje so trikratni evropski podprvaki, če štejemo še mladince. Z ACHajem so bili 4 v evropi in vsi igrajo v zelo kvalitetnih klubih. V glavnem odbojkarji so veliko razočaranje in KOvač mora it. Kolk je kriv za stanje težko rečem, kriv je pa za igro ki je ni bilo
free123
# 28.09.2018 ob 17:00
Vsak je svoje sreče Kovač
mirlav
# 28.09.2018 ob 16:39
naj gre iskat ekipo katera je sposobna takoj doseći napredek ,trol!
mile952
# 29.09.2018 ob 07:31
kapljač

Naj gre. Reprezentanco pa radikalno pomladit ali ukinit!

Ob enakem razmišljanju kot razmišljaš o odbojki, bi morali v Sloveniji igranje nogometa prepovedati kar z zakonom. LOL
mile952
# 29.09.2018 ob 07:27
Šešerko je strokovnjak za vsa dogajanja iz ozadja v slovenskem vrhunskem športu. . Ve kaj se dogaja v slačilnici odbojkarjev, ve, da so prepiri v kolesarstvu, ni da ni...
mile952
# 29.09.2018 ob 07:21
Khm, v skupni žal niso imel priložnosti proti Braziliji, ki melje tudi naprej vse pred sabo. Proti Avstraliji so potem izgubili tudi zaradi razočaranja iz prejšnje tekme. Tu Kovač ni nič kriv. Uvrstitev Slovenije je kar realna. Lahko bi bilo bolje, lahko pa tudi slabše.
yossarian
# 28.09.2018 ob 22:04
Pa dobro no, kdo pa se je tako "zvezdniško" obnašal na preteklem prvenstvu?
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:40
zabowski

vsi naši fantje so bili pri Gianiju ubogljivi otročički. Kovač pač nima prave kemije in zato naj gre
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:25
Kovač ni več vprašanje, pravo vprašanje je kdo bo naslednji selektor. Upam da imajo že dogovore, mogoče Gianni?
mkermc
# 28.09.2018 ob 23:16
Pobje so v najboljših letih pa bi jih nekateri pošiljali v penzijo? Pa kakšni pretepi in prepiri, od kje ti to @seserko. To bi novinarji že izvohali vse, če bi res kaj bilo. Kar na pamet nekaj govorite. Meni so na tistih treh tekmah v Italiji katere sem gledal, delovali da se zelo dobro razumejo med sabo.
zabowski
# 28.09.2018 ob 20:05
Ja, pa Conte bo prišel namesto Kavčiča, samo prosit ga moramo ;)

ma trije conteji bojo prišli, če dovolj na kolenih prosimo...... genetski hlapec ne zna drugače razmišljat..........
Ples
# 28.09.2018 ob 19:35
@šešerko
giannija je potrebno na kolenih prostiti da pride nazaj. In bi prišel

:)))
Ja, pa Conte bo prišel namesto Kavčiča, samo prosit ga moramo ;)
zabowski
# 28.09.2018 ob 18:39
šešerko

pustim ob strani, da se obnašaš kot prostitut ob nekom, ki nas je zavrnil, čeprav si je z našo pomočjo ustvaril selektorsko referenco in posledično bogato pogodbo z nemci. Smešno mi pa je, da ne uvidiš, kako se je v naši odbojkarski reprezentanci razpaslo zvezdičarsko obnašanje, kjer je veliko vprašanje, kako bi tudi tvoj mag Gianni obvladoval vse skupaj. Na famoznem evropskem so ga vsi poslušali, danes dvomim da bi ga toliko.
torcida_ce
# 29.09.2018 ob 10:13
1) Slovenija 2018 ni Slovenija 2015. Takrat so jih na letališče spremili samo člani družine, danes jih pa gleda cela država. Kako ta država spremlja in se spozna na odbojko se vidi na tem forumu. Ko je igrala Slovenija 50-70 komentarjev na članek, sedaj v polfinalu ca.10. Lažje je osvajati kot braniti.
2) Imeli smo malo smole z žrebom. Za preboj med najboljše smo imeli za oviro gostitelja, ki je ob enem ena od najbolj renomiranih reprezentanc sveta in pa ekipo, ki je prvi favorit za naslov in ki za mene odbojkaškega analfabeta igra vesoljsko odbojko.
3) Kovač je v svojem mandatu od res renomiranih nasprotnikov premagal samo Poljsko. Rusi, Srbi, Italijani, Brazilci so nam slekli gate. To me v bistvu najbolj boli. Poljaki, ki smo jih premagali na domačem EP so v polfinalu, mi pa smo končali na zadnjem mestu v skupini.
4) Kovačeva reakcija po prvenstvu je neprimerna. Lahko pokažeš s prstom na enega igralca, lahko jih vse nadereš za zaprtimi vrati, da pa pred kameri popljuvaš celo ekipo, ki jo vodiš je pa žaganje veje na kateri sediš. Če bi jaz rekel javno, da so vsi v mojem oddelku idioti bi me generalni dirketor vprašal, če imam vse pošlihtano tam zgoraj.
5) Slovenija se ni še nikoli osrečila s "strokovnjaki" iz južnih republik. Kokoškov je izjema, ampak on je strokovno rasel v ZDA in je prinesel s seboj docela drugo mentaliteto. Vujo ima na vsah uspeh en neuspeh. Uvrstitev na OI-neuvrstitev na SP. Medalja s SP-slab nastop na EP. Poleg tega Kovač, čeprav odličen igralec, ni ravno dokazan trener. Slovenija mu je bila odskočna deska. Ne zdi se mi, da je izkoristil priložnost.
6) Ne zaupam naši zvezi. To so ljudje, ki so pripeljali Kolakovića, ki so zaupali Slabetu itd. Giani se mi zdi kot zrno slepe kure.
7) Španci so bili pred 10 leti evropski prvaki. Kje so zdaj?

