Slovenke so zanesljivo odpravile Grkinje, v četrtek pa jih čaka zahteven obračun z Belgijo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so zanesljivo odpravile Grkinje, v četrtek pa jih čaka zahteven obračun z Belgijo. Foto: www.alesfevzer.com

Najučinkovitejša je bila Iza Mlakar s 17 točkami. Na uvodu je bil rezultat do pete točke izenačen, nato pa so Slovenke povedle z 8:5 in po slabi igri Grčije v napadu z 11:7. Tekmice so se približale na točko, po uspešnih napadih Lane Ščuka pa je bila razlika vnovič štiri točke.

V drugem nizu so Slovenke vodile za štiri točke, a na 20. točki sta bili ekipi izenačeni. V končnici niza so bile bolj zbrane slovenske igralke, levji delež je spet prispevala napadalna vrsta.

Slovenske odbojkarice so tudi na začetku tretjega niza nadaljevale v visokem ritmu in si po bloku Eve Mori hitro priigrale prednost treh točk (4:1). Po dveh zaporednih točkah Ize Mlakar, prve z napadom, druge pa z blokom, je grška klop ob izidu 10:6 za Slovenijo zahtevala prvi odmor. A ta ni prinesel preobrata. Razlika je narasla že na 23:16, zmaga je bila pravzaprav že zagotovljena.

"Danes smo začeli srečanje bolje in veliko bolj agresivno kot včeraj. Ob dobrem servisu smo jim onemogočali razvoj igre, na ta račun pa smo lahko dobro formirali blok in organizirali igro v obrambi. Zelo dobro smo igrali tudi na njihov servis, ne ravno najboljše v protinapadih, toda blok in obramba sta delovala odlično, prav tako servis. Grkinje imajo odlične napadalke, toda že od začetka srečanja smo jih uspešno ustavili," je povedal slovenski selektor Alessandro Chiappini.

V četrtek Slovenke čaka obračun z Belgijo, ki bo po današnjem porazu z Nizozemsko (3:0) še kako motivirana za zmago.

Na svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto na Japonskem, se uvrstita le prvouvrščeni ekipi iz skupine G.

Skupina G, 2. dan turnirja v Rotterdamu:
SLOVENIJA
- GRČIJA
3:0 (17, 22, 19)
Slovenija: Mori 6, Eržen, Pahor, Igličar 1, Mlakar 17, Đukić, Mihalinec, Ščuka 11, Pintar 1, Mikl, Marušič, Planinšec 8, Sobočan 6, Grudina 6.

ČEŠKA - BOLGARIJA
1:3 (18, -24, -16, -21)
BELGIJA - NIZOZEMSKA
0:3 (-18, -18, -22)

Četrtek ob 14.30:
BOLGARIJA - GRČIJA
Ob 17.00:
SLOVENIJA - BELGIJA
Ob 19.30:
NIZOZEMSKA - ČEŠKA

Vrstni red: Nizozemska in Bolgarija po 6, Slovenija 3, Belgija 2, Češka 1, Grčija 0 točk.