SP v odbojki 2018
Slovenija se bo v skupinskem delu septembrskega svetovnega prvenstva pomerila z Argentino, Belgijo, Dominikansko republiko, Italijo in Japonsko. Foto: EPA
Slovenija bo prvič nastopila na svetovnem prvenstvu, kjer bo skupinski del odigrala v Firencah. Foto: FIVB

Dodaj v

Urnaut: Še vedno bi raje igral svetovno ligo kot pa počival

Na pripravah bodo kljub trdemu delu uživali
17. julij 2018 ob 10:17
Kranjska Gora - MMC RTV SLO, STA

"Čeprav smo imeli zaradi tega daljše počitnice, smo še vedno jezni. A tudi dodatno motivirani," je glede svetovne lige dejal Tine Urnaut, kapetan slovenskih odbojkarjev, ki se pripravljajo na SP.

Najboljši slovenski odbojkarji so imeli po daljšem času priložnost za kakovosten počitek. Zadnjih deset let so večino poletnih dni preživljali skupaj, letos pa jim je bilo zaradi spleta okoliščin omogočeno, da so bili po koncu klubske sezone prosti. Vsak je sicer v tem času dobil program vadbe, ki jim ga je predpisal kondicijski trener, tako da so na priprave v Kranjsko Goro prišli spočiti, a tudi telesno dobro pripravljeni, da bodo zdržali naporne, skoraj dvomesečne priprave.

"Mislim, da smo vsi dovolj zreli in odgovorni, da se zavedamo, da je lahko daljši odmor tudi nevaren, zato smo spoštovali napotke naših trenerjev. V Kranjsko Goro smo prišli dobro pripravljeni, vsi pa dobro vemo, zakaj smo tu. Odmor je bil ravno dovolj dolg, da smo napolnili baterije, zato sem prav vesel, da ga je konec. Zaželel sem si družbe reprezentančnih kolegov, verjamem, da pri tem nisem edini. Vsi smo tudi lačni žoge, zato verjamem, da bomo na pripravah kljub napornemu delu uživali," se veseli treningov, ki bodo potekali do svetovnega prvenstva, ta bo septembra v Italiji in Bolgariji (Slovenci bodo predtekmovanje odigrali v Firencah), Tine Urnaut.

"Nismo pozabili, kaj so nam naredili"
Urnaut je z zanimanjem spremljal nogometno svetovno prvenstvo v Rusiji, na katerem je tako kot praktično vsi reprezentančni kolegi navijal za Hrvaško. Po finalu je potegnil nekaj vzporednic z njegovo ekipo, ki je pred tremi leti senzacionalno osvojila srebrno kolajno. Tudi takrat so Slovenci v finalu izgubili s Francijo, pozneje pa tudi občutili moč favoriziranih večjih in bogatejših držav, ko so ostali brez prisluženega nastopa v svetovni ligi. "Nismo pozabili, kaj so nam naredili. Čeprav smo imeli zaradi tega daljše počitnice, smo še vedno jezni. A tudi dodatno motivirani. Še enkrat hočemo dokazati, da spadamo med najboljše ekipe in da so nas neupravičeno izključili. Še vedno bi raje igral svetovno ligo kot pa počival," se Korošec še vedno ni sprijaznil z dejstvom, da Slovenije v svetovni ligi ni, čeprav se je lani s prvim mestom v drugem kakovostnem razredu lige tja uvrstila.

