Mateja Pintar se je v prvem dvoboju pošteno namučila. Foto: MMC RTV SLO
Mateja Pintar se je v prvem dvoboju pošteno namučila. Foto: MMC RTV SLO

V uvodnem dvoboju je s 3:2 premagala Francozinjo Marie Christine Fillou, potem ko je v nizih zaostajala že z 0:2.

Nosilko bronastega odličja izpred štirih let v Pekingu je dvoboj začela zelo slabo. V prvem nizu je osvojila štiri točke, v drugem pa šest. Tretji in četrti niz je Slovenka dobila na razliko (13:11), v odločilnem pa je bila od 51-letne Francozinje boljša z 11:7. Pintarjeva se bo v petek zvečer pomerila še s Tunizijko Hatice Duman. Iz skupine napreduje le zmagovalka skupine.

"Tudi mene je malo skrbelo po dveh nizih. Ampak večkrat potrebujem malo časa, da se navadim na mizo in žoge, v drugem sem naredila nekaj taktičnih napak. Morda je odločilo to, da sem navajena igrati takšne tekme, tudi v Pekingu sem v prvem krogu imela 'grozljivko', sicer bolj za gledalce kot zame. Sem pa vesela, da sem to izvlekla. To je ena mojih najmočnejših točk in če me že toliko časa ni bilo v namiznem tenisu, jo moram čim bolj izkoristiti," je pojasnila Pintarjeva.

Andreja Dolinar, druga slovenska namiznoteniška igralka, je v dvorani Excel zvečer izgubila z Italijanko Valerio Zorzetto s 3:1 (13:11, 11:3, 3:11, 11:8).

To sta bila tudi edina slovenska nastopa prvega dne iger.