Jaz osebno vidim našo odbojko pod motom: bilo je lepo dokler je trajalo.
alojzr2
# 28.09.2018 ob 19:38
Ja, pa Conte bo prišel namesto Kavčiča, samo prosit ga moramo ;)

Točno tako. Cagav fant ni še nikoli pri punci spal.
zabowski
# 28.09.2018 ob 19:24
še en otrok.....
šešerko
# 28.09.2018 ob 17:55
poglejte biti selektor reprezentance je čast in tako obnašanje Kovača bi moralo biti sankcionirano z odpovedjo brez poravnave
zabowski
# 28.09.2018 ob 17:23
blazz

odkril si toplo vodo
blazz28
# 28.09.2018 ob 20:17
Vam ni pomoci.. Sej jst napovem rezultat in zakaj bodo zgubl proti braziliji.. Dobim same minuse.. Naslednji dan po po porazu kovac o prestrasenoati vincic pa o manjku samozavesti... To ponovim in zopet minusi.. Mislm jat nw govorim nekaj na pamet oz kar ni potrjeno od drugih.. Zdej se pa jst sprasujem kdo je tuki nor..

Zabowski ti pa me pametuj o topli vodi ker nisi na tem nivoju da bos men kontriru ker mi ne mores.. K bos pa argumentiru zakaj se jaz motm potem se pa lohk pogovarjamo
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:41
zabowski

včasih moraš tudi kaj nastavit, da dobiš nagrado
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:39
Kovač bi laqhko bil hvaležen da je imel čast voditi tako odlično reprezentanco, ne pa da jezika
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:33
prepiri, spori, pretepi ne koristijo nikomur, odgovarja pa selektor
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:32
Kovača bi morali zamenjati že lani po EP
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:31
zabowski

giannija je potrebno na kolenih prostiti da pride nazaj. In bi prišel
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:30
zabowski

če so spori, prepiri potem je prvi odgovoren selektor. Poleg tega še slab rezultat in nobene kemije. Kaj imaš tu sploh študirat in čakat? na Kaj? Ukrepati je treba takoj? Primerjava z Mandarićem je pa nepravilna. Mandarić menja brez razloga
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:16
ve kdo kaj se je dogajalo v slačilnici?
šešerko
# 28.09.2018 ob 18:11
zabowski

pa saj povsod piše, še tukaj da so padale težke besede, odpri linke
58rajko
# 28.09.2018 ob 17:18
Jah nč,
Slabeta nazaj, pa bo
blazz28
# 28.09.2018 ob 17:06
Res ne morm vrjet da ne vidte v cem je bistvo problema.. Pa vm trenerji gpvorijo da so igralci prestraseni, vid se po tv ju iz aviona da podlezejo pritisku, sami igralci govorijo po tekmi da je zmankalo samozavesti.. Ne vi se kar o trenerjih, gianiju, in tako ze 20 let v vseh ekipnih sportih.. In ze 20 let razen redkih izjem zmeraj najslabsa tekma v odlocilni tekmi v vsakem ekipnem sportu... Ponavljam evr prvak v kosarki, nekatere tekme v fuzbalu, odbojka in rokomet 3 mesto so izjeme in ne kazejo realnega stanja.. Prav tako ne individualni spprti.. V ekipnem sportu se vid mentaliteta naroda ne v posamezniku.. In ta mentaliteta je brez samozavesti, prepotentnosti... In zgleda bo treba se 20 let da boste mogoce spregledal bistvo problema
alojzr2
# 28.09.2018 ob 19:16
Kovač, kdo je že to?

Začnite zbirat gnar za Đanija, čimprej!
šešerko
# 28.09.2018 ob 17:42
sploh ne vem kaj slepomišijo. Ropret bi moral udariti po mizi in odpustiti Kovača
šešerko
# 28.09.2018 ob 17:54
zabowski

potrebna je nujna in takojšnja zamenjava selektorja. Glede na to da so bili hudi spori, prepriri, mogoče celo kakšen pretep potem sploh ni kaj za razmišljati. Odpoved
Bivši uporabnik
# 28.09.2018 ob 16:59
Kdaj bodo končno pri nas odgovorni spregledali, kako nas tako imenovani srbski strokovnjaki vedno razočarajo. Praktično v vseh športih.
Ampak tako pač to je pri nas - verjetno ga bo nadomestil kakšen drug, njemu podoben oziroma še boljši strokovnjak.... leta pa kar tečejo...
pingo69
# 28.09.2018 ob 16:27
Premalo je menjal igralce iin zato so nekateri prvokategorniki izgoreli oz izčrpali .
kapljač
# 28.09.2018 ob 21:41
Naj gre. Reprezentanco pa radikalno pomladit ali ukinit!
Kazalo