Klemnu Bečanu na Kitajskem ni šlo po načrtih, ta konec tedna pa naj bi na domači tekmi priplezal do finala. Foto: Urban Golob
Klemnu Bečanu na Kitajskem ni šlo po načrtih, ta konec tedna pa naj bi na domači tekmi priplezal do finala. Foto: Urban Golob

Prvi slovenski adut za odličje v občini Log - Dragomer je Mina Markovič. 24-letnici, ki je v prejšnji sezoni osvojila svetovni pokal v težavnosti in kombinaciji, eno izmed šestih zmag pa je dosegla tudi na balvanih, lani na Logu ni šlo dobro, bila je enajsta: "Veliko je odvisno od postavljavcev. Steno nekaj malega poznam, naredili smo en trening na njej, rekla bi, da domača tekma ne pomeni posebne prednosti."

Od Slovenk bodo nastopile še Maja Vidmar, Katja Vidmar in Mateja Hohkkraut.

Klemen Bečan, ki je v lanski sezoni zasedel sedmo mesto v balvanskem seštevku, pričakuje uvrstitev v finale: "Letos sem pripravljen dobro, vendar tega nisem pokazal na uvodni tekmi na Kitajskem. Zdaj verjamem, da bo šlo po načrtih." V slovenski ekipi so še Jure Bečan, Jernej Kuder in mlada Urban Primožič in Domen Škofic. Mladinski svetovni prvak Jure Raztresen zaradi lažje poškodbe ne bo tekmoval.

Vodja tekmovanja Tomo Česen in predsednik organizacijskega odbora Lorin Möscha sta zelo zadovoljna, da bo vodja postavljavcev smeri na tekmovanju svetovno priznani in vsestranski plezalec Francoz Jackie Godoffe. Gre za enega najbolj cenjenih postavljavcev z mednarodno licenco, ki sodi med najboljše postavljavce in poznavalce športnega plezanja.

Kvalifikacije bodo v Športnem parku Log na sporedu v soboto. Moške z začetkom ob 10. uri, ženske ob 16. uri, polfinale (ob 12. uri) in veliki finale z začetkom ob 19. uri pa bosta v nedeljo. Lani je na Logu zmagal Francoz Guillaume Glairon Mondet, pri ženskah pa je slavila Stöhrova.