Tonček Štern je izkoristil priložnost in upravičil zaupanje selektorja Andree Gianija. Foto: odbojka.si
Tonček Štern je izkoristil priložnost in upravičil zaupanje selektorja Andree Gianija. Foto: odbojka.si
Odbojkarji nadaljujejo zmagoviti niz

Čeprav so Slovenci igrali z nekoliko spremenjeno postavo, brez Mitje Gasparinija in Danijela Koncilje, niso imeli proti povprečnemu tekmecu nobenih težav. Tonček Štern, Uroš Pavlović in Gregor Ropret, ki v prvih tekmah niso veliko igrali, so upravičili zaupanje selektorja Gianija in dokazali, da na njih lahko resno računa.

Slovenija je tako zanesljivo obdržala prvo mesto v skupini B in se še bolj približala uvrstitvi na zaključni turnir. Ekipi se bosta v soboto pomerili še enkrat.

1. niz: Z delnim izidom 11:1 naredili red
Na začetku je bilo sicer nekaj težav s sprejemom (v prvem nizu je bil 30-odstoten), tako da so domači povedli z 10:7, a Gianijevi izbranci so odgovorili na najboljši mogoči način. Z delnim izidom 11:1, ki so ga dosegli po zaslugi dobrih servisov Pavlovića in bloka, veliko pa so jim z napakami pomagali tudi Romuni, so prišli do visokega vodstva.

2. niz: Boljši sprejem Slovenije
Naveza Ropret-Štern je bila najbolj zaslužna, da so gosti prišli do visokega vodstva tudi v drugem nizu, v katerem je bil sprejem Slovencev mnogo boljši kot v prvem. Po dveh servisih Ropreta so domači žogo dvakrat poslali na roko Šterna, ki je to znal izkoristiti in na semaforju je bilo 6:11.

3. niz: Štern zaslužen za zadnjo točko
Toda nato se je razigral domači blok, s štirimi blok točkami so prišli do izenačenja (12:12), tako da je bil Giani prvič na tekmi prisiljen vzeti odmor. Njegova navodila so zalegla, saj so Slovenci po bloku Šketa že na tehnični odmor odšli s štirimi točkami prednosti.

Ko so Slovenci v tretjem nizu povedli z 11:6, je bilo že videti, da je odpor tekmeca strt. Toda domači so se še približali na 13:14, toda servisi Pajenka in blok Pavlovića so reči vrnili na svoje mesto. Pred drugim tehničnim odmorom je priložnost za igro dobil še Jan Klobučar, Slovenci pa so po zaslugi zanesljive igre prav vseh niz gladko pripeljali do konca. Tekmo je z blokom zaključil odlični Štern.

Evropska liga, skupina B:
ROMUNIJA - SLOVENIJA (Craiova)
0:3 (-14, -22, -17)

Romunija: Dascalu, Balhaceanu, Cherbeleata, Maries, Ene 4, Gheorghita 12, Bala 7, Lica 13, Borota, Spinu 3, Georgescu, Laza.
Slovenija: Pajenk 10, Šket 9, Vinčić, Klobučar, Kovačič, Pokeršnik, Ropret 2, Urnaut 11, Čebulj 1, Štern 13, Pavlović 8.

Sobota ob 17.00:
ROMUNIJA - SLOVENIJA (Craiova)

Odbojkarji nadaljujejo zmagoviti niz