Damir Dugonjić in Anja Klinar sta najmočnejša slovenska aduta v Netanji. Foto: EPA
Damir Dugonjić in Anja Klinar sta najmočnejša slovenska aduta v Netanji. Foto: EPA
Dugonjić že prvi dan brani zlato na 50 m prsno

Že prvi dan bo Damir Dugonjić na 50 m prsno branil naslov evropskega prvaka izpred dveh let, ko je zmagal v Herningu na Danskem.

Dugonjić ni favorit
"V plavanju je konkurenca na vsakem prvenstvu močna. Pred dvema letoma sem bil izrazit favorit, zdaj pa kar zaostajam za Adamom Peatyjem. Rekordi se podirajo konstantno in zame je pomembno, da napredujem,"
pravi 27-letni Korošec. Poleg Dugonjića bo prvi dan v vodi še osem Slovencev.

500 plavalcev iz 48 držav
V središču pozornosti bodo evropski zvezdniki. Med 500 plavalci iz 48 držav je v Izraelu med močnejšimi reprezentanca Velike Britanije na čelu s prvim tekmecem Damirja Dugonjića svetovnim prvakom in rekorderjem Peatyjem, Madžari so zastopani s prvo plavalko sveta Katinko Hosszu, še enim Dugonjićevim ostrim tekmecem Danielom Gyurto in zimzelenim Laszlom Csehom, prva zvezdnica Italije je še vedno nekdanja tekmica Sare Isaković Federica Pelegrini, na Švedskem Sarah Sjoström.

11 nastopov Hosszujeve
To so tudi tisti plavalci, ki na koncu računajo na največji del denarne pogače iz nagradnega sklada 220.000 evrov. Največ medalj napovedujejo v taboru Hosszujeve, ki ima prijavljenih 11 nastopov, iz leta v leto pa Madžarka dokazuje, da več nastopov v enem dnevu zanjo ni težava.

Netanja le stopnička do Ria
Tekma pa bo za večino, tudi za najboljše Slovence, le stopnica na poti do Ria in vsak dober dosežek bo že dokaz, da je bil vstop v tekmovalno leto 2016 dobro opravljen. Da bo delo nekaj lažje in samozavest nekaj večja, pa prireditelji plavalcem obljubljajo, da bodo nastopili v enem izmed najhitrejših bazenov na svetu.

Dugonjić že prvi dan brani zlato na 50 m prsno