Vasilij Žbogar gre pogumno po tretje olimpijsko odličje. Foto: BoBo
Vasilij Žbogar gre pogumno po tretje olimpijsko odličje. Foto: BoBo
Iztok Čop in Luka Špik sta s polfinalno predstavo napovedala boj za medalje. Foto: BoBo

Žolnirjeva se je po zmagah nad Nemko Claudio Malazahnovo, Ekvadorko Estefanio Garcio, Izraelko Alice Schlesinger in Mongolko Munhzajo Cedevsrune uvrstila v finale, kjer je z vazarijem zlomila Kitajko Lili Šu. To je prva ženska zlata olimpijska medalja za Slovenijo v zgodovini!

Aljaž Sedej je izpadel v 1. krogu, potem ko je moral premoč priznati Američanu Travisu. Več tukaj.

Žbogar pred prostim dnem napredoval za mesto
Žbogar
je v petem plovu razreda finn zasedel osmo mesto, v šestem pa peto. Skupno se je po tretjem dnevu prebil na peto mesto. Pred njim so Danec Hogh-Christensen (7 točk), Britanec Ben Ainslie (17), Francoz Lobert (23) in Hrvat Kljaković Gašpić (24), Izolan ima 27 točk. Jutri je prost dan.

Hmeljak napredoval za eno mesto
Karlo Hmeljak
je po drugem tekmovalnem dnevu v razredu laser na 27. mestu in je napredoval za eno mesto. V tretji regati je bil 18., četrto pa je končal na 33. mestu in ima skupno 104 točke. Vodi Avstralec Tom Slingsby (11 točk).

Savšek z drugim časom polfinala
Benjamin Savšek
se je v velikem slogu uvrstil med osem najboljših kanuistov, nato pa v finalu padel v sklop napak, iz katerega se ni več rešil. Več tukaj.

Čop in Špik v velikem slogu v finale
Sijajno sta svoje delo opravila veslača Luka Čop in Iztok Špik, ki sta se z zmago v svoji polfinalni skupini uvrstila v četrtkov finale. Absolutno sta dosegla tretji čas, hitrejša sta bila le Argentinca in Novozelandca.

Klinarjeva 46 stotink od finala
Plavalka Anja Klinar se je na 200 m delfin, ki ni njena paradna disciplina, presenetljivo uvrstila v večerni polfinale. Gorenjka je plavala 2:09,24, kar je bil 14. izid kvalifikacij. V polfinalu je nato s časom 2:07,84 zasedla 11. mesto. Finale je zgrešila za 46 stotink.

Pred Kavčičem previsoka ovira
Blaž Kavčič
je v drugem krogu teniškega turnirja izgubil s četrtim nosilcem Špancem Davidom Ferrerjem z 2:6 in 2:6. Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta v drugem krogu turnirja dvojic izpadli z Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci.

Danes so podelili 15 kompletov medalj, poleg štirih plavalnih, še enajst drugih.