Dejan Zavec in Ferenc Hafner sta bila na novinarski konferenci dobro razpoložena, čeprav jo je Hafner pošteno skupil. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec in Ferenc Hafner sta bila na novinarski konferenci dobro razpoložena, čeprav jo je Hafner pošteno skupil. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ferenc Hafner
Hafnerjev obraz priča o tem, koliko močnih udarcev je prejel. Kjub temu je izrazil željo, da bi se še enkrat pomeril z Zavcem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zavec pometel z Madžarom Hafnerjem
Zavec navdušil dvorano Tabor

38-letni Ptujčan je v mariborski dvorani Tabor prevladoval ves čas dvoboja proti Hafnerju, ki je pod težo Zavčevih udarcev klonil v sedmi rundi. Madžar se je sicer pogumno upiral Zavcu, a je bila razlika v kakovosti pač prevelika.

Po 20 sekundah vedel, da bo zmagal
"Všeč mi je, da se je Ferenc prišel borit, ne pa le branit. Pokazal je, da zna udariti, a že po kakšnih 20 do 30 sekundah dvoboja sem začutil, da me ne more premagati. Vesel sem, da sem dvoboj končal brez poškodb. V zadnjih štirih, petih mesecih sem naredil napredek na delu nog, gibanju, kar se je danes pokazalo. Dobil sem odgovore, ki sem jih iskal. Imam še rezervo, zavedam se, da bo za naslednji obračun treba še bolj zavihati rokave," je kakšno uro po osvojenem naslovu evropskega prvaka v polsrednji kategoriji po verziji WBO dejal Zavec.

Energija dvorane nosila Ptujčana
Ptujčan je bil navdušen nad ozračjem, ki ga je pripravilo približno 3.000 gledalcev v dvorani Tabor: "V takšnem ambientu se je nemogoče slabo boriti. Energija dvorane te enostavno nosi. Če nekaj dobiš, potem tudi nekaj daš."

Zavec v lov na zveneče ime
Seveda pa so Zavčeve misli že usmerjene naprej: "Že v naslednjih dneh se bo začelo iskanje novega nasprotnika. Računam, da bi lahko znova boksal februarja ali marca 2015. Sem izbirčen, želim si bolj zveneče ime. Zanima me, ali Amerika tukaj ali pa v ZDA. Iskal bom sam, iskal bo Lou di Bella, iskal bo tudi Ulf Steinforth. Skupaj se bomo nato odločili za najboljšo možnost. Sam bom drzen, storil bom vse, da dobim zveneče ime. Pogumne spremlja sreča," je sklenil Zavec, nato pa se podal v jutro sobotnega dne proslaviti še eno lepo zmago.

Stračanek izgubil za naslov evropskega prvaka
Pred Zavčevim nastopom so se zvrstili še štirje dvoboji. Kikbokser Gregor Stračanek je po točkah (0:3) izgubil obračun proti Hrvatu Luki Tomiću za naslov evropskega prvaka (wako pro/full contact). Boksar Denis Simčič se je po šestih rundah s Čehom Josefom Obeslom razšel z neodločenim izidom. Hrvata Ivan Jukić in Mirzet Bajrektarević pa sta premagala Čeha Ludvika Gino in Josefa Krivko.

Nekaj utrinkov dogajanja iz mariborske dvorane Tabor si oglejte v spodnji galeriji.

Zavec pometel z Madžarom Hafnerjem
Zavec navdušil dvorano Tabor