Dvojni četverec je svojo nalogo opravil z odliko. Foto: Jernej Slivnik
Dvojni četverec je svojo nalogo opravil z odliko. Foto: Jernej Slivnik

Slovenski čoln je bil v vodstvu praktično ves čas tekme, odločite pa je padla v sklepnem delu, kjer je imela slovenska četverica največ moči. Drugi so bili Nizozemci (+0,38), tretji pa Kanadčani (+0,46). Izpadli so ZDA, Nova Zelandija in Irak. Iz drugega repasaža so se v polfinale uvrstile posadke Italije, Rusije in Češka.

"Moram priznati, da sem z nastopom dvojnega četverca zelo zadovoljen. Izveden je bil res tako, kot smo se dogovorili, torej da povedejo, potem poskušajo držati to prednost pred komerkoli. To pozicijo so res lepo izvedli, za zadnjih 500 metrov pa smo bili dogovorjeni, da še stopnjujejo, kar so tudi izvedli. Za to predstavo jim je res treba čestitati," je povedal selektor Miloš Janša.

V sredo nastop v četrtfinalu čaka skifista Luko Špika in lahkega skifista Rajka Hrvata. Nastop Špika je še vprašljiv, saj ga je zagrabil krč v hrbtni mišici. "Poškodba nikakor ni prijetna. Luka ima že diagnosticirano hernijo, zdaj še to .... Težko je predvsem na startu, kjer je obremenitev hrbta izredna. Danes bomo poskusili na treningu in upam, da bo z blokado šlo. V skrajnem primeru lahko pride tudi do odpovedi, saj s hudo bolečino nima smisla nastopiti," je povedal sekretar veslaške zveze Jernej Slivnik.