SP v odbojki 2018
(6)
Slovenija
Slovenski odbojkarji bodo prvič nastopili na svetovnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Kovač objavil spisek 21 odbojkarjev za svetovno prvenstvo

Začetek priprav v drugi polovici julija
19. junij 2018 ob 15:45
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Slobodan Kovač je objavil seznam 21 igralcev, na katere računa na septembrskem svetovnem prvenstvu, ki ga bosta gostili Italija in Bolgarija.

Svetovno prvenstvo bo potekalo med 12. in 30. septembrom. Slovenci bodo prvič nastopali v družbi še 23 reprezentanc. Slovenija si je svoj prvi nastop med svetovno elito zagotovila na lanskih kvalifikacijah v Ljubljani, potem ko so premagali Gruzijo, Latvijo, Portugalsko, Izrael in favorizirano Belgijo.

Kovač in njegov pomočnik Samo Miklavc v letošnji evropski ligi na najboljše igralce nista računala in sta jim namenila daljši počitek, po njem so fantje začeli delati po individualnem programu.

Na seznamu tudi 16-letni Možič
Reprezentanca se bo vnovič zbrala v drugi polovici julija, srbski strateg na slovenski klopi pa računa na 21 odbojkarjev. Poleg že preizkušenih igralcev so na njegovem spisku tudi odbojkarji, ki so letos prvič dobili priložnost za dokazovanje v reprezentančnem dresu: srednji bloker Matic Videčnik, sprejemalec Jure Okroglič, podajalec Uroš Planinšič in korektor Jernej Detela. Edini novinec je komaj šestnajstletni sprejemalec Rok Možič, sicer eden največjih upov slovenske odbojke.

Prvi del priprav bodo odbojkarji predvidoma opravili v Mariboru. Izbrana vrsta bo odigrala pripravljalni tekmi z evropsko podprvakinjo Nemčijo, ki sicer ni med desetimi evropskimi državami, ki jih bomo lahko spremljali v Italiji in Bolgariji, vrhunec priprav pa bo močan mednarodni turnir, ki bo od 6. do 8. septembra potekal v Ljubljani, na njem pa bodo ob Sloveniji zaigrale še tri svetovne velesile, ZDA, Kanada in Iran. Slovenija bo na SP-ju igrala v skupini A, v Firencah bo igrala z Dominikansko republiko, Japonsko, Belgijo, Argentino in Italijo.

Sveženj 600 vstopnic za slovenske tekme že pošel
Organizatorji so večino vstopnic za skupinski del tekmovanja že prodali. "Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo vložili veliko truda, da smo slovenskim navijačem zagotovili maksimalno mogoče število vstopnic, ki smo jih v sklopu kvote imeli na voljo. Zanimanje za svetovno prvenstvo je zares veliko, in ker posamezna vstopnica zagotavlja ogled vseh tekem na enem dnevu in ker Slovenija igra v skupini z Italijo, smo le stežka, tudi po večkratnem posredovanju tako pri organizatorjih kot pri Mednarodni odbojkarski zvezi FIVB, prišli do svežnja 600 vstopnic. A tudi te so praktično že pošle, saj očitno zgodovinski nastop naše reprezentance na svetovnih prvenstvih slovenske ljubitelje odbojke in športa zelo zanima," je pojasnil generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

Seznam slovenske reprezentance:
Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Uroš Planinšič, Mitja Gasparini, Tonček Štern, Jernej Detela, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Matic Videčnik, Dane Mijatović, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Jan Klobučar, Jure Okroglič, Rok Možič, Žiga Štern, Jani Kovačič, Urban Toman, Klemen Hrib.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Lintver
# 19.06.2018 ob 16:45
cricka, brata Kok trenutno ne dosegata niti nivoju slovenske lige. En v Kranju presedi pol tekem v sezoni, drugi pa v ACH vse tekme v sezoni. Po katerem kriteriju sta torej material za reprezentanco?
Blackbaerd
# 19.06.2018 ob 16:20
A imena klubov kjer igrajo pa je pretežko napisat?
pocasnela
# 19.06.2018 ob 23:23
Ma vse pod kontrolo - samo malo me skrbi kaj bodo na CEV naredili ob dobrem rezultatu, kajti fantje so izpadli v srebrno evropsko ligo kot zadnjeuvrščeni letošnje zlate lige?
Zlobni genij
# 19.06.2018 ob 16:30
Vsaj eno svetovno prvenstvo v igri z žogo, če že rokometnega, nogometnega, in verjetno še košarkaškega ne bomo videli s slovensko člansko reprezentanco.
Matonymus
# 05.07.2018 ob 15:15
Pa dajte popravit V Klemen Hribar.
cricka
# 19.06.2018 ob 16:24
Brata Kök manjkata
Kazalo