Preostali športi
Peter Kauzer
Peter Kauzer je po prihodu v cilj vedel, da njegova vožnja ni bila dovolj za medaljo. Foto: BoBo
Peter Kauzer
Kauzer ostaja pri naslovu evropskega prvaka iz leta 2010 in dveh naslovih podprvaka stare celine iz let 2005, ko je bilo prvenstvo tudi v Tacnu, in 2007. Foto: BoBo
Sašo Taljat in Luka Božič
Sašo Taljat in Luka Božič sta takole zaključila skupno športno kariero. Božič bo zdaj tekmoval še med posamezniki. Foto: BoBo
Taljat in Božič
Taljat in Božič sta se na koncu še okopala v "tacenskem kanalu". Foto: BoBo
VIDEO
Božičeva regeneracija za...
VIDEO
Glasno in bučno navijanje...
VIDEO
Kauzer razočaran, ker je...
VIDEO
Nastop Taljata in Božiča...
VIDEO
Nastop Petra Kauzerja v f...

Dodaj v

Kauzer šesti v Tacnu, Božič in Taljat sedma

V nedeljo še kajakašice in kanuisti
3. junij 2017 ob 11:04,
zadnji poseg: 3. junij 2017 ob 16:56
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Kajakaš Peter Kauzer je na evropskem prvenstvu slalomistov na divjih vodah v Tacnu osvojil šesto mesto.

Kauzer je po 12. času polfinala v finalu bolje opravil svojo nalogo in v cilju prevzel vodstvo z dvema sekundama prednosti pred Slovakom Andrejem Malekom. Kauzer kljub temu s svojim nastopom ni bil najbolj zadovoljen.

In res, občutek ga ni varal, saj so ga malo pozneje prehiteli Poljak Dariusz Popiela ter Čeha Jiri Prskavec in Vit Prindis, kar je pomenilo, da je medalja splavala po vodi.

Kauzer sedem desetink za bronom
Hrastničan, olimpijski podprvak, je na koncu pristal na šestem mestu. Za bronom je zaostal sedem desetink sekunde. Zmagal je Poljak Mateusz Polaczyk pred rojakom Popielo in Čehom Prskavcem. Finale najboljše petnajsterice je med 24 vratci lovil tudi Martin Srabotnik, vendar mu ni uspelo. Osvojil je 25. mesto.

Kauzer: Na vsaki tekmi sem sposoben biti v vrhu
"S tako vožnjo in dvema napakama si ne bi niti zaslužil biti na stopničkah. Po slabem začetku je bilo nato v redu skoraj do konca, kjer pa sem najprej v protitočnih vratcih 'nizko padel', na koncu pa me je še rola ustavila in sem izgubil vsaj sekundo in pol v primerjavi z drugimi. S takšnimi napakami na taki dirkaški progi, kakršna je bila danes, nimaš kaj praskati. Pač, konkurenca je preveč izenačena. To je bil danes očitno moj maksimum, očitno so bili drugi danes boljši," j
e po tekmi povedal Kauzer, ki pa še vedno verjame vase. "Na vsaki tekmi sem sposoben biti v vrhu, ampak moram pokazati tisto, kar znam. Za zdaj se dobro počutim, zdrav sem tudi. Razočaranje bo minilo, iz tega se bom nekaj naučil za naslednje tekme," poudarja Hrastničan.

Kauzer: Na živce mi gre, ko se toliko omenja nogomet
V nasprotju s številnimi drugimi ga nogomet ne more spraviti v dobro voljo. Drevi bo namreč potekal finale Lige prvakov med Juventusom in madridskim Realom, o čemer se je veliko govorilo tudi ob tacenski progi. "Nisem ravno nogometni tip, na živce mi gre, ko se toliko omenja nogomet. Največ mi pomeni družina, torej žena in hčerka, le onidve me lahko spravita v dobro voljo. Nihče drug," pravi Kauzer.

Taljat in Božič za slovo sedma
V konkurenci kanuističnih dvosedov sta na svoji poslovilni tekmi nekdanja svetovna prvaka Sašo Taljat in Luka Božič osvojila sedmo mesto. Primorca sta se enkrat dotaknil vratc. Za zmagovalcema Francozoma Pierrom Piccojem in Hugom Bisojem sta zaostala tri sekunde.

Božič: Lep zaključek kariere
"Pokazala sva, da sva še vedno sposobna priti visoko. Z dopoldanskim polfinalom sva že dosegla cilj, v finalu pa sem užival, kot že dolgo ne. Res lep zaključek kariere v C2. Najina celotna kariera mi bo ostala v spominu, delala sva za velike tekme, na katerih sva imela tudi uspehe. Konec koncev imava dve kolajni z evropskih, dve s svetovnih prvenstev. Skupaj s trenerjem Dejanom Testenom smo peljali lepih več kot deset let,"
je ob slovesu od dvoseda povedal Božič, ki se zdaj posveča posamični konkurenci in bo tudi v nedeljo veslal v polfinalu EP-ja. Njegov dozdajšnji partner v čolnu Taljat se strinja, da je bil to lep sloves od C2. "Tako kot pred vsako tekmo sem bil tudi tokrat malo živčen. Posebej zato, ker je bila zadnja. Želela sva se res pokazati v dobri luči in sva z nastopom zadovoljna," pa je povedal Taljat.

