New England je prvak Lige NFL postal v sezonah 2001, 2003 in 2004. Foto: EPA
New England je prvak Lige NFL postal v sezonah 2001, 2003 in 2004. Foto: EPA

Kraft je pred osmimi leti skupaj s številnimi podjetniki obiskal Sankt Peterburg, kjer se je med drugim srečal s Putinom. Kraft je takrat Putinu podaril enega od treh prstanov, ki ga je dobil kot lastnik zmagovalca najmočnejše lige v ameriškem nogometu.

Kraft: Vzel prstan in odkorakal z agenti
Po skoraj desetletju pa je Kraft zdaj priznal, kaj se je v resnici zgodilo. "Pokazal sem mu prstan. Putin ga je vzel in nataknil na svoj prst in dejal nekaj v stilu: 'S tem prstanom bi lahko koga ubil.' Nato je prstan pospravil v svoj žep in odkorakal s tremi agenti," je Kraft povedal za New York Post.

Nasvet Bele hiše: Prstan kot darilo
Kraft se je po vrnitvi v domovino obrnil na Belo hišo in jim opisal nastali položaj. Iz štaba ameriškega predsednika pa so mu svetovali naj v dobro meddržanih odnosov raje reče, da je prstan Putinu podaril.

V Kremlju obtožbo odločno zanikali
Predstavniki ruskega predsednika so to različico zgodbe že zanikali. "To, kar govori gospod Kraft, je čudno. Stal sem 20 centimetrov od njiju in dobro sem slišal gospoda Krafta, da predsedniku Putinu prstan podarja," je povedal tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov in dodal, da je prstan mogoče videti v knjižnici v Kremlju, kjer so razstavljena vsa darila, ki jih je predsednik dobil.