Slovenci so z zgodovinsko uvrstitvijo v četrtfinale izpolnili cilj. Foto: Sandi Škvarč
Slovenci so z zgodovinsko uvrstitvijo v četrtfinale izpolnili cilj. Foto: Sandi Škvarč
Andrej Dobovičnik
Andrej Dobovičnik je po koncu prvenstva upravičeno zaploskal svojim varovancem. Foto: Aleš Fevžer

Slovenci so se že od prve minute naprej Špancem pogumno in čvrsto zoperstavili. Kristjan Čujec je z volejem namučil španskega vratarja, na drugi strani pa se je ob dveh velikih priložnostih Špancev izkazal Alen Mordej.

Fernandao načel slovensko mrežo
Slovenija se je uspešno branila vse do 12. minute, ko je po kratki podaji z avta Lozano potegnil kakšen meter, nato pa z desne strani podal na daljšo vratnico, kjer je nepokriti Fernandao poslal žogo za hrbet Mordeja.

Usin kaznoval napako Osredkarja
Španija je povišala vodstvo v 18. minuti, ko je podajo Igorja Osredkarja prestregel Usin in stekel v protinapad ter ob nekaj zmede v slovenski obrambi žogo po tleh poslal v vrata. Slovenci so do polčasa poskusili nekoliko napadalneje, a se je Španija gladko ubranila.

Aicardo pokopal slovenske upe
V drugem polčasu Slovencem ni uspelo najti poti do španskih vrat. Vse upe varovancev Andreja Dobovičnika je v 37. minuti razblinil Aicardo, ki je po podaji iz kota z volejem matiral Mordeja. Slovenci so ob koncu poskusili tudi brez vratarja, a jih je kaznoval Aicardo z zadetkom v prazna vrata.

Osredkar: Pustili smo dober vtis
"Španci so boljša ekipa, ki je vešče izkoristila naše napake. Imeli smo svoje priložnosti, a nismo zadeli. Mi se učimo in gremo odločno naprej, fantom pa iskrene čestitke za celotno prvenstvo," je kljub porazu prvenstvo s pozitivnimi mislimi končal selektor Dobovičnik. "Večino tekme smo bili enakovreden tekmec, dobro smo igrali. Žal mi je za prvi zadetek, ki smo ga dobili iz prekinitve. Borili smo se po najboljših močeh, prepričan pa sem, da smo pustili dober vtis. S prvenstva pa odhajamo z dvignjenimi glavami," pa je četrtfinale ocenil kapetan Osredkar.

EVROPSKO PRVENSTVO

ANTWERPEN, Belgija

ČETRTFINALE


Slovenija - ŠPANIJA 0:4 (0:2)
Fernandao 12., Usin 18., Aicardo 37., 40.

Ukrajina - PORTUGALSKA 1:2 (1:1)

Romunija - RUSIJA 0:6 (0:4)

ITALIJA - Hrvaška 2:1 (2:1)


POLFINALE, četrtek:
ITALIJA - PORTUGALSKA

RUSIJA - ŠPANIJA