Marija Šestak je marca osvojila bron na dvoranskem svetovnem prvenstvu in bo tudi v Pekingu kandidatka za medaljo. Foto: EPA
Marija Šestak je marca osvojila bron na dvoranskem svetovnem prvenstvu in bo tudi v Pekingu kandidatka za medaljo. Foto: EPA
Osovnikar in Šestakova merita visoko

"Po krču mečne mišice in lažji poškodbi sem zdaj zdrava. Če bom v Pekingu v kvalifikacijah skočila 14,50 metra, si bom zagotovila nastop v finalu. Troskok je letos zelo izenačena disciplina. Šest nas je, ki smo v razliki 15 cm. Konkurence ne bom gledala, upam le, da bo pred menoj čim manj tekmovalk," pravi Šestakova, ki je zaradi izgube kilogramov (v Grčiji se je zastrupila s hrano) spet začela trenirati na tekmovalni ravni, z daljšim zaletom.

Zadnje podrobnosti pili v Kranju
Cilj najhitrejšega Slovenca, lani je bil edini belec, ki je v šprintu tekel v finalu svetovnega prvenstva, je izboljšati osebni rekord. Prejšnji konec tedna je na državnem prvenstvu sto metrov pretekel v času 10,16 sekunde in dokazal, da je v olimpijski sezoni dobro pripravljen: "Vse gre po načrtih. Vadil sem v Kranju in sprememba po sicer običajni vadbi v Ljubljani je bila dobrodošla. Veliko pomeni tudi podatek, da se tekme v Pekingu že tako veselim, kot sem se lanske v Osaki."

V sredo si boste lahko prebrali intervju z Maticem Osovnikarjem

Otteyjeva vendarle osmič zapored na olimpijske igre?
Predsednik Atletske zveze Slovenije Peter Kukovica je na novinarski konferenci povedal, da je zadovoljen, ker gre v Peking 17 slovenskih atletov in atletinj. "Naš cilj je ena do dve medalji in še ena do tri finalne uvrstitve." O možnosti posebnega povabila za Merlene Ottey odgovarja: "Če obstaja ta možnost, bomo podprli njen nastop. Upam, da se bo čim prej obrnila na Olimpijski komite Slovenije, ker Atletska zveza ne prijavlja potnikov na olimpijske igre!"

T. O.

Osovnikar in Šestakova merita visoko