Maji Vidmar se ni izšlo po načrtih. Foto: BoBo
Maji Vidmar se ni izšlo po načrtih. Foto: BoBo
Klemen Bečan
Klemen Bečan ni bil kos zahtevnim balvanom v polfinalu. Foto: MMC RTV SLO

Vidmarjeva se je sicer že na dveh svetovnih prvenstvih povzpela na stopničke. Leta 2007 in 2009 je osvojila bron, lani na Ssvetovnem prvenstvu v Arcu je bila 11., tokratno tekmovanje pa je končala na 17. mestu, čeprav je bila med favoritinjami za stopničke daleč pod osmerico najboljših, ki se bodo merile v sobotnem finalu.

Vidmarjeva prehitro čez steno
"Smer zanesljivo ni bila lahka. Do mesta, kjer sem padla na sredini stene, sem šla zelo dobro in nisem imela večjih težav. Na tem mestu pa sem šla enostavno prehitro, verjela sem, da bom naredila gib, a ga nato nisem, napačno sem se tudi odločila za težjo varianto, ker sem mislila, da bo šlo. Prehitro se je končalo vse skupaj. Pričakovala sem, da bi lahko dosegla več, in vem, da bi lahko dosegla več. Konec prihodnjega tedna bo tekma za svetovni pokal v Puursu v Belgiji, tako da moram ta ponesrečeni nastop čim prej pozabiti in se s pravo glavo odpraviti naprej na ostale tekme za svetovni pokal," je bila po polfinalu razočarana 26-letna Škofjeločanka Vidmarjeva, nekdanja skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti.

Bečan se je spraševal, kaj dela tam
Za 30-letnega Bečana je bil polfinale pretežak, da bi dosegel kaj več: "Balvani so mi bili enostavno pretežki. Prvi mi je bil čuden, nikakor ga nisem mogel preštudirati. Drugi je bil kr' neki in sem se samo čudil, kaj tam delam, tretji je bil zanimiv s skokom. Najprej sem mislil, da bo šlo zlahka, a sem se uštel, saj na koncu nisem mogel držati 'krimpa'. Naredil sem, kar sem lahko, ampak ni šlo."

Bečan, Primožic in Škofic še v težavnosti
Slovenija ima v dvorani Bercy še tri polfinaliste. Medtem ko v balvanih v ženski konkurenci ni slovenske predstavnice, so si v četrtkovih kvalifikacijah polfinale v težavnosti v moški konkurenci priborili Bečan, Urban Primožič in Domen Škofic.