Mitja Gasparini je bil najučinkovitejši v slovenski reprezentanci. Foto: Aleš Fevžer
Mitja Gasparini je bil najučinkovitejši v slovenski reprezentanci. Foto: Aleš Fevžer
Lahko delo Slovencev v Mariboru

Varovanci Luke Slabeta so že v uvodnem nizu pokazali, kdo je gospodar na igrišču. Povedli so s 7:2, nato pa prednosti niso več izpustili iz rok. V drugem nizu so na +5 (7:2) ušli Turki, a so jih Slovenci po menjavi Jan Pokeršnik - Jan Klobučar ujeli na 15. točki.

Turčija je spet povedla z 22:20, vendar je Slovenija na krilih odličnega Mitje Gasparinija preobrnila izid za zmago s 25:23. V tretjem nizu je Gasparini poskrbel za vodstvo z 12:8, ki so ga Slovenci do konca le še povečali.

Slabe: Še korak bliže prvemu mestu
"Igro Turkov smo dobro preučili in tekmeci so igrali tako, kot smo pričakovali. Njihov selektor nas je malce presenetil z drugim podajalcem, ki je do zdaj bolj malo igral, enako velja za korektorja, a to ni bilo odločilno. Igra naših fantov je bila dobra, za zmago so morali vložiti precej truda. Zadovoljen sem z novimi tremi točkami in z njimi smo še za korak bliže prvemu mestu v skupini, kar je naš cilj. Zato tudi na jutrišnji drugi tekmi proti Turkom pričakujem zmago,"
je po tekmi dejal selektor Luka Slabe.


Na Dunaju so izžrebali skupine za Ligo prvakov. Odbojkarji ACH Volleyja bodo igrali v skupini C skupaj s poljsko Asseco Resovio Rzeszow, nemško ekipo Berlin Recycling Volley in črnogorsko Budvansko Riviero.

EVROPSKA LIGA (M)

MARIBOR
7. krog:
SLOVENIJA - TURČIJA
3:0 (22, 23, 17)

Slovenija: Šket, Gasparini 23, Plot, Mijatović, Koncilja 2, Klobučar 7, Pokeršnik 4, Ropret 2, Urnaut, Čebulj 8, Jereb, Pavlovič 2.

Turčija: Hazirol, Gokgoz 6, Firincioglu 1, Aslan, Capkinoglu 9, Polat 4, Savat 3, Emet 8, Jenipazar 1, Cevikel 1, Karakaya 1, Siratca 3.

8. krog, sobota ob 17.00:
SLOVENIJA - TURČIJA
Vrstni red: Makedonija 17, Slovenija 15, Turčija in Avstrija po 3, Danska 1.

Lahko delo Slovencev v Mariboru