Kozorogova in Bizjakova prepočasni za finale
Kanuistki Alja Kozorog (13. mesto v polfinalu) in Nina Bizjak (18). se nista prebili v elito najboljše deseterice, kjer je na koncu slavila Britanka Kimberley Woods.

Evropsko prvenstvo se bo končalo v nedeljo s finaloma kajakašic in kanuistov.

KAJAK-KANU              
                   
EVROPSKO PRVENSTVO          
                   
TACEN, sobotni finali         
                   
K-1 (M):               
 1. M. POLACZYK  POL      83,06
 2. D. POPIELA   POL      +0,57
 3. J. PRSKAVEC  ČEŠ      0,97
...                  
 6. P. KAUZER   SLO      1,63

C-2 (M):               
 1. PICCO/BISO    FRA     98,22
 2. A./B. BRZEZINSKI POL     +0,87
 3. KASPAR/SINDLER  ČEŠ     0,98
...                  
 7. BOŽIČ/TALJAT   SLO     3,14

C-1 (Ž):               
 1. K. WOODS    VB      110,31
 2. T. FISEROVA  ČEŠ      +2,59
 3. N. WERATSCHNIG AVT      5,88

Ponomarenkova druga v Beogradu
Špela Ponomarenko Janić je na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu osvojila drugo mesto v kajaku na 500 metrov. V finalu A je bila od Ponomarenko Janićeve hitrejša le Belorusinja Volha Hudženka. Ponomarenko Janićeva je za zmagovalko zaostala za 0,328 sekunde, tretja je bila Belgijka Hermien Peters, ki je zaostala že 1,244 sekunde. Na isti razdalji je veslala še Anja Osterman, le da v finalu B. V njem je bila druga in osvojila končno 11. mesto.

T. O., A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Majestic12
# 03.06.2017 ob 16:27
Kavčarska zveza Slovenije je že predlagala ustanovitev posebne fondacije "Gor postavljena voda" za nagrajevanje posebnih dosežkov svojih članov.
Bivši uporabnik
# 03.06.2017 ob 12:28
A bomo morda danes zvedeli, kaj v praksi pomeni, če
se "voda gor postavi"?
fafaron
# 03.06.2017 ob 14:15
To so športi, ki jih treba vret in prenašat. Fuzbal je samo še nategovanje na igrišču (simuliranje penalov in simuliranje nasploh), ter zunaj igrišč (vse okrog stav).
Gandhi1
# 03.06.2017 ob 15:57
Kavčarvti sporoča, da pojma nimaš kavzer. Očitno mu je v glavo stopila medaljs iz OI, še na domačem pragu ni suveren
mitja-presecnik
# 03.06.2017 ob 14:01
#SF0100 ti si že med njimi, kot kaže
Lesinar
# 03.06.2017 ob 17:40
Kauzer, kavčarji smo s tabo tudi ko se ti voda gor postavi!! Ni predaje!
#KavčTeam
zamudnik
# 03.06.2017 ob 15:58
Šport, ki je zanimiv predvsem po tem, da se v eni izmed držav včasih prebije do statusa udarne dnevne novice.
zamudnik
# 03.06.2017 ob 16:05
Da se voda postavi gor, verjetno pomeni, da pokaže sredinca. Ekspert pa nisem in mi je za rezultate gladko vseeno. Je pa to vseeno šport, za razliko od rinjenja v razne stene, ki pri nas včasih prav tako postane novica dneva.
logistik
# 03.06.2017 ob 18:52
Tudi meni Kauzer osebno ni všeč. Ampak: srebrna na olimpijskih; dve zlati + bronasta na evropskih; pet zlatih +bronasta na svetovnih,.... Poba je daleč od tega, da je slab, bi bil, kot njegove izjave povedo, lahko še "trofejnejši".
slovenc pa pol
# 03.06.2017 ob 13:11
Gremo naši !!!
trolicnez
# 03.06.2017 ob 16:04
Na novinarski konferenci pricakujem izjavo kauzerja, da smo spet kavcarji krivi za slabe rezultate.
Janko1973
# 03.06.2017 ob 15:57
Učke pečejo...
odzajcatč
# 03.06.2017 ob 16:22
..kauzer, kavčarji smo s teboj v dobrem in slabem.....
SF0100
# 03.06.2017 ob 13:58
Vaški šport vam je ostal RTV

Kdo to gleda?
Kazalo