Panvita in Salonit sta upravičila vlogo favorita. Foto: Blaž Weindorfer
Panvita in Salonit sta upravičila vlogo favorita. Foto: Blaž Weindorfer

murci so na odločilni tretji tekmi s 3:1 premagali Triglav, Primorci pa so s 3:0 odpravili Maribor.

V četrtfinalnem dvoboju Panvite Pomgrada in Triglava vendarle ni bilo presenečenja. Čeprav se je serija začela s presenetljivim porazom Sobočanov na domačem terenu, pa so varovanci Dejana Fujsa na koncu vendarle uveljavili majhno prednost v kakovosti in napredovali v polfinale. Prekmurci so prva dva niza dobili s 16 in 15, tretjega izgubili z -22, v zadnjem pa slavili s 27:25.

"Zadovoljen sem z zmago in uvrstitvijo v polfinale, kar je bil naš letošnji cilj. To smo dosegli, čeprav težko. Vse tri tekme so bile namreč zelo napete in negotove do konca, predvsem prva in današnja. Slednja še posebej v zadnjem nizu, ki smo ga že imeli dobljenega in bi ga na koncu skoraj izgubili. V izločilnih bojih se pač igra do zadnje točke in mi tu še vedno preveč nihamo," je povedal Fujs.

Salonit je bil boljši od Maribora s 25:21, 25:20 in 27:25. Kanalci so upravičili višje mesto v rednem delu prvenstva in vlogo favorita. Tretja, odločilna tekma je bila kopija prve, Salonit je bil boljši, Mariborčani, ki so na domačem terenu v soboto zmagali s 3:2, pa so nudili dostojen odpor, a jim niza vseeno ni uspelo osvojiti. Domači so imeli boljši sprejem, kar se je kazalo tudi v lahkotnosti napada, v katerem sta bila neustavljiva Dejan Čabarkapa in Jure Okroglič, ki sta skupno dosegla 36 točk, zelo dobra pa sta bila tudi v svoji osnovni nalogi, sprejemu.

Panvita se bo v polfinalu pomerila s Calcit Volleyballom, Salonit pa z ACH Volleyjem.