Maruša Štangar je slovenska junakinja drugega dne iger v Nandžingu. Foto: Olimpijski komite Slovenije
Maruša Štangar je slovenska junakinja drugega dne iger v Nandžingu. Foto: Olimpijski komite Slovenije
Maruša Štangar se veseli brona

Štangarjeva je na poti do brona premagala Belorusinjo Uljano Minenkovo, Portugalko Mario Siderot in Argentinko Aylen Elizeche. V polfinalu je morala priznati premoč Bolgarki Betini Temelkovi. V borbi za tretje mesto ji je nato nasproti stala domača tekmovalka Šjaoju Liu, Štangarjeva pa je Kitajko premagala po 36 sekundah z iponom.

"Občutki so odlični, enkratno je. Zelo sem vesela. Borbe (za bron) je bilo hitro konec. Imela sem veliko navijačev, dobro se je bilo boriti. Ni me oviralo, da je bila moja tekmica domačinka," je z nasmeškom na obrazu razlagala Štangarjeva, ki je na velikih tekmovanjih doslej osvojila tri medalje. Na mladinskem evropskem prvenstvu in kadetskem svetovnem prvenstvu je bila prav tako bronasta.

Dobro sta nastopila tudi kolesarja Katja Jeretina in Jon Božič, ki sta slabe štiri kilometre dolg kronometer končala na sedmem in osmem mestu.

Strelec Jožet Čeper je nastopil na 10 metrov z zračno pištolo in s 550 zadetimi krogi osvojil 15. mesto.

V bazen sta skočili plavalki na 100 m prosto. Nastja Govejšek je v dopoldanskih kvalifikacijah postavila osmi čas, Tjaša Pintar enajstega, v popoldanskem polfinalu pa sta ostali zunaj finala. Govejškova je osvojila deveto, Pintarjeva pa 13. mesto.

Prvi tekmovalni dan je tudi za jadralcem na deski Tonijem Vrščajem. Odjadral je tri regate, osvojil pa 12., 13. in sedmo mesto.

Za obema badmintonistoma so dvoboji drugega kroga v predtekmovalni skupini. V posamični konkurenci je Andraž Krapež s 14:21, 21:14 in 21:19 dosegel prvo zmago, boljši je bil od Nizozemca Alexa Vlaara, Katarina Beton pa je še drugič izgubila, z 21:14 in 21:10 jo je premagala Malezijka Jing Jing Li. Zvečer sta oba nastopila še med mešanimi dvojicami in še drugič zmagala.

Prvič sta nastopili tudi ekipi v košarki 3 na 3. Fantje - Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej in Gregor Klobčar - so odigrali dve tekmi. Nad Madžarsko so zmagali z 21:19, Francijo pa s 15:11. Dekleta v postavi Ela Mićunović, Althea Gwashavanhu in Maruša Derlink pa so pred Madžarkami klonila z 12:18.

Maruša Štangar se veseli brona