Ivanu Trajkoviču ni uspelo stopiti na zmagovalni oder. Slovenija v Bakuju še naprej ostaja brez medalje. Foto: www.alesfevzer.com
Ivanu Trajkoviču ni uspelo stopiti na zmagovalni oder. Slovenija v Bakuju še naprej ostaja brez medalje. Foto: www.alesfevzer.com
Baku: Trajkovič četrti, Rajherjeva sedma

Dvoboj se je končal predčasno v tretjem krogu, saj je prednost občutno boljšega Španca narasla na 12 točk.

Ni bilo prave energije
"Začel sem dobro in zapiral njegove napade. Tekmovalec je višji od mene in po novih pravilih ti višji tekmovalci lažje dosegajo točke. V drugi in tretji rundi pa je šlo navzdol. Ni bilo prave energije. Motivacija je bila, ampak je bila glava izgubljena. V drugi rundi pri zaostanku z 0:4 sem bil že nervozen in, ne vem, ni šlo. Preveč sem si želel voditi borbo, a v četrti borbi ni bilo več prave moči,"
je dejal 23-letni Trajkovič.

Slovenski borec je pred tem v četrtfinalu po pravi drami premagal Italijana Leonarda Basileja z 10:9. Trajkovič je vodil že z 9:3, zmago si je nato izboril v podaljšku z zlato točko. V polfinalu je izgubil proti svetovnemu prvaku Radiku Isaevu iz Azerbajdžana z 2:17.

Nuša Rajher končala na sedmem mestu
Nuša Rajher je v kategoriji nad 67 kilogramov dočakala repasaž, kjer pa je po podaljšku izgubila s kasnejšo dobitnico brona Rusinjo Olgo Ivanovo. Rajherjeva je na koncu osvojila sedmo mesto.

Strelki obstali v kvalifikacijah
V trojnem položaju z malokalibrsko puško sta nastopili strelki Urška Kuharič in Živa Dvoršak, a sta obstali v kvalifikacijah. Dvoršakova (576 krogov) je bila 18., finale je zgrešila za tri kroge. Kuharičeva (571) je bila pa 26.

Tesen poraz Umerjeve
Lokostrelka Ana Umer, ki je v sredo v paru z Rokom Bizjakom za dva kroga ostala brez medalje med mešanimi pari, je izpadla v prvem krogu, s 6:5 je bila boljša Belorusinja Olena Tolkač.

V soboto bo novo priložnost za medaljo imel škofjeloški telovadec Sašo Bertoncelj v finalu na konju z ročaji, med Slovenci pa bodo nastopili še kolesarki Polona Batagelj in Urša Pintar ter lokostrelci.

Baku: Trajkovič četrti, Rajherjeva sedma