Slovenija bo na Poljskem branila srebrno odličje. Foto: odbojka.si
Slovenija bo na Poljskem branila srebrno odličje. Foto: odbojka.si

Novembrski žreb v Krakovu je Slovenijo uvrstil v skupino C, skupaj z Rusijo, Bolgarijo in Španijo, zdaj pa je tudi že znano, da bodo prvi nasprotniki Španci.

Organizatorji prvenstva, ki bo potekalo v štirih mestih, Gdansku, Szczecinu, Krakovu in Katovicah, so razkrili, kakšen bo razpored prvenstva, ki se bo začelo 24. avgusta z obračunoma med Finsko in Estonijo ter Bolgarijo in Rusijo, takoj zatem pa bo v Gdansku sledila že prva poslastica, dvoboj med gostiteljico Poljsko in Srbijo.

Prvi dan prvenstva se bodo predstavili tudi slovenski odbojkarji, ki jih čaka srečanje z izbrano vrsto Španije, dva dneva kasneje se bodo srečali s prvimi nosilci skupine C Rusi, po dnevu počitka pa se bodo Slovenci pomerili še z Bolgari.

Zmagovalci vseh štirih skupin se bodo uvrstili neposredno v četrtfinale, drugo in tretjeuvrščene ekipe v izločilne boje, medtem ko bo za četrtouvrščene ekipe prvenstvo zaključeno.

Skupina C, v kateri igra Slovenija, se bo v izločilnih bojih, ki bodo v sredo, 30. avgusta, križala s skupino A, v kateri igrajo Poljska, Srbija, Estonija in Finska, četrtfinale pa bo na sporedu že dan kasneje.

Polfinalni srečanji bosta v soboto, 2. septembra, v Krakovu, prav tako kot veliki finale, ki bo v nedeljo, 3. septembra.