Slovenija se po odlični predstavi in zmagi nad Poljsko tokrat ni proslavila, a na koncu je le premagala Makedonijo. Foto: Aleš Fevžer
Slovenija se po odlični predstavi in zmagi nad Poljsko tokrat ni proslavila, a na koncu je le premagala Makedonijo. Foto: Aleš Fevžer
Klemen Čebulj
Največ točk, 21, je dosegel Klemen Čebulj. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji le stežka prišli do zmage

Peti niz je Slovenija dobila s 15:10 in s tem dokončno strla Makedonce. Kakovost je bila nedvomno na slovenski strani, toda zaradi veliko napak in nihanj v igri je bil dvoboj negotov do konca. V četrtem nizu so gostje vodili z 19:20, naslednjih šest točk pa je osvojila Slovenija in izsilila peti niz.

Največ točk, 21, je dosegel Klemen Čebulj, od tega 15 v napadalnih akcijah. Slovenija bo v nedeljo igrala še z Latvijo, a tekma ne bo imela pravega naboja, saj si je Slovenija že zagotovila 2. mesto v skupini in s tem nastop v dodatnih kvalifikacijah.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Na žalost potrebujemo dobro brco v zadnjo plat, da se prebudimo. Tudi danes se je ponovila zgodba iz Vroclava in preteklih turnirjev, da ko je na drugi strani top ekipa, mi igramo, ko pa igramo proti ekipi svoje kakovosti ali celo slabši, se pojavljajo napake. To se nam ves čas ponavlja, da pa ne bo več tako, bomo potrebovali veliko takšnih tekem. Za današnjo tekmo moram svojim igralcem čestitati, ker smo bili resnično v težavah. Je bilo pa vse preveč nervoze v ekipi in ukvarjanje s sodnikoma ter nasprotno ekipo, ki je zelo dobro provocirala. Toda to je sestavni del igre in tudi nato se bomo morali navaditi, da ne bi po nepotrebnem izgubljali energije in zbranosti. Na koncu je najpomembnejše, da smo zmagali. Kaj to pomeni, bomo vedeli po koncu tekme med Poljsko in Latvijo."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Za nami je še ena zelo dolga tekma. V naši igri se je videlo, da smo telesno in psihično utrujeni, kajti včerajšnja tekma s Poljaki nas je zelo izčrpala. Makedonci so tekmo začeli zelo pogumno ter zasluženo slavili v prvem nizu. Mi smo se sicer vrnili v igro, toda v tretjem nizu smo po tisti sodniški napaki spet popustili, toda najpomembnejše je, da smo na koncu izvlekli to zmago in prišli do novih dveh točk."

Gregor Ropret, igralec Slovenije: "Mislim, da se je tudi na tribunah videlo, da smo se danes resnično mučili, vendar bolj sami s sabo kot z Makedonci, ki so igrali nepopustljivo in nas prisilili, da smo morali dati vse od sebe, če smo želeli priti do zmage v posamičnem nizu. Nam nikakor ni uspelo prikazati stalne igre, naredili smo preveč napak, toda dokler zmagujemo, je tudi tako v redu. Na srečo v petem nizu igramo zbrano, delujemo zelo zanesljivo, težko pa si je razložiti, zakaj nam to ne uspe tudi v nizih, ki jih izgubljamo."

Slovenke s 3:0 premagale Španijo
Slovenska ženska reprezentanca je v 2. krogu 1. kvalifikacijskega turnirja za nastop na evropskem prvenstvu v Madridu s 3:0 premagala Španijo. Izbranke Bruna Najdiča so tekmo dobile predvsem po zaslugi odlične obrambe. Blok je bil na krilih Sare Hutinski na zelo visoki ravni, sprejem soliden, odlično delo je opravila libero Katja Medved, vse to sta dopolnili napadalki Živa Recek (16 točk) in Marina Cvetanovič (15 točk).

SLOVENIJA - MAKEDONIJA (TVS 2/MMC)
3:2 (-24, 20, -14, 20, 10)
POLJSKA - LATVIJA
3:0 (13, 15, 15)
Nedelja ob 16.00:
MAKEDONIJA - POLJSKA
Ob 19.00:
SLOVENIJA - LATVIJA (prenos TVS 2/MMC)

Vrstni red: Poljska 13, Slovenija 8, Makedonija 5, Latvija 4 točke.


Kvalifikacije za EP (Ž), Colsada (Špa):
ČEŠKA - ČRNA GORA 3:0 (14, 20, 21)
SLOVENIJA - ŠPANIJA
3:0 (18, 15, 20)
Nedelja ob 15.00:
SLOVENIJA - ČRNA GORA
Ob 17.30:
ČEŠKA - ŠPANIJA

Odbojkarji le stežka prišli do zmage