Bogdan Gabrovec je vrsto let vodil judoistično zvezo. Foto: BoBo
Bogdan Gabrovec je vrsto let vodil judoistično zvezo. Foto: BoBo
Kako je Gabrovec premagal Jankovića
Pogovor s predsednikom OKS-a Gabrovcem
Gabrovec novi predsednik olimpijskega komiteja

Edini dozdajšnji predsednik Janez Kocijančič je ob tem dejal: "Volilno telo je izrazilo prepričljivo podporo Bogdanu Gabrovcu. Mislim, da je to dobra popotnica. Zdaj bo odvisno od njega, ali mu bo uspelo nadaljevati uspešno pot slovenskega športa. Običajno je tako, da novi ljudje prinesejo svežino, nove koncepte, in upam, da bo tudi tokrat tako."

Sodržnik, Čop in Barada podpredsedniki
Podpredsedniško ekipo bodo sestavljali Janez Sodržnik, Iztok Čop in Tomaž Barada, ekipo nadzornega odbora pa Gregor Benčina in Ivan Levak (individualni poletni olimpijski športi), Tjaša Andree Prosenc (individualni zimski olimpijski športi), Metod Ropret, Matej Erjavec, Branko Florjanič in Rok Vehovec (kolektivni olimpijski športi), Bojan Rotovnik in Milan Žvan (neolimpijski športi), Tomo Tiringer, Branko Žnidarič in Miran Kos (lokalne športne zveze), Dejan Crnek (šport za vse), Martina Ratej (predstavnica olimpijskih športov), Miroslav Cerar (individualni ustanovitelj OKS), Damjan Lazar (športna zveza, ki skrbi za invalide) in Vojka Ravbar (predstavnica sponzorjev).

Ekipa strokovna in koherentna
"Predsednik je na osnovi svojih pogledov izbral ekipo, zelo pomembno je, da je ta ekipa po eni strani strokovna, po drugi pa koherentna, se pravi, da lahko dela skupaj. Želim si, da bi v prihodnjih mesecih in letih tudi preostali, tudi tisti, ki so podpirali druga kandidata, stopili skupaj in da bi se nadaljevala uspešna pot slovenskega športa," je še dodal Kocijančič.

Janković mu želi še več medalj
Gabrovcu je bil na volitvah najbliže ljubljanski župan Zoran Janković, ki je v drugem krogu izgubil z 89:51 v številu glasov. "Čestitam Bogdanu Gabrovcu za zmago. Ta je bila pridobljena z absolutno večino, tako da pri tem ni nikakršnega dvoma. Želim mu uspešno delo, še več kolajn, kot so jih športniki osvajali doslej, kajti šport zame opravlja tri funkcije. Priteguje mlade v šport, kar rešuje težave s prekomerno telesno težo in nedovoljenimi drogami, šport je najboljši promotor podjetja, mesta, države in šport pospešuje gospodarsko rast."

Vehovar ostaja v športu
Že v prvem krogu pa je tudi po zapletu z volilno pravico podpredsedniškega kandidata Marjana Batagelja obstal Andraž Vehovar. Srebrni olimpijec iz Atlante 1996, ki pravi, da na naslednjih volitvah ne bo kandidiral, je dobil 38 glasov, dva manj od Jankovića. "Tisti zapleti na začetku prinašajo nekaj grenkega priokusa, ampak se je treba navaditi tudi na take igre. Ne glede na to, poraz ne boli. Če kdo, potem so ga športniki sposobni dobro prenesti. Vedeti pa moramo, da je Bogdan Gabrovec res zanesljivo zmagal. Na njegovo izvolitev gledam res pozitivno, mu privoščim, da mu je uspelo. Kar zadeva mene, se ne bo spremenilo nič. Celo življenje sem v športu in bom v športu. Pomagal bom kajakašem, triatloncem, nabiral prispevke za naš triatlonski klub v Kamniku, otroke vozil na treninge. To je to, več kot dovolj," pravi Vehovar.

Kako je Gabrovec premagal Jankovića
Pogovor s predsednikom OKS-a Gabrovcem
Gabrovec novi predsednik olimpijskega komiteja