Bojan Tokič je lahko zadovoljen, pred njim pa je že nov izziv. Kaj drugega reči za dvoboj proti enemu prvih favoritov, ki bo za nameček igral še pred svojimi privrženci. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Tokič je lahko zadovoljen, pred njim pa je že nov izziv. Kaj drugega reči za dvoboj proti enemu prvih favoritov, ki bo za nameček igral še pred svojimi privrženci. Foto: MMC RTV SLO
Teja Zupan
Teja Zupan ima v daljinskem plavanju še lepo prihodnost. Foto: Reuters
Tokič preskočil prvo oviro
Tokičev odločilni niz
Župančič Regent brez finala

Tokič je v napetem, maratonskem, obračunu namiznoteniškega turnirja v Pekingu s 4:3 v nizih (14:12, 6:11, 5:11, 11:8, 11:9, 8:11, 11:6) le premagal Italijana romunskega rodu.

"Nasprotnik je odigral življensko tekmo, videlo se je, da je imel za seboj že dve tekmi na teh olimpijskih igrah. Imel sem težke noge, tremo. Si moram čestitati, da sem kljub slabi igri in s kančkom sreče premagal nasprotnika," je 27-letnik povedal po zmagi.

Dvoboj z drugim nosilcem, ki je v Pekingu že osvojil ekipno zlato, ga čaka jutri ob deveti uri po slovenskem času. "To bo 'misija nemogoče', vendar verjamem vase. Zavedam se tudi, da bom pred 8.000 gledalci v univerzitetni dvorani, v kateri bo 'grmelo', igral s tekmecem, ki je boljši od mene v vseh elementih namiznoteniške igre in je tudi boljši praktično od vseh ostalih igralcev sveta," se Tokič zaveda kvalitete nasprotnika, a kljub temu ne meče puške v koruzo.

Zupanova kar dvanajsta
Daljinska plavalka Teja Zupan je na 10 kilometrov zasedla 12. mesto. S silovitim finišem je slavila Larisa Ilčenko. Zupanova je za Rusinjo zaostala 16 sekund. 18-letna plavalka Žita Gorenjke Radovljice je bila v vodilni skupini vse do odločilnega sprinta nekaj sto metrov pred ciljem.

V vodi je bilo veliko pretepanja
"Bilo je težko. V vodi spet veliko pretepanja. Enostavno je bila vsake toliko časa strašanska gneča na progi in naredil se je klobčič, iz katerega nisem mogla. Nekajkrat se mi je zdelo, da plavam kar prek tekmic," je povedala Zupanova, ki tekmicam ni ostala ničesar dolžna, prejela je tudi sodnikovo opozorilo - rumeno zastavico: "Zdaj sem se že udeležila nekaterih tekem, in če je treba, znam udariti tudi nazaj, čeprav tega res ne maram."

Župančič Regent brez finala
Kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je ostal brez finala discipline K-1, 1.000 metrov. Slovenski predstavnik je zaostal že na štartu in z velikim zaostankom v svoji polfinalni skupini osvojil šesto mesto. Za tretjim mestom, ki je še peljalo v finale, je zaostal za osem sekund: "Že od starta sem bil zadaj in brez možnosti. Mislim, da me ni strla glava, ampak so me izdale roke. Ni šlo. Tudi tekmeci, ki imajo na papirju sicer večje uspehe od mene, so bili premagljivi, saj sem v karieri premagal že prav vsakega med njimi. Mislil sem, da sem dobro pripravljen, a očitno ne. Sicer pa se je brez trenerja težko pripraviti."

Za Rovana poškodba premočna
Jure Rovan
je s preskočenimi petimi metri in 30 cm že končal nastope v skoku ob palici. Brežičan je nastopil poškodovan in zasedel 32. mesto v kvalifikacijah.

"Jezen in razočaran sem. Zaradi poškodbe, nategnjene mišice, sem ta teden le kolesaril po olimpijski vasi. Pravega treninga ni bilo. Tekmoval sem s skrajšanim zaletom in nisem mogel storiti več," poudarja Rovan.

C. R.

Tokič preskočil prvo oviro
Tokičev odločilni niz
Župančič Regent brez finala