Odbojka
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 14 glasov Ocenite to novico!
Jan Kozamernik v eni izmed akcij. Foto: CEV
Slovenski odbojkarji proti Nizozemcem niso prikazali dobre igre. Foto: CEV

Dodaj v

Poraz slovenskih odbojkarjev na Nizozemskem

V tretjem nizu se je poškodoval Jereb
20. maj 2018 ob 17:17
Arnhem - MMC RTV SLO, STA

Pomlajena slovenska odbojkarska reprezentanca, v kateri ni najboljših igralcev, je s porazom začela evropsko ligo. Na gostovanju pri Nizozemski v Doetinchemu je izgubila z 1:3.

Močno pomlajena slovenska reprezentanca je neuspešno začela evropsko ligo, ki jo je v svojem zadnjem nastopu leta 2015 najboljša slovenska ekipa dobila. Dvoboj z Nizozemsko je pokazal, da bo osvojitev prvega mesta v skupini B in uvrstitev na zaključni turnir zelo težka naloga, saj slovenska igra ne vliva optimizma, s takimi predstavami, kot je bila na Nizozemskem, bo Slovenija težko ogrozila reprezentance, ki bolj ali manj nastopajo z najmočnejšimi postavami.

Slovencem se je poznalo, da še niso dovolj uigrani, bilo je ogromno nepotrebnih napak, ki so jih precej bolj izkušeni Nizozemci znali kaznovati.

Nizozemci so se sprehodili do vodstva
Varovanci Sama Miklavca, ki v evropski ligi vodi ekipo namesto selektorja Slobodana Kovača, so tekmo začeli zelo slabo. Postavi – Matija Jereb, Žiga Štern, Jan Klobučar, Sašo Štalekar, Jan Kozamernik, Tonček Štern in Klemen Hribar – igra predvsem zaradi slabega sprejema ni stekla, manjkal je tudi pritisk s servisi in pa blok, tako da so se Nizozemci, ki so igrali praktično v svoji najmočnejši postavi, sprehodili do vodstva 1:0.

Štern naredil razliko za izenačenje
Toda v drugem nizu so se Slovenci vendarle popravili, čeprav je sredi niza, ko je Jan Klobučar dobil dva zaporedna bloka, kazalo, da bodo gostitelji tudi ta niz dobili, saj so povedli s 17:14. Toda Kozamernik je v pravem trenutku vrnil z enako mero, dva njegova bloka sta privedla do poravnave rezultata, v končnici pa je razliko za izenačenje na 1:1 naredil Tonček Štern.

Poškodba Jereba
A v nadaljevanju se je izkazalo, da je bila zmaga Slovencev bolj posledica tega, da so Nizozemci po gladki zmagi v prvem nizu popustili, ne pa kakovosti slovenske ekipe. Ta je v tretjem nizu, v katerem se je poškodoval Jereb, tako da ga je moral zamenjati Uroš Planinšič, že na začetku zaostala, do konca pa se tekmecem ni niti približala.

Gostitelji vodili že za osem točk
Podobno je bilo v četrtem nizu, ko so gostitelji vodili že za osem točk, toda nato so se prehitro začeli veseliti zmage. Miklavcu so se posrečile nekatere menjave, največ zaslug, da je Slovenija pred končnico dosegla pet zaporednih točk in izenačila na 21:21, so imeli servisi Jerneja Detele. Toda izenačenje je bilo vse, kar je gostom uspelo, končnica je tudi zaradi nekaterih nerazumljivih sodniških odločitev pripadla tulipanom.

V drugi tekmi skupine B je Turčija doma premagala Ukrajino s 3:0 (23, 23, 20). V sredo bodo Slovenci v drugem krogu gostovali v Ukrajini.

Evropska liga, skupina B, 1. krog:
NIZOZEMSKA - SLOVENIJA
3:1 (12, -24, 15, 22)

Nizozemska: Van Haarlem 3, Keemink, Van Garderen 19, Ter Horst, Sparidans, Diefenbach 10, Jorna, Plak, Smit, Abdel-Aziz 1, Ter Maat 22, Parkinson 8, Andringa 10, Dronkers.

Slovenija: T. Štern 21, Toman, Kozamernik 7, Jereb, Planinšič 1, M. Kök, Hribar, Detela 1, Štalekar 6, Klobučar 5, Ž. Štern 14, Videčnik, Mijatović.

TURČIJA - UKRAJINA
3:0 (23, 23, 20)

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
pocasnela
# 23.05.2018 ob 21:34
Ma je že dobro da igrajo, mladi pridobivajo izkušnje in to je to
Reprezentanca pa točke v rankingu
Tudi me zanima zakaj punc niso prijavili, da bi dobile kako piko?
V srebrni ligi bi komot igrale nova generacija U23: Blažič, Mihalinec, Markovič, Eržen, Sobočan, Vovk, Kotnik, Marušič, Mikel,...
Pa še za ranking bi kako piko duble, poleg izkušenj
Se ne prekriva z sredozemskimi igrami v Targoni, tako da...ni čudno, da smo tako nizko na rankingu, ko ne igramo Evropske lige
janbac
# 21.05.2018 ob 01:00
Tekme so na Športklubu Slovenija
bojanec
# 23.05.2018 ob 19:10
Te komercialne lige naj kar sami igrajo, tisti ki so jih ustanovili. Dobro, da počivamo glavne igralce za SP, kjer upam da bomo razturali.
gospod iskreni
# 21.05.2018 ob 11:51
Vinčič nima pametne menjave, tudi zelo slabo uigran blok..
Jerko dolenjski
# 21.05.2018 ob 07:27
Zame pričakovan poraz.

Še ne dolgo nazaj smo lahko le sanjali, da bomo kdaj premagali Nizozemce. In z B ekipo bomo to težko storili. No, saj naša ekipa niti ni tako slaba in verjamem, da lahko tudi presenetijo.

Najbolj šibka točka sta po mojem mnenju organizatorja igre.
Bivši uporabnik
# 20.05.2018 ob 19:27
A kdo ve kje lahko gledam te tekme? Nisem zasledil na nobenem programu..
pan
# 23.05.2018 ob 17:23
Se strinjam z zadnjima komentarjema.
Vinko je Vinko, Ropreta tudi šparajo za SP.
Škoda, da je Bruli odpovedal - po moje tretji najboljši organizator.
Pa tudi sprejem je bil pod nivojem.
Brata Štern in Kozamernik bodo težko samo vlekli voz.
Kazalo