Reprezentanti bodo v Kranjski Gori ostali štiri tedne, v katerih se bodo posvetili samo svoji igri, za preučevanje Argentine, Japonske, Belgije, Italije in Dominikanske republike, tekmecev v predtekmovalni skupini, bo čas v drugem delu priprav, ko bodo odigrali tudi približno deset prijateljskih tekem. "Jasno je, da na svetovnem prvenstvu želimo ponoviti evropsko prvenstvo in druge uspehe iz preteklosti, pa se zavedamo, da ti uspehi zdaj ne pomenijo več veliko. Ves čas se je treba dokazovati, želimo pa se dokazovati na naš znani način. Tekmo po tekmo. Motivov je veliko, jaz in nekateri imamo še dodaten motiv, ker bomo igrali v Italiji, kjer si služimo kruh. Pa tudi poraza z nami na evropskem prvenstvu 2015 niso najbolj športno sprejeli oziroma trdijo, da smo zmagali po sreči," je zaključil Urnaut.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
gospod iskreni
# 17.07.2018 ob 11:52
Ratamo svetovni prvaki potem pa zavrnemo svetovno ligo
pan
# 17.07.2018 ob 13:02
Italija bo doma zelo težko premagljiva.
Belgijci se želijo maščevati in bodo zelooooo "našpičeni" proti nam.
Japonska je zelo dobro odigrala v svetovni ligi - težka bo.
Argentina je vrhunska ekipa, ki je nihče ne jemlje zlahka.
Dominikanska republika je neznanka, a vsem je jasno, da ti latino-američani igrajo hitro in "na emocije"
Glede na to, da smo v zadnjih letih sestavili občudovanja vredno ekipo, ki je svoje že dokazala (srebro na EP) in zmaga v 2.kakovostnem razredu svetovne lige.....in potem znani "zapleti" - smo lahko na naše odbojkarje več kot ponosni!
Se pa bojim, da bo letošnje SP pokazalo trenutno vrednost te ekipe in da se zna zgoditi, da nas ne bo v drugem krogu (premalo izkušenj na takšnem nivoju, neigranje v svetovni ligi, zgrešeni letošnji "projekt" Evropske lige).
Bom pa zagotovo do konca držal pesti in (že pregovorno - kolerično in glasno) navijal za naše!!!!!
Firence so - tokrat.....zame - žal predaleč.
Vsem navijačem, ki boste potovali tja pa - srečno na poti!
Abndbn
# 17.07.2018 ob 12:32
Odbojka, rokomet... Kdo bo gledal take skorumpirane športe. Drugače sta oboje lepa športa, če se igrata tako, na amaterski ravni, za hec. Na profesionalni ravni pa je vse skupaj mnogo preveč skorumpirano, da bi bilo gledljivo. Samo jeziš se pol, tako da jaz raje ne spremljam.
gospod iskreni
# 17.07.2018 ob 12:08
Men sicer selektor ne vpliva zaupanja, ampak ce so fantje v formi, ce se izognemo Rusom, potem je možno vse. Pa upam da je Čebulj kaj boljsi kot nazadnje. Vinko, Gasparini, Pajenk,Čebulj, Urnaut, Kozamernik so eni najboljsih igralcev na svetu. Strasna reprezntanca za nase razmere
bojanec
# 17.07.2018 ob 11:49
Oddolžimo se jim z osvojitvijo naslova svetovnih prvakov.
m2
# 17.07.2018 ob 11:04
Odbojka je v Slo v ženski konkurenci pav gotovo najmnozicnejsi sport. In mislim da z naskokom. Pri moskih je vecja konkurenca (nogomet, kosarka, pogojno rokomet).
gospod iskreni
# 17.07.2018 ob 12:32
Odbojka je vrhunski šport za spremljat ker je veliko detajlov, specifike in moras ob spremljanju gledat na ogromno stvari
RUBEŽ
# 17.07.2018 ob 10:45
MJ-23 odbojka v Sloveniji JE POPULARNA. Če je ti ne spremljaš, mogoče tudi zato ker je ne razumeš, še ne pomeni, da je ne spremljamo ostali.
kar_nekdo
# 17.07.2018 ob 12:18
@m2: vem, da sem v veliki manjšini, ampak jaz sem recimo raje spremljal tekme lige narodov v odbojki kot pa tekme SP v nogometu.
Upam pa, da bodo naši res prikazali boljšo igro kot so jo v zadnje pol leta, ker drugače ne bo nič s kako vidno uvrstitvjijo...
Smo pa v "poimensko najlažji" skupini... Tu se bo dejansko videlo, koliko smo res močni.. Res je tu Italija kot domačin z Zaytsevim na čelu, ampak z ostalimi bi se pa lahko kosali...
mkermc
# 17.07.2018 ob 12:00
To pa verjamem, da so motivirani. Jaz bi tudi bil. Samo preveč motiva včasih ni dobro, je ravno prav treba.
knjigobub
# 17.07.2018 ob 11:49
Gledal sem sistem tekmovanja na tem prvenstvu, lahko rečem samo: buh pomagej
Bregas
# 17.07.2018 ob 15:15
Nimam pojma, kaj naj pričakujem od naših. Nekdo je napisal, da upa, da bodo igrali bolje kot zadnje pol leta. Kje pa so igrali skupaj zadnje pol leta? Če misliš evropsko ligo, je bila tisto druga ekipa. Mogoče pa misliš lansko evropsko prvenstvo, to pa tudi jaz upam, da bodo pokazali kaj več. Kovač ni slab trener, ampak po lanskem EP nekako nimam zaupanja vanj, da bo znal to ekipo pripeljati na tak nivo kot Giani. Saj lahko se motim, ampak imam občutek, da je bil tisto en preblisk in da ne bomo kmalu spet blizu medalje.
Zlobni genij
# 17.07.2018 ob 13:05
Nima smisla dolgovezit. Treba bo garati od prve tekme do zadnje tekme, upati, da se vse poklopi, osvojiti naslov prvaka ali vice-prvaka in tej skorumpirani svetovni odbojkarski zvezi vrniti z dvojno obrestno mero.
fikus123
# 18.07.2018 ob 11:57
Oo, dobro jutro, MMC, pa ste po treh dneh le ugotovili, da se je slovenska reprezentanca zbrala. Seveda vam je oproščeno, saj ste bili zagotovo zelo zasedeni z vsemi poročanji in prenosi iz Zagreba te dni...
mkermc
# 17.07.2018 ob 22:33
Na zadnjem evropskem ni igral Čebulj pa zgubili smo proti Rusom. Oni so pa pojedli vse že na evropskem pa zdaj v tej novi bedni svetovni ligi tudi. Meni je Kovač manj všeč kot Giani ampak daleč od tega da ne bi bil vrhunski
gospod iskreni
# 17.07.2018 ob 20:07
Bregas, dobil sem občutek da na zadnjem EP niso bili v najboljši formi. Glede prebliska se pa ne bi strinjal, imamo vrhunsko reprezentanco, top 5 v Evropi sigurno
MJ-23
# 17.07.2018 ob 10:41
Odbojka je najbolj skorumpiran šport, FIBA in FIFA se lahko pa skrijeta pred FIVB. Ostale federacije vsaj vzpostavijo neka pravila, da so stvari vsaj na videz fer. FIVB pa sploh ne skriva, da igrajo tisti ki imajo denar in je denar bolj pomemeben kot tekmovanja. S tako federacijo pa odbojka ne bo nikol bolj popularna, v Sloveniji pa sploh nikol ne bo popularna.
Kazalo