Calcit Volleyball bo imel težko delo proti Modeni. Foto: www.alesfevzer.com
Calcit Volleyball bo imel težko delo proti Modeni. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Flajs
Andrej Flajs trenutno najšibkejšo točko ACH-ja vidi v komunikaciji na igrišču. Foto: BoBo
ACH Volley pred obračunom z Omonio
Odbojkarice Calcita proti Modeni nimajo česa izgubiti

V letošnji nekoliko spremenjeni Ligi prvakinj ima mesto zagotovljenih dvanajst ekip, iz kvalifikacij pa bodo napredovale še štiri ekipe.

Liu Jo Nordmeccanica je nastala z združitvijo lani drugouvrščene ekipe italijanskega prvenstva Piacenze in četrtouvrščene Modene. "Nismo imeli ravno sreče z žrebom, toda imeli bomo priložnost igrati proti eni najboljših italijanskih ekip in ugotoviti, kakšna je naša resnična vrednost. Skušali bomo odigrati svojo najboljšo igro, naša prednost bo v tem, da nimamo česa izgubiti. Večji pritisk bo na strani Modene," je svoja pričakovanja pred tekmo strnil trener Calcita Alessandro Beltrami, ki je lani vodil ekipo Modene, za katero je igrala tudi nekdanja calcitovka Lana Ščuka.

"Gre za tekmice, ki igrajo na višji ravni, zato bomo morale omejiti število lastnih napak. Zavedamo se, da bodo njihovi napadi močnejši, višji, da jih bo težko ustaviti, vendar smo se nanje resno pripravljale," pa si želi slovenska reprezentančna blokerka Tina Grudina.

Modeno vodi Lorenzo Micelli, ki je lani s poljskim Atom Trefl Sopotom že gostoval v Tivoliju. Povratna tekma bo v soboto ob 20.30. Zmagovalec dvoboja bo v 3. krogu kvalifikacij (15./19. 11.) igral proti zmagovalcu dvoboja Brčko - Cannes.

Kedačič: Ekipa še vedno ne diha, kot bi si želel
V sredo čaka prva tekma v kvalifikacijah tudi ACH Volley, ki se bo boril za jubilejni deseti nastop v tem tekmovanju. Na Cipru bodo slovenski prvaki ob 18.00 igrali proti Omonii.

Ljubljančani letošnje sezone niso začeli najbolje. V srednjeevropski ligi so nepričakovano izgubili v Zagrebu proti Mladosti, v domačem prvenstvu jih je v svoji dvorani presenetil Maribor, preteklo soboto pa so tudi z veliko mero sreče v Tivoliju ugnali oslabljeni Calcit Volleyball, ki je zapravil štiri zaključne žoge za zmago.

"O Omonii imamo veliko informacij in tudi videoposnetke. Ogledali smo si, v kakšni zasedbi igrajo, imajo tri Brazilce in enega Poljaka, vendar so šele nekaj časa v polni zasedbi. Želimo si priti do svoje prepoznave igre in zmagati na obeh tekmah. Naša ekipa še vedno ne diha, kot bi si želel. Dokler bomo imeli takšne razpoke, kakršne smo imeli v zadnjem času, bomo imeli težave, toda Liga prvakov je drugačen motiv kot državno prvenstvo in videli bomo, kako bodo igralci odreagirali," pravi trener Zoran Kedačič.

Kapetan Andrej Flajs v svoji ekipi trenutno najšibkejšo točko vidi v komunikaciji na igrišču. Povratna tekma bo v nedeljo ob 18.00 v Stožicah. Zmagovalec dvoboja bo v 3. krogu (16./20. 11.) igral proti francoskemu klubu Arago de Sete.

Največji uspeh Omonie v evropskih tekmovanjih je lanska uvrstitev v osmino finala pokala CEV, vendar tudi zaradi finančnih težav poljskega Jasztrebskega, ki je izstopil iz tega tekmovanja.

ACH Volley pred obračunom z Omonio
Odbojkarice Calcita proti Modeni nimajo česa izgubiti