Brazilci so se razigrali v drugem nizu in nato stopnjevali ritem. Foto: BoBo
Brazilci so se razigrali v drugem nizu in nato stopnjevali ritem. Foto: BoBo
Po Braziliji: »Želimo si več takšnih tekem«
Odbojkarji Brazilcem odščipnili niz

Trikratni svetovni in dvakratni olimpijski prvaki so bili boljši tekmec, a Slovencev niso nadigrali.

Prvi niz je celo dobila precej nižja postava Slovencev, ki so tekmo začeli v standardni postavi, z igralci, ki so nosili največje breme pri skupni zmagi v Evropski ligi. V ekipo se je vrnil Danijel Koncilja, Dolenjec pa ima tudi veliko zaslug, da je njegova ekipa dobila prvi niz. Po zaostanku 17:20 mu je uspelo nekaj odličnih servisov, ko pa ga je posnemal Mitja Gasparini, se je izid obrnil v slovensko korist. Niz je z asom končal Dejan Vinčić (26:24).

V prvem nizu sta obe ekipi storili kar precej nenavadnih napak, kar pa za pripravljalno obdobje ni nič čudnega. Toda v nadaljevanju so Brazilci število napak zmanjšali, Slovenci pa še povečali, predvsem je škripalo v napadu. Posledica tega je bila, da so drugi niz gostje gladko dobili (19:25).

Kazalo je, da bodo gladko dobili tudi tretjega, a Slovenci so se zbrali, po začetnem zaostanku povedli z 11:10, izenačeno je bilo še na 16. točki, nato pa so gostujoči zvezdniki uveljavili kakovostno premoč in prišli do vodstva z 2:1. V četrtem nizu je v slovenski vrsti na mestu organizatorja igre Vinčića zamenjal Gregor Ropret (poleg njega je izmed igralcev s klopi priložnost za igro dobil le še Alen Šket), a to ni pomagalo, da bi gostitelji lahko zaustavili nalet tekmecev, ki so dosegli pričakovano zmago.
Urnaut: Smo na pravi poti za EP
"Zelo sem vesel, da se je tako velika dvorana, kot je ta, po dolgem času dokaj napolnila in da smo na spektaklu pokazali, da lahko igramo z eno najboljših ekip na svetu. Med tekmo nam je malo zmanjkovalo moči, tekmec pa je bil v odlični formi, tako telesni kot psihološki. Brazilcem se je poznalo, da so k nam prišli po osmih težkih prijateljskih tekmah. A so morali proti nam pokazati vse, kar znajo, še posebno po izgubljenem prvem nizu. Naš ritem je trenutno povsem različen od brazilskega, mi smo šele včeraj imeli trening šest na šest, zato je normalno, da smo naredili kar nekaj napak, da nismo uspešno reševali položajev, ki sicer jih, predvsem v napadu po idealnem sprejemu. A smo na pravi in normalni poti za evropsko prvenstvo," je dejal kapetan Slovenije Tine Urnaut.

SLOVENIJA - BRAZILIJA
1:3 (24, -19, -20, -17)

Slovenija: Pajenk 4, Šket 1, Gasparini 15, Vinčić 3, Koncilja 6, Klobučar, Kovačič, Pokeršnik, Ropret, Urnaut 9, Čebulj 12, Pavlović.

Brazilija: Bruno 3, Isac, Pinto, Vissotto, William 1, Mauricio 7, Lipe, Souza 7, Lucas 7, Guerra 18, Lucarelli 16, Mario, Renan 6, Tiago, Loh.



Četrtek ob 19.00:
SLOVENIJA - BRAZILIJA

Druga tekma bo za zaprtimi vrati.

Po Braziliji: »Želimo si več takšnih tekem«
Odbojkarji Brazilcem odščipnili niz