Dobovec je že po prvih 15 minutah zaostajal s 6:0. Foto: Sandi Škvarč
Dobovec je že po prvih 15 minutah zaostajal s 6:0. Foto: Sandi Škvarč

.

K takšni razliki, ki se je pokazala že, ko so Ricardinho, Borja in Cardinal hitro priigrali nedosegljivo prednost, je zagotovo pripomoglo tudi nekaj strahospoštovanja pred zvenečim tekmecem. Dobovec je bil proti španskim prvakom v uvodnem krogu Lige prvakov prehitro poražen.

"Zagotovo smo v prvem polčasu naredili preveč napak. Ustrašili smo se nasprotnika, čeprav smo vseskozi opozarjali, da jih ne smemo toliko spoštovati. Tako dobri in hitri so, da so izkoristili vsako našo napako. V bistvu smo si sami zabili tiste gole. Inter je drugi svet za to skupino. Okoli njih dela pet, šest trenerjev. Oni samo pridejo in igrajo futsal, medtem ko se moramo mi ukvarjati še z drugimi težavami," je po porazu z 8:0 povedal trener Zoran Tesko.

Ob polčasu je bilo 6:0, v drugem delu še dva domača zadetka in nove vragolije čarovnika z neodbojno žogo Ricardinha, portugalskega reprezentanta, ki je majhne postave, toda velik, morda celo največji po nogometnem znanju. "Število zadetkov je preveliko za takšno tekmo, ampak mi smo dobro odigrali prvi polčas, vse priložnosti smo izkoristili in s tem je Dobovec izgubil vsako upanje. Zmago smo si zaslužili," je povedal Ricardinho.

Ricardinho za slovenske igralce ni neznanka, saj se je na klubski ravni že meril s Puntarjem, Gorico in Oplastom, v Slovenji je gostoval tudi s portugalsko reprezentanco. Marsikateri pristaš tega športa je pobrskal na družbenih omrežjih in poiskal katero izmed njegovih legendarnih preigravanj. Je dodana vrednost v vseh pogledih profesionalne ekipe iz Torejona, predmestja Madrida, ki upravičeno cilja na nov nastop na aprilskem Final fouru, ki se ji je lani izmuznil.

Slovenski prvaki iz Dobovca torej ostali pričakovano praznih rok na prvi tekmi, z malce nepričakovano visokim porazom. "Videlo se je, da je Inter izjemna ekipa. Prehitro smo dobili tri, štiri zadetke, tako da je bilo zelo težko igrati do konca," je tekmo ocenil reprezentant Uroš Kroflič.

Na prvi tekmi 1. kroga je beloruski prvak iz Lide s 4:2 odpravil francoski Kremlin iz predmestja Pariza, prav Belorusi pa so današnji tekmec Slovenije ob 18.30. To bo tekma, ki bo odločala o drugem mestu v skupini.

Toliko o tekmovalni plati turnirja, organizacijska je na malce nižji ravni od pričakovane, saj je moralo vodstvo Dobovca gostitelje spomniti na nekatere zahteve iz Uefinega protokola, kot so recimo termini za treninge in osvežilni napitki, ki so jih pri Interju nekako spregledali. Za španskega prvaka je očitno turnir elitnega dela zgolj stopnica na poti proti aprilskemu polfinalu.