Odbojkarji Calcita so pripravili prijetno presenečenje. Foto: MMC RTV SLO/Calcit Volleyball
Odbojkarji Calcita so pripravili prijetno presenečenje. Foto: MMC RTV SLO/Calcit Volleyball
Luka Slabe
Luka Slabe z igro svojih varovancev ne more biti zadovoljen. Foto: BoBo
Calcit v finalu izenačil na 1:1

Razigrani gostitelji so slavili po petih nizih s 3:2 (-18, 21, 23, -14, 9). Tretja tekma bo v nedeljo v Tivoliju. Na prvi tekmi so odbojkarji ACH-ja igrali odlično in nadigrali Kamničane s 3:0 (20, 15, 18), povsem drugačen obraz pa so varovanci Marka Brumna prikazali na drugi tekmi.

Statistično so bili gostje boljši. Uspešnejši so bili pri napadih, v bloku in tudi pri servisu, a na koncu so nepopustljivi Kamničani presenetili. V prvem nizu so bili Ljubljančani zanesljivi. Po približanju domačih odbojkarjev je gostujoči trener Luka Slabe posredoval s polminutnim odmorom, po katerem so njegovi varovanci povedli z 20:15 in prednost zadržali do konca niza.
Gostitelji odlični v 2., 3. in 5. nizu
V izenačenem drugem nizu je odločil uspešen začetni udarec Žige Šterna, po katerem so gostitelji povedli s 23:20. Zaključno žogo je izkoristil Jan Pokeršnik. V enakem ritmu so Kamničani nadaljevali v naslednjem nizu, v katerem so ves čas imeli pobudo. Odbojkarjem ACH-ja je še uspelo izenačiti na 22, nato pa je odločil Pokeršnik.
V četrtem nizu so trenutni prvaki stvari postavili na svoje mesto in si hitro priigrali prednost s 13:6 ter na koncu domačo vrsto pustili na 14. točki. V odločilnem petem nizu pa je Brumnovim varovancem uspelo strniti svoje vrste in prikazati igro iz drugega in tretjega niza. Hitro so povedli s 7:2 in si priigrali kar šest zaključnih žog. Drugo je v mrežo poslal gostujoči kapetan Andrej Flajs. Gre za ponovitev lanskega finala. Naslov branijo Ljubljančani, ki so veliki favoriti tudi letos. Lani so slavili v seriji s 3:0.

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: "V tej sezoni imamo nekaj težav na korektorskem mestu. Nekaj časa je bil odsoten Danijel Pokeršnik in ta poškodba ga je bolj vrgla iz tira, kot smo mislili. Na drugi strani pa njegov brat Jan lahko izredno kakovostno igra tudi na položaju, ki ga ni vajen. S tem nam je zelo olajšal igro, saj so Ljubljančani morali paziti na vseh devet metrov širine, medtem ko so v Tivoliju praktično pokrivali le tri, štiri mreže. Mislim, da je odločalo veliko srce in kolektivna igra, saj ne bi izpostavil samo Jana Pokeršnika. Pohvale si zasluži celotna ekipa, pa tudi vse menjave, ki sem jih opravil, so se izkazale za koristne. Za to tekmo same pohvale mojim igralcem."
Mitja Pleško, igralec ACH-ja Volleyja: "Že toliko časa sem v odbojki, da tega poraza ne jemljem tragično. S stališča nekoga, ki ima rad odbojko, je to morda naš poraz celo dobra stvar, s stališča našega kluba in kot igralca ACH-ja Volleyja pa to seveda ni v redu. Ampak to se dogaja. Za to, da nismo bili pravi na igrišču, je krivda tudi na strani Calcitovih igralcev, ki so bili zelo razigrani, in ko jim je igra stekla, so bili precej neugodni. Dobro so igrali tudi v bloku in obrambi, bolj kot mi, kar je bil prvi minus naše igre, drugi pa naše veliko število lastnih napak."

FINALE, druga tekma
CALCIT VOLLEYBALL - ACH VOLLEY 1:1
3:2 (-18, 21, 23, -14, 9)

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar – libero, Novljan, Brulec 2, D. Pokeršnik 1, Planinc 16, J. Pokeršnik 19, Brus 7, Hrast 1, Stavbar 7, Kotnik 2, Štern 7.

ACH Volley: Flajs 10, Lewis 9, Šket 17, Sidibe 11, Klobučar 11, Pleško 5, Petrović, Ropret, Fabjan – libero, Rašić 6, Moreno 3, Vidič 8.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Tretja tekma bo v nedeljo, četrta pa v torek.

Za 3. mesto, sobota:
ASTEC TRIGLAV - PANVITA POMGRAD 0:1

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.

Calcit v finalu izenačil na 1:1