Takole je bilo biatlonsko prizorišče v centru Laura videti v nedeljo pozno popoldne. Foto: Reuters
Takole je bilo biatlonsko prizorišče v centru Laura videti v nedeljo pozno popoldne. Foto: Reuters
Marcus Hellner
Marcus Hellner se je takole razveselil ubranitve naslova olimpijskega prvaka v štafeti 4 x 10 km. Foto: Reuters
Peter Prevc
Peter Prevc se bo v domovino na Letališče Jožeta Pučnika iz Sočija predvidoma vrnil v sredo ob 19.35. Foto: Reuters

Vzrok je bila gosta megla, ki se je spustila nad tekmovališče in preprečila nedeljsko izvedbo. V ponedeljek bo tako v centru Laura dvojni spored, najprej bodo nastopili moški ob 7.00 po slovenskem času, nato pa še dekleta (nastopa Teja Gregorin), prav tako v skupinskem štartu, ob 16.00.

Fak: Sem se najedel, napil in naspal
Fak je odpoved za Radio Slovenija dogajanje takole pokomentiral: "To je normalno v svetu športa. S tem sem se že sprijaznil. Štart je bil najprej prestavljen za eno uro. V tem času sem se najedel, napil in nekoliko naspal vmes, tako da se nisem pretirano obremenjeval. Ritem bo jutri zaradi zgodnjega štarta nekoliko drugačen, ampak je prav, da je tako."

Kosi tokrat 29.
Prvi komplet medalj so podelili v superveleslalomu, kjer je slavil norveški alpski smučar Kjetil Jansrud. Srebrno medaljo je presenetljivo osvojil Američan Andrew Weibrecht, mesto na tretji stopnički odra za zmagovalce pa sta si razdelila Američan Bode Miller in Kanadčan Jan Hudec. Edini Slovenec Klemen Kosi je zasedel 29. mesto.

Samkova prvakinja v deskarskem krosu
Nov komplet medalj so podelili tudi v ženskem deskarskem krosu. Olimpijska prvakinja je postala Čehinja Eva Samkova. Druga je bila Kanadčanka Dominique Maltais, tretja pa Francozinja Chloe Trespeuch.

Švedi prvaki v štafetni preizkušnji
Švedski tekmovalci v smučarskem teku so postali olimpijski prvaki v moštveni štafetni preizkušnji 4 x 10 kilometrov. Srebro je pripadlo Rusiji, bron pa Franciji. Slovenija na preizkušnji ni imela svojih predstavnikov. Zlato kolajno so Švedski pritekli Lars Nelson, Daniel Richardsson, Johan Olsson in Marcus Hellner. S tem so ponovili uspeh izpred štirih let iz Vancouvra.

Znova državno prvenstvo Nizozemske v areni Adler
V ženskem hitrostnem drsanju na 1.500 metrov je bilo na sporedu (znova) nizozemsko državno prvenstvo. Z olimpijskim rekordom 1:53,51 v areni Adler je slavila Jorien ter Mors pred branilko naslova Ireen Wust in Lotte Van Beek.

Nadaljeval se je turnir v krlingu za moške in ženske. Švedi in Kanadčani so si že zagotovili nastop v polfinalu. V 9. krogu predtekmovanja so Švedi s 6:4 ugnali ZDA in z 8:4 Rusijo, Kanadčani pa so bili z 8:6 boljši od ZDA in po podaljšku z 9:8 od Kitajcev. Hokejistke imajo na sporedu boje za razvrstitev med petim in osmim mestom, na ledenih ploskvah so bili tudi hokejisti.