Pot postavnih sester Fabjan se je razšla. Foto: FIVB
Pot postavnih sester Fabjan se je razšla. Foto: FIVB
Erika in Simona Fabjan
Erika (levo) in Simona Fabjan sta pred kakšnim tednom ukinili tudi svojo spletno stran. Foto: Matic Klanšek Velej

"O tem sem razmišljala že tekom lanske sezone. Pretehtale so tudi druge želje, predvsem študij in nadaljnja kariera v pravu," je za MMC povedala še ne 25-letna, starejša izmed sester Fabjan.

Osnova je 50.000 evrov na sezono
Ne skriva, da je eden izmed razlogov za novo življenjsko pot tudi finančne narave. Lani sta s sestro podpisali pogodbo z Novo KBM, a bi potrebovali še več sredstev. "Če bi podpisali še dve taki pogodbi, bi bilo verjetno drugače. Sredstva, ki sva jih dobili, bi lahko pokrila le trenerja. Za sezono potrebuješ minimalno 50.000 evrov. To je osnova," je povedala Fabjanova. Nagrade za zmago na največjih turnirjih so okoli 25.000 dolarjev, na manjših precej manj.

V Sloveniji ni pogojev za dober trening
Je k taki odločitvi pripomogla tudi zasičenost z odbojko? "Ne, ta šport imam še vedno izjemno rada. V Sloveniji nisva imeli primernih pogojev. Od doma sva bili praktično deset mesecev na leto, saj tukaj ni primerne dvorane, tako da sva večinoma trenirali v Italiji. Za vrhunski nivo potrebuješ dva treninga na dan. Če bi trenirala doma, bi lahko tudi študirala, tako pa to ni bilo mogoče," je dejala Fabjanova.

Fantje, pozor: Erika je spet samska
Z "novim življenjem" je Erika zelo zadovoljna: "Sem študentka drugega letnika pravne fakultete, na začetku leta pa sem začela delati tudi v odvetniški pisarni. Zaenkrat je vse super." Postavna Dolenjka nam je še zaupala, da fanta trenutno nima: "Ne dolgo nazaj sem prekinila zvezo. Začenjam na novo."

Sestra Simona odslej z izkušeno Vodebovo
Njena sestra, 23-letna Simona bo nadaljevala kariero z 32-letno Andrejo Vodeb. Erika pravi: "Sestri bom vsekakor še naprej stala ob strani in jo podpirala. Še vedno ima teoretične možnosti za uvrstitev na olimpijske igre v Londonu." Simona Fabjan in Vodebova bosta maja v Parizu igrali na polfinalu celinskega pokala, kjer si bosta skušala priboriti uvrstitev na zaključni turnir v Rusiji. Tam se bodo delile olimpijske vozovnice. Slovenki se bosta pripravljali na lastne stroške.